Adım 1. Ana Sayfa ekranınızdan Ayarlar menüsüne gidin. Adım 2. “Kilit ekranı” seçeneğine dokunun. Adım 3. “Always On Display” özelliğini etkinleştirmek için açma kapama düğmesine dokunun.
Telefonunuzda bu yerleşik özellik varsa, ayarlar kısmına gitmelisiniz. Always on display nasıl açılır sorusu için ayarlar ve kilit ayarlarına bakılması gerekir. Kilit ekranı seçimleri arasında always on display bulunuyorsa açmak için tıklamanız yeterli. Eğer yok ise açamazsınız.
Always On Display kullandığınız zaman ekranın büyük bir kısmı kapalı kalır. Sadece piksellerin belirli bir kısmıyla aydınlatma yapılır. Kapalı olan pikseller tamamen kapalıdırlar. Bu nedenle Always On Display tüm gün boyunca açık tutulsa bile pil tüketimine etkisi oldukça düşüktür.
Always On Display (AOD) akıllı telefonlarda kullanılan bir özelliktir. Telefonun ekranı kilitliyken bile bazı bilgilerin sürekli olarak görüntülenmesini sağlar. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, örneğin saat, tarih, bildirimler veya batarya durumu gibi önemli bilgilere anında erişebilirler.
Always on Display, “sürekli açık ekran” anlamına gelen ve OLED/AMOLED ekran teknolojisine sahip Android işletim sistemli akıllı telefonlarda bulunan siyah ekran özelliğidir.
İlgili 28 soru bulundu
Senelerdir Android telefonlarda olan, Apple tarafında Watch Series 5 ve üzeri modellerde gördüğümüz always on display özelliği sonunda iPhone'larda. 6.1 inç iPhone 14 Pro ve 6.7 inç iPhone 14 Pro Max modelleri bu modu desteklerken, 6.1 inç iPhone 14 ve 6.7 inç iPhone 14 Plus, 60Hz ekrana sahip olduğundan her zaman açık ...
Bu özellik sayesinde akıllı telefonlar birçok alanda kullanılabilir. Bu özelliklerden biri always on display özelliğidir. Always on display özelliği şarj yiyen bir özellik değildir. Pil tüketimini olumsuz şekilde etkilememektedir.
Hep Açık ekranı kapatma veya açma
Hep Açık ekranı kapatmak veya açmak için şu adımları uygulayın: Ayarlar > Ekran ve Parlaklık > Hep Açık Ekran'a gidin. Hep Açık Ekran özelliğini kapatın veya açın.
İlk olarak telefonunuzdan Ayarlar'a girin ve Kilit Ekranı ve Güvenlik seçeneğine tıklayın. Burada biraz aşağıda Always On Display'i göreceksiniz. Always On Display'in yanındaki anahtara tıklayarak özelliği aktif edebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.
Ekran AMOLED olduğunda AOD 24 saatte en fazla %2-3 gibi bir şarj tüketir yeni telefonlarda.
Always On Display uygulaması, Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda, açma tuşuna basmadan bildirimler almayı sağlayan siyah ekrana verilen isimdir. Şarj ömrünün uzun olması bakımından bu özelliğin var olması önemli ölçüde fark yaratmaktadır.
Peki ama batarya tüketimi konusunda gerçekten de endişelenmeli misiniz? iPhone 14 Pro Max üzerinde yapılan teste göre Hep Açık Ekran özelliği duvar kağıdı ile kullanıldığında saatte %0,8 günde ise %19,2 daha fazla güç tüketimine neden oluyor.
Sürekli Açık Ekran (Always-on Display) Eğimli Ekran (3D)
Samsung Galaxy A23 kılıf su geçirmez, paten, sörf, yüzme ve 2 metrelik bir derinliğe daldığınızda taşınabilir. Su geçirmez kadar 6.6ft/2m sualtı için iki saat.
Galaxy A23'ün 6,6 inç TFT V-Cut Ekranı daha fazlasını görmeniz ve yapmanız için ihtiyacınız olanı sunar. FHD+ teknolojisi ve 90Hz yenileme hızı sayesinde her gün görüntülediğiniz içerikleri daha akıcı ve daha keskin bir şekilde görürsünüz.
Ayarlar > Başlangıç ekranı ve duvar kağıdı > Ekran Her Zaman Açık bölümüne gidin ve Ekran Her Zaman Açık özelliğini etkinleştirin.
Süper güç tasarrufu modu özelliği etkin durumdayken. Telefonunuz güç tasarrufu için Ekran Her Zaman Açık özelliğini devre dışı bırakacaktır.
Kilit Ekranı ve Always on Display Modu
iOS 16 ile birlikte tanıştığımız Always on Display modu, telefonun kapalı konumdayken dahi ekranının aktif olmasını sağlıyor. Uzun süredir Android telefonlarda karşılaştığımız bu özellik şimdilik sadece iPhone 14 Pro modelleri için sunuldu.
Windows 10 için:Win+I tuşlarına basarak Windows Ayarları ekranına girin ve Sistem > Güç ve uyku bölümüne gidin. Ekranın kapanacağı zamanı ve bilgisayarın Uyku moduna girmesi için gereken zamanı manüel olarak ayarlayabilirsiniz.
Hep Açık Ekran Teknolojisi Avantajları:
Sürekli ekrana dokunup son parlaklıkta saat ve bildirim gibi özelliklere bakmak zorunda kalmayacağımız için pil ömrünü artırır; piksel başına aydınlatma ile sadece belirli alanları aktif hale getirir, böylece pil tüketimi minimize edilir.
Android cihazdan ayarlar menüsüne gidilir. Gelişmiş özellikler seçeneği seçilir. Ardından hareketler ve işaretler seçeneği kullanıcıyı karşılayacaktır ve o seçeneğe tıklanır. Son olarak görüntülerken ekranı açık tut özelliği seçilir.
Adım 1. Ana Sayfa ekranınızdan Ayarlar menüsüne gidin. Adım 2. “Kilit ekranı” seçeneğine dokunun. Adım 3. “Always On Display” özelliğini etkinleştirmek için açma kapama düğmesine dokunun.
Apple, yeni iPhone 14 serisinin Pro ve Pro Max modelleriyle birlikte Always On Display özelliğini de nihayet sunmuştu.
Kilit ekranına kişiselleştirme için özellikler ekleyen Apple, bunu şimdiye kadar kilit ekranında yaptıkları en büyük güncelleme olarak nitelendirdi. Bu bağlamda ekrana "Always on display" özelliği gelirken, kilit ekranını da kişiselleştirerek, saati, renkleri, düzenlemek mümkün hale geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri