Almanya'da tıp doktoru olarak çalışan yabancı bir hekim Alman doktorlarla her anlamda eşit haklara sahiptir. Günlük çalışma süresi max. 8 saattir. Nöbet tutma zorunluluğu olmadığı için doktor ne kaç gün nöbet almak isteyeceğine kendisi karar vermektedir. Her hekimin yıllık 30 gün izin yapma hakkı bulunmaktadır.
Prensip olarak, çalışma süresi iş günü başına 8 saati (ArbZG § 3 paragraf 1 cümle 1), yani haftada en fazla 48 saati geçemez. Ortalama çalışma süresinin altı ay içinde iş günü başına sekiz saati, yani haftada en fazla 60 saati aşmaması halinde bu süre en fazla on saate kadar uzatılabilir.
sürelerinin en çok 48 saat olabileceği belirtilmiştir. hekimlerinin haftalık çalışma süresi 40 saattir. durumlar hariç, haftada kırk saatten az olmamak kaydı ile ilgili aile hekiminin talebi ve yerel sağlık idaresinin onayı ile belirlenen çalışma saatleri içinde çalışırlar.
Almanya'dakiler Türkiye'den 8 saat 20 dakika daha az çalışıyor. Diğer bazı ülkelerdeki haftalık ortalama çalışma saati ise şöyle: İspanya 36,5; İngiltere 36,4; Fransa 36,2; Almanya 34,6 ve Norveç 34,1.
Almanya'da 2015'ten beri yasal bir asgari ücret vardır. 2020'de bu tutar 9,35 € olmuştur. Tam zamanlı bir çalışıyorsanız haftalık maksimum çalışma süresi 40 saattir, yani 5 günlük bir hafta için çalışma günü başına maksimum 8 saattir.
İlgili 37 soru bulundu
Almanya'da hemşireler, genellikle tam zamanlı olarak çalışırlar ve haftada 38,5 saat çalışma süresi vardır. Ayrıca, gece veya hafta sonu gibi mesai saatlerinde çalışmak zorunda kalabilirler. Hemşireler, 20 günden fazla yıllık izin haklarına sahip olup, haftada en az bir / iki gün izin kullanabilirler.
Genel olarak 1 yıldan 5 yıla kadar hizmet süresi olan çalışanlar için 14 gün, 5 yıldan fazla hizmet süresi olanlar için ise 20 gün yıllık izin hakkı bulunur. Almanya: Almanya'da yıllık izin süresi 4 hafta olarak belirlenmiştir. Çalışanlar, yıl içinde en az 20 iş günü süreyle izin kullanabilirler.
Almanya'da haftalık ortalama çalışma saati 34,8 saattir. ⁶ Standart çalışma günleri pazartesiden cumartesiye kadardır; ancak birçok kurum pazartesi-cuma arası çalışmaktadır.
Almanya'da haftalık ortalama çalışma süresi 38,5 veya 40 saattir. Bu saatlerde çalışmaya Vollzeit (tam zamanlı) çalışma denir veya ilgili kişinin Vollzeitstelle (tam zamanlı işe) sahip olmasını ifade edilir.
Almanya'da nispeten cömert sayıda resmi tatil (gesetzliche Feiertage) vardır. Pazar günleri gibi, bu günler de kanunen dinlenme günleri olarak belirlenmiştir, bu da bankaların ve mağazaların genellikle kapalı olduğu anlamına gelir.
Kamu görevlisi hekimlerin günlük çalışma sürelerine yönelik bir üst sınır belirtilmemiştir. Yine haftalık ya da günlük normal çalışma sürelerinin dışında, fazla çalışma sürelerinin üst sınırını belirleyen bir düzenleme de yoktur.
Yani gündüz hastaneye gelemeyen vatandaşlara mesai saatleri dışında poliklinik hizmetleri verilecek. Hastanelerde dahiliye, çocuk hastalıkları, kulak-burun-boğaz (KBB), genel cerrahi ve kadın doğum alanlarında gece de poliklinik hizmetleri verilebilecek.
Cerrahların günün büyük bir bölümünde ayakta olmaları ve haftada en az 50-60 saat ve belki de nöbetçi olarak çalışmaları gerekmektedir. Çalışma saatleri çok düzensiz olabilir ve o gün için hangi ameliyatların planlandığına bağlı olarak bazı günler diğerlerinden daha uzun olabilir.
Almanya'daki asgari ücret sınırı, 1.653 Euro'dur.
Almanya çalışma vizesi için istenen belgelerde dil şartı bulunmamaktadır. Yabancı dilinizi kanıtlayan belgeler mevcutsa vize başvurusu sırasında bunları ibraz edebilirsiniz.
AB İstatistik Ofisi Eurostat'ın açıkladığı son veriler 2023 yılının ilk yarısına ait ve brüt. İkinci yarıya ait veriler temmuz ayında açıklanacak. Buna göre brüt asgari ücretin en yüksek olduğu ülke 2 bin 387 Euro ile Lüksemburg. İkinci sıradaki Almanya'da asgari ücret bin 987 Euro.
Bu süre, İstanbul ile Berlin arasında, yolcu taşımacılığı yapan bir otobüsle ise yaklaşık olarak 20 saat sürmektedir. Bu iki ülke arasındaki seyahatte uçak tercih edilmesi halinde ise yolculuk süresi 3 saate kadar düşmektedir.
Lütfen unutmayın: Çok yüksek miktarda maaş alan çalışanlara (2022 itibariyle: Doğu Almanya'da brüt 6750 avro ve Batı Almanya'da brüt 7050 avro) fazla mesai için ekstra ücret ödenmez.
İşe yeni başlayanların yıllık ortalama geliri 45 ile 50 bin Euro arasında.
Federal İstatistik Dairesi (Destatis), Almanya'da toplu iş sözleşmesi kapsamındaki çalışanlarının yüzde 46,8'i “Urlaubsgeld” olarak bilinen tatil parası alıyor. Ortalama olarak brüt 1.602 avro olan ek ödemeler, geçen yıla göre yüzde 4,1 artıp 63 avroya yakın yükseldi.
250 bin euro yatırımla bir iş kurarak Alman vatandaşlarına istihdam sağlayanlara önce oturum, sonra vatandaş olma fırsatı sunuluyor. Tek başınıza vatandaşlık hakkı için 100 bin dolarlık, eşiniz ve çocuklarınızla ülkeye yerleşmek için 200 bin dolarlık yatırım yapmanız gerekiyor.
Bekar yetişkinler ayda 502 avro, evli çiftler kişi başı 451 avro ve çocuklar yaşlarına bağlı olarak 318 ila 420 avro alabilirler (2023 itibariyle).
Küçük dul emekli maaşı ölen kişinin emekli maaşının %25'i, büyük dul emekli maaşı ise %55'i (belirli durumlarda %60'ı) tutarındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri