Parolanız, en az sekiz karakterden oluşmalı, büyük ve küçük harflerin yanı sıra en az bir rakam içermelidir. Apple Kimliği parolanızı, doğrulama kodlarınızı veya hesap güvenlik bilgilerinizi asla başkalarıyla paylaşmayın. Apple Kimliğinizin parolasını diğer çevrimiçi hesaplarda kullanmayın.
Bilgisayar ekranınızın veya iTunes penceresinin üst kısmındaki menü çubuğundan Hesap > Giriş Yap'ı seçin. Ardından, Yeni Apple Kimliği Yarat'ı tıklayın. Ödeme yönteminizi ve fatura bilgilerinizi girin, ardından Devam'ı tıklayın. Hiçbiri seçeneğini de belirleyebilirsiniz.
Apple kimliği, App Store, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime vb. gibi tüm Apple servislerine erişmenizi sağlar. Bir e-posta adresi (örneğin [email protected]) ile bir paroladan oluşur.
Maksimum karakter sınırı 250'dir.
Ayarlar'a dokunun, ardından ekranı aşağı kaydırarak Parolalar'a dokunun. İstendiğinde Face ID veya Touch ID'yi kullanın ya da parolanızı girin. Parola veya geçiş anahtarını görmek için bir web sitesi veya uygulama seçin. Kayıtlı bir parolayı veya geçiş kodunu silmek için Parolayı Sil'e veya Geçiş Kodunu Sil'e dokunun.
İlgili 16 soru bulundu
Anahtar zinciri, Mac'inizdeki, uygulamalardaki, sunuculardaki ve web sitelerindeki hesap adlarınız ile parolalarınızı ve kredi kartı numaralarınız veya banka hesabı PIN numaralarınız gibi gizli bilgileri güvenle saklayan şifreli bir uygulamadır.
Ayarlar'a gidin. Adınız > Giriş Yapma ve Güvenlik > Parolayı Değiştir'e dokunun. Parolanızı sıfırlamak için ekrandaki yönergeleri izleyin.
Ayarlar > Genel > Klavye > Donanım Klavyesi bölümüne gidin, sonra aşağıdakilerden birini yapın: Otomatik Büyük Harf'i açma veya kapatma: Bu seçenek seçiliyken bu özelliği destekleyen bir uygulama, siz yazarken özel adların ve cümlelerin ilk sözcüklerinin baş harflerini büyük harf yapar.
@icloud.com e-posta adresinizi ayarladıktan sonra, iCloud.com'a ve aygıtlarınıza giriş yapmak için Apple Kimliğinizin yanı sıra bu adresi de kullanabilirsiniz.
Apple Kimliği hesabınız iCloud ve diğer Apple hizmetlerine erişmek için kullandığınız hesaptır. Apple Kimliğinizi kullanarak bir aygıta giriş yaptığınızda iCloud'da sakladığınız tüm fotoğraflara, dosyalara ve diğer verilere erişirsiniz.
Android uygulamasından, Windows uygulamasından veya herhangi bir web tarayıcısından giriş yapmak için Apple ile Giriş Yap'a dokunun, sonra Apple kimliğinizi ve parolanızı girin.
E-posta takma adı oluşturma
Takma Ad Adresi: Girdiğiniz metin e-posta adresiniz olur ([email protected]). Takma ad 3 – 20 karakter uzunluğunda olmalıdır. Etiket: Takma adlar alfabetik olarak listelenir. Tam Ad: Girdiğiniz ad, gönderdiğiniz e-postanın Kimden alanında görünür.
Apple Kimliği Oluşturulamadı iletisini görüyorsanız bu, bir yıl içinde tek bir aygıtta iCloud ile ayarlayabileceğiniz yeni Apple Kimliği sayısını aştığınız anlamına gelir.
Hesap ekleme
Gmail uygulamasında Google Hesabınızla oturum açmak için: iPhone veya iPad'inizde Gmail uygulamasını açın. Hesabınızı ilk kez eklemek için, sizden istendiğinde oturum açın. Başka bir hesap eklemek için aşağıdaki adımları izleyin.
Apple Kimliği parolanızı yakın zamanda değiştirdiyseniz kullandığınız iCloud servisinde giriş bilgilerinizi güncellemeniz gerekiyor olabilir. Aygıtınızdaki her servisin güncellenmiş giriş bilgilerinizi kullandığından emin olun. Otomatik İndirmeler'in etkin olup olmadığını kontrol edin.
Etkinleştirme Kilidi, kötü amaçlı kişilerin eline geçse bile aygıtınızın güvende kalmasını sağlamanıza yardımcı olabilir ve aygıtınızı kurtarma şansınızı artırabilir. Etkinleştirme Kilidi, aygıtınızı uzaktan silseniz bile izniniz olmadan bir başkasının aygıtınızı tekrar etkinleştirmesini engellemeye devam edebilir.
iOS (eski adıyla iPhone/iPad OS) Apple'ın başlangıçta iPhone için geliştirdiği ancak daha sonra iPod Touch ve iPad'de de kullanılan mobil işletim sistemidir. 2007-2010 yılları arasında "iPhone OS" isminde idi.
iPhone'un kilidini açmak için Touch ID ile kaydettiğiniz parmağı kullanarak Ana Ekran düğmesine basın. iPhone'u yeniden kilitlemek için yan düğmeye basın. Ekrana bir dakika kadar dokunmazsanız iPhone otomatik olarak kilitlenir.
En az 8 karakterden oluşur. Harflerin yanı sıra, rakam ve “?, @, !, #, %, +, -, *, %” gibi özel karakterler içerir. Büyük ve küçük harfler bir arada kullanılır.
Aygıtınızı sildiğinizde içeriğiniz iCloud'dan silinmez.
Sağlık uygulaması verileri ve iCloud Anahtar Zinciri'ndeki parolalar da dahil olmak üzere 14 veri kategorisi uçtan uca şifrelenir ve böylece daha da fazla gizlilik ve güvenlik sunulur. Bu kategorilerin şifreleme anahtarları Apple'da bulunmaz.
iCloud Parolaları, Chrome'u kullanarak web sitelerine giriş yaparken parolaları iCloud Anahtar Zinciri'nden güvenli bir şekilde doldurmanızı sağlar. Chrome'da yarattığınız yeni parolalar, iCloud Anahtar Zinciri'nize kaydedildiği için Apple aygıtlarınızda da kullanılabilir.
Apple menüsü > Sistem Tercihleri'ni seçin, ardından iCloud'u tıklayın. Hesap Ayrıntıları'nı seçin. Apple Kimliği parolanızı girmeniz istenirse "Apple kimliğini veya parolayı mı unuttunuz?" bağlantısını tıklayın ve ekrandaki yönergeleri izleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri