Aralıklı oruç diyeti ile 1 ayda kaç kilo verilir? Aralıklı oruçla 1 ayda ortalama 2-8 kg verilebilir.
Aralıklı oruç ile bir ayda kaç kilo vereceğinizi belirlemek için sağlıklı bir kilo kaybı hedefi ve güvenli bir hız gözetmek önemlidir. Genel olarak, haftada 0.5 ila 1 kilo arasında kilo kaybı hedefi sağlıklı kabul edilir. Ancak, unutmayın ki kilo kaybı süreci bireysel olduğu için herkesin sonuçları farklı olabilir.
ARALIKLI ORUÇ İLE 1 AYDA KAÇ KİLO VEREBİLİRİM? Aralıklı oruç günün belirli saatlerinde uygulanan ve günün belli saatlerinde aç kalınan diyet programıdır. Eğer IF diyetinde 16:8 diliminde aralıklı oruç yöntemini uygulamanız takdirde 1 ay içerisinde fazla yağlarınızdan kolayca kurtulabilir ve ayda 7 kilo verebilirsiniz.
Aralıklı oruç diyetiyle haftada yaklaşık 0,25-0,75 kg oranında kilo kaybı yaşanabilir.
Belli aralıklarda beslenmek, vücuda kalorileri yakabilmesi için zaman tanır. Böylelikle hızlı bir şekilde yağ yakımı gerçekleşir. Aralıklı oruca başladıktan sonra ortalama olarak 2 hafta içinde gözle görülür kilo kaybı gözlemlenir. Birkaç ay içinde rahatlıkla 15 kilo vermek mümkündür.
İlgili 31 soru bulundu
16:8 Yöntemi: 16 saat aç kalıp (uyku dahil), 8 saat yemek yeme şeklindedir. Örneğin; 11.00-19.00 saatleri arasında yemek yiyip, günün geri kalan kısmında herhangi bir besin tüketmiyorsunuz. 5:2 Yöntemi: Haftanın 5 günü normal, haftanın 2 günü çok kısıtlı kalori içerir (500-800 kcal/gün).
Açlık süresi içerisinde vücutta depolanan yağlar yakıldığı için hızlı kilo verme sağlanabiliyor. Buna ek olarak 8 saat yiyip 16 saat aç kaldığımızda hücrelerimizdeki enerji kaynağı olan mitokondriyanın fonksiyonu uyarılıyor.
Amerikan Diyet Akademisi'nin (eatright.org'un) önerisi; aylık hedef olarak mevcut kilonun %5'ini belirlenmesidir. Örneğin 80 kilo bir birey 1 ayda 4 kilo, haftada 1 kilo vermesi sağlıklı olarak kabul edilirken, 50 kilo olan bir bireyin ayda 2,5 kilo haftada ortalama 500 gr vermesi sağlıklı olarak kabul edilir.
Güne erken başlayanlar için 3 ana öğün 3 ara öğün beslenme düzeni de tercih edilebilir. Aralıklı oruç sistemleri de göbek eritme için tercih edilebilecek beslenme düzenleridir. Bunlara ek olarak, ayurvedik beslenme, tedavi amaçlı ketojenik diyetler, elminasyon diyetleri de göbek eritmede etkilidir.
Uzmanlar kalıcı ve sağlıklı kilo vermek için haftada 1-2 kilo vermeyi öneriyorlar. Bununla birlikte sıkı bir egzersiz planı ve diyetle 1 ayda 8 -10 kilo vermeniz mümkün olabilir.
21 GÜN ŞEKERSİZ DİYET LİSTESİ KAÇ KİLO VERDİRİR? Bu zayıflama programında 21 günün sonuna gelindiğinde; minimum dört (4) maksimum yedi (7) kilo verdirmektedir. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki, vereceğiniz bu kilo tamamen yağdan gideceği için kalıcı zayıflamayı beraberinde getirmektedir.
Diyetin ilk birkaç ayında kilo çok azalacaktır. Çünkü yağ içeriği yüksek olan kişilerde ödem de fazladır ve fazla su vücuttan atılır. Bu nedenle kilo verme ilk birkaç ayda daha hızlı ve daha fazla olacaktır. Diyet yoluyla ideal kilo 10 kg veya 20 kg ise her ay 10 kg vermekten kaçınmalısınız.
4.70 Kiloya Göre Diyet Listesi ile 1 ayda kaç kilo verilir? 70 kiloyum, 1 ayda kaç kilo verebilirim? Diyorsanız 70 kiloya göre ücretsiz diyet listesi ile 1 ayda 4-6 kilo verebilirsiniz. 1 ayda 10 kilo vermek mümkün mü?
16 saatlik açlığa uyku saatleri dahildir. Aralıklı oruç diyeti birkaç gün, hafta, ay ve hatta tüm yıla yayılabilen bir beslenme şeklidir. İsteğe bağlı olarak haftada 2 kere, ayda 1 kere ya da 1 hafta boyunca düzenli olarak aralıklı oruç yapılabilir.
Kısaca oruç ya da aralıklı açlık bu iyileşme sürecinin en önemli ve temel uygulaması. Yapılan bilimsel bir araştırmada, gün içerisinde 14 saat gibi bir süre aç kalan kişilerin yağ yakarak kilo verdiği ve kan şekerinde iyileşme görüldü.
Aralıklı oruçla 1 ayda ortalama 2-8 kg verilebilir.
Çünkü 12-14 saatlik açlıktan sonra vücut enerjisini elde etme yöntemi yanan glikozdan yağa kayar. Bu kilo kaybı, aralıklı oruç deneyimi için birincil motivasyon kaynağıdır. 3 ila 24 hafta içerisinde, vücut ağırlığının yüzde 3 ila 8ü oranında kilo kaybı çalışmaları bildirilmiştir.
Su Orucu ile Zayıflama: 3 Günde 3 Kilo
Ödemden kurtulduğunuz andan itibaren yağ yakımı başlayacaktır.
Ne zaman egzersiz yapmalıyım? Varady ve meslektaşları, diyet yapanların aslında oruç günlerinde daha enerjik hissettiklerini bildirdi. Bu nedenle, yemekten önce egzersiz yapın. Çünkü antrenmandan sonrası acıkır ve hiçbir şey yiyemezseniz plana sadık kalmakta zorlanabilirsiniz.
Harcanan 7000 kalori kişinin bir kilo zayıflamasını sağlar. Günde 1 saat orta tempolu yürüyüş ile ayda 1-1,5 kilogram verilebilir. Düzenli olarak yapılan yürüyüş programına yeterli ve dengeli bir beslenme programı eklenirse ayda 3-4 kilogram verilmesi sağlanabilir.
Örneğin 80 kilo olan bir birey 1 ayda 4 kilo, haftada 1 kilo vermesi sağlıklı olarak kabul edilirken, 50 kilo olan bir bireyin ayda 2,5 kilo haftada ortalama 500 gr vermesi sağlıklı olarak kabul edilmektedir.
Hayır, 1 ayda 10 kg vermek sağlıklı bir kilo verme hedefi olarak kabul edilmez. Bu kadar hızlı kilo kaybı, vücudunuzun kas kütlesini kaybetmesine ve metabolizmanızın yavaşlamasına neden olabilir. Ayrıca, hızlı kilo kaybı genellikle sürdürülebilir değildir ve kaybedilen kiloların çoğu geri alınabilir.
En sık olarak 16-8 aralıklı oruç yöntemi tercih edilir. Genellikle akşam yemeğinizi bitirdiğiniz anda başlayan oruç süresince gece ve sabahın bir kısmı dahil olmak üzere 16 saat boyunca hiçbir şey yemezsiniz. 16 saat dolduktan sonraki 8 saat ise yemek yeme konusunda serbest olduğunuz zaman dilimidir.
Uzun süre aç kalındığında vücudumuz ilk olarak karaciğer ve kaslardaki glikojen depolarını yakıyor ve buradan elde ettiği glukozu kullanıyor. 8 saat sonunda ise bu depoların tükenmesi ile yağ yakımı süreci başlıyor ve kilo kaybı akabinde geliyor.
Yapılan araştırmalara göre depolanmış yağları yakmak en ideal zamanın sabahın erken saatleri aç karna yapılan spor olduğu söylenmekte. Glikojen depoların antreman sırasında azsa yağ yakımınız daha fazla olur. Sabah kahvaltı öncesi yapılan kardiyo egzersizi veya hiit antrenmanı yağ yakımını hızlandıracaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri