İlk etapta oturma izni en fazla üç yıllığına veriliyor. Ayrıca çalışma izni almak gerekmiyor. Oturma izninin üzerinde çalışabileceğine dair damga bulunuyor.
Almanya çalışma vizesi ne kadar sürede çıkar? Vize evrakları eksiksiz teslim edildiğinde çalışma vizesi 3 ay gibi bir sürede çıkmaktadır.
Eğer Türk vatandaşı olarak Almanya'da üniversite okuduysanız mezuniyetinizden itibaren 18 ay içinde niteliklerinize göre bir iş bulduğunuz takdirde bu sürenin sonunda Almanya size oturum ve çalışma izni verir.
Almanya çalışma vizesinin alınması için başvuruların Alman Konsolosluğuna veya Büyükelçiliği'ne yapılması gerekmektedir. Almanya'da çalışma izninin alınması yapılacak vize başvurusunda, Almanya'dan alınan iş teklifinin veya çalışacağınız işyerinin de imzalamış olduğu bir iş sözleşmesinin varlığı gerekmektedir.
Usulüne uygun olarak yapılan çalışma izni başvuruları, belgelerin tam ve eksiksiz olması kaydıyla Bakanlık tarafından en geç otuz (30) gün içinde sonuçlandırılır.
İlgili 23 soru bulundu
AB Mavi Kart, ilk verildiğinde en çok 4 yıl olarak düzenlenebiliyor ve gerekli şartlar sağlandığı takdirde 33 ay içinde süresiz oturma izni almak için imkan veriyor. Eğer ailenizle Almanya'da yeni bir hayat kurmak istiyorsanız, eşiniz dil sertifikası olmaksızın Almanya'da işte çalışabilir veya kendini işini kurabilir.
Çalışma izni ikamet izni yerine sayıldığı için süresi devam ettiği sürece ikamet izni alınması gerekmemektedir. Ancak çalışma izninin süresi dolması halinde ikamet izni gibi 10 gün daha yasal hakkı olup bu süre içinde amacına uygun ikamet iznine başvuru yapılabilir.
Almanya çalışma vizesi ücreti 2023 yılı için 180 Euro olarak güncellenmiştir. Almanya çalışma vizesi, Almanya Hükümeti tarafından belirlenen meslek grupları kapsamı altında uygulanmaktadır. Çalışma Vizesi Almanya hükümeti tarafından 6 aylık ya da 1 yıllık sürelerle verilir.
Merhabalar, Almanya turistik vizesi banka hesabı minimum 7000 TL bakiyeli olması gerekmektedir.
Almanya Çalışma İzni Vizesi İçin Dil Şartı Var mı? Almanya çalışma izni vizesi oturma izni almanız için bazı meslek grupları dışında dil şartı aramamaktadır. Buna göre sağlık çalışanları, B1 düzeyinde Almanca dil sertifikası sunmalıdır. B1 sertifikası olmayan sağlık çalışanları için başvuru işleme alınmamaktadır.
Almanya iş davetiyesi ile vize başvurusu yapacak olan Türk vatandaşları kalacakları süreye göre vize türünde bulunmaları gerekmektedir. Almanya'dan gelen iş davetiyeleri 90 gün ve altı ise kısa süreli çalışma vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
Nasıl Çalışma İzni ve Vizesi Alabileceğinizi Öğrenin
Yurt dışında çalışma vizesi, alması daha zor olan bir vize türüdür. Her ülkenin çalışma vizesi şartları farklıdır. Dil bilmek gerekmektedir. İş sözleşmesi, pasaport, mesleki yeterlilik, vize başvuru formu gibi gerekli belgeleri hazırlanmalıdır.
Almanya'da 5 yıllık oturum izninin bulunması, yerleşim izni başvurusunu yapacak kişinin kendisi ve ailesinin geçimini sağlayabilecek maddi yeterlilikte olması, Almanca yeterlilik sertifikası bulunması, herhangi bir sabıka kaydının olmaması gibi hususlar, süresiz oturum iznine başvurulmasının ön koşullarıdır.
Almanya'ya girmek için vizeye ihtiyacınız yoksa, Almanya'ya geldikten sonra, yeni ikamet yerinizdeki Yabancılar Dairesine gidin ve bir iş aramak amacıyla oturum izni başvurusunda bulunun.
Almanya'da çalışabilir miyim? Almanya'da çalışmaya başlamadan önce çalışma izni almanız gerekir. Size çalışma izni verilip verilmeyeceği oturum izninize bağlıdır.
Schengen bölgesinde her 6 ayda bir olmak üzere maksimum 90 gün kalabilirsin. Yani vize geçerliği 1 yıl olsa da 90 günü doldurduktan sonra Schengen bölgesinden ayrılman gerekir. Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
Almanya'ya kaçak geçiş için 5 bin Euro ücret belirlenir, yerelde giden kişileri toplayanlara ise kişi başı 300 ile 500 Euro komisyon ödenirdi.
Vize başvuru davet mektubu, vize alma sürecinin daha kolay olabilmesini sağlayan bir kriterdir. Gidilecek ülkede bulunan birinden davet alınması, barınma ve ekonomik anlamda güvence oluşturmaktadır. Seyahat edilecek ülkeye sunulan tüm evraklar ve davet mektubu başvuru sürecine etki etmektedir.
Almanya Çalışma Bakanlığı'nın hesap yöntemine göre 12 euro asgari saat ücret kazanan ve haftada 38,5 saat çalışan birinin eline geçen aylık brüt maaş 2 bin 2 euro. Asgari ücretin 12,41 olmasıyla alacağı brüt aylık maaş ise 2 bin 69 euro olacak.
Alman bir işçi arabayı parasını hiç harcamadığı takdirde 25-30 ayda değil, 73 ayda yani 7 yılda alabiliyor.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Başvuru işveren veya bağımsız çalışacak yabancı tarafından e-Devlet kapısı üzerinden (www.turkiye.gov.tr veya https://www.calismaizni.gov.tr) online olarak yapılacaktır. Serbest bölgede çalışmak üzere çalışma izni başvurusu ve süre uzatma başvurusu Ticaret Bakanlığına yapılır.
Çalışma İzni Kaç Günde Çıkar? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma izni başvurularını, ilgili Bakanlık ve mercilerin görüşlerini alarak değerlendirir. Başvuruların tam ve eksiksiz olması kaydıyla usulüne uygun yapılan çalışma izni başvuruları Bakanlık tarafından en geç 30 gün içinde sonuçlandırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri