Harcamalarını gelirine göre ayarla” anlamında kullanılıyormuş. “Ayağını yorganına göre uzat.” atasözüyle “Kendi yağıyla kavrulmak” deyimi bu anlamı ifade ederler.
Kısaca atasözü açıklaması hakkında bilinmesi gerekenler. Ayağını yorganına göre uzat atasözü TDK'ya göre 'Yapacak olan harcamalar hiçbir zaman geliri aşmamalıdır' şeklinde ifade edilmektedir.
Madem borcun var o zaman ayağını yorganına göre uzat. Ayağını yorganına göre uzatmazsan zararlı çıkarsın. Ayağını yorganına göre uzatmayı bilmeyenler ay sonunu zor getirir.
"giderini mutlaka gelirine uydurmalısın" anlamında kullanılan bir söz.
Ev alacak kimse için komşular evden daha önemlidir. Komşular kötü ise, en güzel bir evde bile rahat oturulamaz.
İlgili 24 soru bulundu
Ata sözleri
İnsan var olan dünyalığa fazla güvenmemeli, bir yandan yerden bir yandan da çalışmaya, kazanmaya devam etmelidir.
Cevap: işi yapacak olanda yeteri kadar güç bulunmadıkça başkalarının küçük katkılarıyla sürekli ve büyük bir iş yürütülemez.
İnsan ne kadar çok şey bilirse bilsin, bilmediği şeyler daha fazladır. Çok bildiğinden kendine çok güvenen kişi, bilmediği şeylere de karışır ve bunlarda yanılır.Bir insan çok bilgi sahibi olabilir. Ama bu demek değildir ki her şeyin mahiyetini biliyor. Onun da bilmediği, inceliğini kavramadığı bir çok şey vardır.
Bal Tutan Parmağını Yalar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: imkânları geniş bir işin başında bulunan kimse bunlardan az da olsa yararlanır.
İşleyen Demir Pas Tutmaz (Işıldar) Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: tembel tembel oturan kimse hantallaşır, iş yapma yeteneğini yitirir, çalışan kimse gittikçe açılır, daha yararlı işler yapar.
[1] herkesin, her şeyin kendi çevresinde önem taşıdığını anlatır.
Ak Akçe Kara Gün İçindir Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: çalışarak kazandığımız para, dar zamanımızda bizi sıkıntıdan kurtarır.
Gün Doğmadan Neler Doğar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: beklenmedik bir sırada umut verici durumlarla da karşılaşma imkânı vardır.
Kısaca atasözü açıklaması konusunda bilinmesi gerekenler. Ak akçe kara gün içindir atasözü Türk Dil Kurumu'na göre 'Türlü sıkıntıları aşarak kazanılan paranın, dar zamanda insanın imdadına yetişmesi' anlamına gelmektedir.
Ağaç yaşken eğilir atasözü, çocukların mutlaka küçük yaşlarda eğitilmeye başlanmasının gerekliğini anlatan bir atasözüdür. Bu söz, tek başına kullanılacağı gibi, cümle içerisinde de kullanılabilir.
Damlaya damlaya göl olur atasözü de Türkçede yaygın olan atasözlerinden birisi olarak öne çıkmaktadır.
[1] Güzel şeyin çevresinde, ondan yararlanmak isteyen asalaklar dolaşır.
"Balı, parmağı uzun yemez, kısmetlisi yer" Atasözünün Anlamı: Bir şeyi elde etmek için fiziksel yetenekler ya da dış görünüş değil, kısmet önemlidir. Kısmetinize neyse o size gelir.
Bu atasözü, cümle içinde kullanıldığı zaman kişinin nasıl bir hayatı olduğunun yaşam tarzı ve yaşadığı ortamla aslında doğrudan ilişkili olduğu anlatılır. Örneğin, Evi tertemiz, aslan yattığı yerden belli olur. Cümlesinde olduğu gibi kişinin karakterini ve davranışlarını yaşadığı ortamın etkilediğini ifade eder.
Cevap: karşısındakini bağırıp çağırmakla korkutmaya çalışan kimse eylemli bir saldırıda bulunmaz.
[1] İnsan bir şeyi çok iyi bilirse bilsin kendisinden daha iyi bilen bulunur. Onun için, bir işe başlamadan o iş üzerindeki geniş bilgisi herkesçe kabul edilen kimsenin düşüncesi alınmalıdır.
[1] Çok konuşmak doğru değildir . Çok konuşan, gereksiz, yanlış sözler söyler. Karşındaki iki,on, yüz söylerse sen bir söyle. Yerinde cevap verebilmen için de hemen atılamaman,söylenenleri uzun uzun dinlemen gerektir.
Paranın Yüzü Sıcaktır Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: para çekicidir ve geri çevrilemez.
[1] Dostumuzun bizi hırpalaması, gücümüze gitmez. Çünkü bunun iyi niyetle ve iyiliğimiz için yapıldığını biliriz.
Cevap: ne kadar ve ne türden mal olursa olsun malın fazlası elden çıkarılmamalıdır çünkü mutlaka bir gün gelir lazım olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri