Kumandanızın alt kısmında reset düğmesi bulunuyor. Küçük bir boşluk (içeriye doğru kaçmış) şeklinde olan bu düğmeye ucu sivri bir cisim ile (kalem gibi) basıp çekin. Kumandanız resetlenecektir. Tekrardan açma/kapama düğmesine basarak çalıştırmayı deneyin.
Genellikle kırmızı renkte ve küçük boyutta olan sıfırlama düğmesi klima sıfırlama işlemi yapabilmenizi sağlıyor.
Uygun sıcaklık seçilmemiş olabilir, soğutma konumuna alın. Hızlı soğutma özelliğini seçerek kullanmayı deneyin. Çözülmezse filtreleri kirli olabilir temizleyin. Klimanız hâlâ soğutma yapmıyorsa dış ünitesinin (motoru) teras gibi uzun süre güneş gören bir yerde konumlanmış olup olmadığını kontrol edin.
En yaygın neden, yeniden doldurulması veya değiştirilmesi gereken soğutucu eksikliğidir. Diğer olası nedenler arasında arızalı bir soğutma fanı, tıkalı bir kabin hava filtresi ile ilgili bir sorun yer alır. Klima konusunda eğitimli bir kişi, genellikle her iki göstergeyi de okuyarak bir sorunu teşhis edebilir.
Isıtma konumu için mod tuşuna, kumanda ekranında "Güneş" simgesi görünene kadar birkaç kez basın. Aşağı/yukarı ok tuşlarıyla klima sıcaklık derecesini ayarlayın. Klimanızın ön panelinde en sağda bulunan ikinci lamba yanacak. Bu lamba söndükten sonra klima sıcak hava üflemeye başlayacaktır.
İlgili 24 soru bulundu
Isıtma konumu için "Mode" tuşuna basın ve kumanda ekranında "güneş" sembolü gözüktüğünde aşağı/yukarı ok tuşları ile 30 santigrat dereceye ayarlayıp deneyin. Ayrıca kumandanın "JET MODE" yazan hızlı mod tuşuna basıp hızlı ısıtma özelliğine alabilirsiniz.
Klimanın ayarları yaz mevsiminin şartlarına uygun şekilde ayarlanmalıdır. Yaz aylarında ayarlanacak ortam sıcaklığının dış sıcaklıktan 7'-8' C düşük olması konfor sağlar. Örneğin 35 derecelik dış sıcaklıkta klimanızın sıcaklığı 28 – 27 derece olmalıdır.
Klima gazı bitik veya düşük seviyedeyse havalandırma deliklerinden soğuk hava gelmez. Gelen hava normal oda sıcaklığındadır. Düzgün çalışan bir A/C sistemi soğuk hava üflemelidir. Gelen hava oda sıcaklığında ise klima gazı bitiktir ve yeniden doldurulması gerekir.
Klima gazı biterse araç kabininin içi soğumaz. Klima içerideki sıcak havayı çekemez. Böylece düzgün çalışmayan klimalar özellikle yaz aylarında araç kabini içerisinde zaman geçirmeyi zorlaştırır. Klima gazı yaz aylarının kavurucu sıcaklarında kabin içerisinde geçen sürenin konforlu olmasını sağlar.
Klima çalışır bur durumdayken dış ünitede ince boru bölgesinin alt kısmına bakılır. Burada buzlanma varsa ya da karlanma durumu oluşmuş ise bu durum klima gazının eksildiği ya da tamamen bittiği anlamına gelir.
Klima soğuk ayarı konfor sıcaklığının 25 derece olması gerekiyor. O bile rahatsız ediyorsa 26-27 dereceye çıkartabiliriz. Doğru kullandığımız zaman klima mükemmel bir soğutma aracı oluyor. Klima sıcak ayarı ise yine aynı şekilde 23 – 24 derecelerde ideal olarak gösteriliyor.
Arabada Klima Gazı Kaç Senede Biter? Klima gazı genel manada 5 ile 7 yıl arası performans göstermektedir. Ancak bu performansın artırılıp azaltılması araç sahiplerine bağlıdır. Aracı kullanım sıklığı ve kullanım şekli dikkate alınarak bu surelerde uzamalar yaşanmaktadır.
SLEEP (Uyku) Modu:
Klimanın bulunduğu odada yatanlar bu özellik sayesinde oda sıcaklığının artması ve hava akımının düzenlenmesiyle rahat bir uyku uyurlar. Uyku modu açık olan bir klima yaklaşık 6 saat sonra otomatik olarak kapanacaktır. Cihaz kapatıldıktan sonra uyku fonksiyonu iptal olur.
Eco mod, klimanızın belirli bir ısı aralığında çalışmasını sağlar. Ortam sıcaklığını belli bir aralıkta tuttuğu için daha az enerji sarfiyatı yapar. Örneğin soğutma modunda kullandığınız ekonomik mod, ortamı 23-30 derece aralığında tutar.
Klimalarda yer alan kendi kendini temizleme özelliği, zamanla kirlenen filtrelerin temizlenmesini sağlayan teknolojik sistemdir. İç ünitede bulunan kendi kendini temizleme özelliği ile çevreye hijyenik hava yayılması sağlanır.
Klimanın filtresinin temiz olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Kirlenen ve tozlanan filtre tıkanarak soğuk sıcak hava üflenmesini engelleyebilir. Filtreyi çıkararak yıkayıp kuruttuktan sonra tekrar takmalısınız. Klimanın fan ayarının doğru yapılmış olması önemli bir etken.
Klimalarda “COOL” soğutma modu olarak biliniyor. Bu sayede yaz mevsiminde ya da sıcak hava şartlarında serinleyebilmek için bu moddan yardım alınabiliyor. Klimanızı COOL moduna almak içinse önce klima kumandası üzerindeki “MODE” düğmesine basın. Ardından “COOL” modunu seçebilirsiniz.
Klima cihazları R22-R410 gazının buharlaşma ve yoğunlaşma özelliğinden faydalanarak ortamda bulunan ısıyı dışarı atarlar. Split klimalarda iç ünite içinden geçen gaz ortamdaki ısıyı emerek buharlaşır. Bu sayede ortam soğur.
Genel olarak klima gazı 2 sene kadar gitmektedir.
Bu yüzden kış aylarında araç klimasının ayda en az iki kez çalıştırılması ve klima gazı seviyesinin yılda bir kez düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir.
Araç kaputunun altında bulunan etiketlerde klimaya basılması gereken gaz miktarı belirtilir ve bu işlem deneyimli servis personeli tarafından yapılır. Klima gaz dolum ağzına, bir tornavida yardımıyla basılması durumunda içeride gaz olup olmadığı kontrol edilebilir.
Yaz aylarında klima derecelerinin genellikle dışarıdaki sıcaklık değerinden 7-8 derece daha az olması tavsiye edilir. Örneğin 30 derecelik bir sıcaklıkta uyku halindeyken klimanın derecesinin 23 civarına sabitlenmesi önerilir.
En verimli kullanım ise sıcaklığın 24 ile 26 derece arasında tutulmasıyla olur. Sıcaklığı her bir derece düşürmenin ek yüzde 8 maliyet olduğunu unutmayın. En verimli kullanım içerinin sıcaklığını dışarının sıcaklığından 2 ila 3 derece daha düşük seviyeye ayarlamak olacaktır.
Klima modellerine ve kumanda çeşitlerine göre değişmekle birlikte Cool ya da kar tanesi sembolü ile ifade edilen mod, soğutma modudur. Klima sıcaklık işaretleri ise Heat ya da güneş sembolü ile anlatılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri