MADDE 4 – (1) (Değişik: Senato-09/04/2019-4/4) Programa ilk kez kayıt yaptıran öğrenci, kayıt yaptırdığı öğretim yılının güz döneminde okutulan tüm dersleri almak zorunda olup üst yarıyıllardan ders alamaz. Bununla birlikte kayıt yaptırdığı öğretim yılının bahar döneminden itibaren üst yarıyıllardan ders alabilir.
Üstten Ders Alma Koşulları:
check Kayıt yaptırdığı öğretim yılının ikinci yarıyılından itibaren alması gereken tüm derslerinden başarılı olanlardan AGNO'su 2,50 ve üstünde olan öğrenciler geçtikleri yarıyılın derslerinin yanında ön şartlı veya bağlantılı şartlı olmayan üst yarıyılın ders/derslerini de alabilir.
1 – Birinci sınıf öğrencileri müfredatında yer alan birinci sınıf derslerinden yükümlüdür. Birinci sınıf öğrencileri üst sınıftan ders alamaz. 2 – Genel not ortalaması 1.80'nin altında olup tekrar durumunda olan öğrenciler yeni bir ders alamaz.
Ders ekle/sil işlemleri; Senato tarafından kabul edilen usul ve esaslara göre gerçekleştirilir. (2) Programa ilk kez kayıt yaptıran öğrenci, kayıt yaptırdığı öğretim yılının güz döneminde okutulan tüm derslerini almak zorunda olup üst yarıyıllardan ders alamaz.
Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
İlgili 23 soru bulundu
Ne kadar sürede mezun olmam gerekir? (1) Öğrencilere öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, 2 yıllık ön lisans programları için 4 yarıyıl/2 yıl; 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl; 5 yıllık lisans programları için ise 10 yarıyıl/5 yıldır.
“MADDE 7- (1) Öğrenci, bir yarıyılda toplamda 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçebilir.
MADDE 4 – (1) (Değişik: Senato-09/04/2019-4/4) Programa ilk kez kayıt yaptıran öğrenci, kayıt yaptırdığı öğretim yılının güz döneminde okutulan tüm dersleri almak zorunda olup üst yarıyıllardan ders alamaz. Bununla birlikte kayıt yaptırdığı öğretim yılının bahar döneminden itibaren üst yarıyıllardan ders alabilir.
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
Öğrenci, ancak danışmanının olumlu görüşüyle, üst yarıyıldan ders/dersler alabilir.
6- Lisans Öğrencileri Hangi Durumda Üstten Ders Alabilirler? Lisans öğrencileri, bulunduğu dönemden önceki tüm derslerini başarması ve GANO'sunun en az 3.00 olması durumunda, üçüncü yarıyıldan itibaren, ön koşulu olmayan üst yarıyıla/yıla ait derslere kayıt yaptırabilir.
Soru: Güz döneminde kaldığım bir dersi bahar dönemi alabilir miyim? Cevap: Hayır. Güz döneminde kalınan dersler bir sonraki güz döneminde ya da yaz okulunda, bahar döneminde kalınan dersler bir sonraki bahar döneminde ya da yaz okulunda alınabilir.
Hayır, zira VI. Yarıyıl sizin için üst yarıyıl olduğu için bu dönemden ders alamazsınız.
1-3, 2-4 kuralı dediğimiz 1. sınıftan dersi olanların 3. sınıftan ders alamaması kuralı kalktı. Kalan FF. dersinizi istediğiniz sınıfta alabileceksiniz.
2,00 ve üzeri ortalamaya sahip öğrenciler, ders seçme ekranında üst yarıyıllara ait dersleri de görebileceklerdir.
Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, ülkemizde çağdaş anlamda uzaktan eğitim modeli ile yükseköğretim yapan ilk kurumdur.
KOŞULLU BAŞARILI öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar. Yalnız bulunduğu sınıf ile alt sınıflara ait dersleri alabilirler. Sınıf tekrarı yapan ve genel not ortalaması 1.50-1.79 arasında olan BAŞARISIZ öğrencilerden ilgili dönemde BB, BA, AA notu olanlar koşullu olarak bir üst sınıftan ders alabilirler.
Üstten ders seçerken ders programı dikkate alınmalı ve dönem dersleriyle çakışmamasına dikkat edilmelidir. Öğrenci ders kaydı sırasında üstten ders seçebilir veya danışmanından yardım alabilir. Üstten alınan derslerde devam zorunluluğu bulunmaktadır. Üstten alınan ders bir sonraki yıl yükseltmeye alınabilir.
Alttan dersim varken üstten ders alabilir miyim? Öğrenciler öncelikle alttan kalan derslerini tamamlamak zorundadır. Alttan kalan derslerini ve dönem derslerini aldıktan sonra GANO'suna göre belirlenen AKTS yüküne göre üstten ders alabilirler.
AÖF'de harf notu FF olan derslerden direkt kalınıyor. Öğrenci FF ile kaldığı dersleri bir sonraki yıl aynı dönemde tekrar alır. Yani güz döneminde kalan bir ders seneye güz döneminde alınabilir.
Bu durumdaki öğrenciler sınavlara katılmaz, kayıt döneminin sonunda yapılan sınavlarda mezun olanlarla birlikte mezun edilir. Doğrudan Geçme: Dönem sınavlarında bulunduğu sınıfa ait bütün derslerden 45 ve üzeri alarak başarılı olan öğrenciler bir üst sınıfa geçmeye veya mezun olmaya hak kazanırlar.
Kayıt yenileme işlemi, Ders Seçimi (Ekle-Sil) ve Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle gerçekleşecektir. Kayıt yenileme işlemleri; 02 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 10.00'da başlayıp, 16 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 22.00'de sona erecektir.
Mezuniyet Koşulları
Sosyal Hizmetler Önlisans Programında 120 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.
AÖF Sınavlarında Sorumlu olduğunuz dersin güncel PDF sinden sorumlusunuz. Ünite Özetlerine çalışarak başarılı olursunuz.
“(5) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri