150 milli litrelik bir bal kavanozuna 3 yemek kaşığı tarçın tozu ekleyerek iyice karıştırınız. Koyu renk olan karışımı hava almayan bir kavanoza koyup ağzını kapatınız. Serin ve rutubetsiz bir yere koyunuz. Sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasını desteklerken bir yandan da şeker düzeyinizi dengeler.
Bal ile toz tarçını karıştırın ve kahvaltıda kızarmış ekmekle yiyin. Kolesterolü düşürür ve muhtemelen kalp krizini önler. Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi kalp vuruşlarını güçlendirir. Yaşlandıkça atar damarlar ve toplar damarlar esnekliklerini kaybediyor ve tıkanıyor.
Bal ve tarçın karışımı, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve bedenin hastalıklara karşı direnci arttırması için oldukça önemlidir. Özellikle şiddetli öksürüğün dinmesi ve boğaz ağrısının hafiflemesi için gün içinde bal, limon ve tarçın karışımının tüketilmesi tavsiye edilir.
Sindirim bozukluğu: Yemeklerden önce yutulan iki çay kaşığı bal ve tarçın, mide asidini alır, sindirimi kolaylaştırır. Gençleştiriyor: Her gün 4 kaşık bal ve bir kaşık tarçını sıcak suyla karıştırıp tüketmek, yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
İlgili 29 soru bulundu
Sık ya da ağır soğuk algınlığı şikayeti olanlar bir kaşık ılık bal çeyrek kaşık toz tarçınla üç gün boyunca birer kez alabilir. Bu tedavi çoğu kronik öksürüğü ve soğuk algınlığını tedavi edebilir, sinüsleri temizleyebilir.
Düşük şekeri olan kişilerin, tüketmesi kesinlikle önerilmez. - Tarçına alerjisi olan kişilerin sayısı, oldukça fazladır. Yapılan araştırmalarda, tarçına alerjisi olanların, domatese alerjisi olanlardan daha fazla olduğunu göstermiştir. Tarçın, fazla tüketilmese bile, kaşıntı ve mide ülserine yol açabilir.
Sık ya da ağır soğuk algınlığı şikayeti olanlar bir kaşık ılık bal çeyrek kaşık toz tarçınla üç gün boyunca birer kez alabilir. Bu tedavi çoğu kronik öksürüğü ve soğuk algınlığını tedavi edebilir, sinüsleri temizleyebilir.
Bal, kilo kaybı için gerekli olan metabolizmanızı hızlandırır. Balın hiç kolesterolü yoktur. Günlük bal tüketimi, vücuttaki aşırı kolesterolle savaşabilen antioksidan bileşiklerin seviyesi üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir.
Boğaz Tahrişi: Tarçınlı balın boğaz ağrısını iyileştirdiği ve boğaz ülserini kökünden kazıdığı görülmüştür. Bal ile limonu,sirkeyi ve tarçını karıştırarak sıcak bir bardak suyun içine katın ve bu şekilde tüketin. Bal boğazınızı kaplayarak yumuşatır,yardımcı olur. Boğaz kapsülü veya sert bir şeker emin.
Balın içine kestiğiniz limon dilimlerini atın, bekletip tüketin. Tarçın ve bal karışımı bağışıklık sisteminizi destekleyecektir, bunu yaparken aynı zamanda yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıkları ile mücadele eden vücudunuza yardımcı da olacaktır.
Kan şekeriniz normalden daha düşükse ya da zaman zaman bu problemle karşılaşıyorsanız tarçın tüketmek sizin için uygun olmayabilir. Aynı zamanda gereğinden fazla tüketilen tarçın kan şekerini düşürmenin yanı sıra, tansiyon ya da kalp rahatsızlıklarını da tetikleyebilir.
Bal içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. Bilhassa ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır. YARA İLTİHAP GİDERİR: Bugün modern tıpta ameliyat yaralarında bal kullanıldığı bilinmektedir.
Uzun süre ve çok tüketilmesi halinde kabızlık meydana gelir. Yüksek tansiyon ilacının etkilerini arttırabilir. Bu da kan şekerinin düşmesine sebep olur. Aşırı miktarda tüketilmesi halinde mide ve sindirim problemlerine yol açabilir.
Tarçının vücuda sağladığı olumlu etkilerden bir tanesi de inflamasyonu azaltmasıdır. Eski çağlardan beri bronşit tedavisinde ve kronik öksürüklerin iyileştirilmesinde tarçının kullanılmasının nedeni de budur.
Küçük bir kase içine 1 yemek kaşığı süzme bal koyun. Üzerine 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı zencefil, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tarçın, çok az miktarda karabiber ve taze sıkılmış yarım limon suyu ekleyin. Karışımı kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı gün içinde mutlaka tüketin.
Doğal enerji kaynağı olarak bildiğimiz bal, birçok sağlık problemini önlemede önemli rol oynuyor. Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamada, ekmek, bal ve pekmezden uzak durulması gerektiğini söyledi.
- Fazla kilolu ve şeker hastalığı olan kişilerin bal tüketmesi önerilmez. - 1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmesi sakıncalıdır. - Fazla tüketimlerde kusma, yüksek ateş, ishal, baş dönmesi gibi rahatsızlıklara neden olabilmektedir. - Yüksek kalorili olduğu için kilo alımını hızlandırır.
Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi kalp vuruşlarını güçlendirir. Yaşlandıkça atar damarlar ve toplar damarlar esnekliklerini kaybediyor ve tıkanıyor. Tarçınlı bal ise damarları yeniden canlandırıyor.
Ballı Limon
Bardağın içerisine 1 tatlı kaşığı bal ve bir adet limon sıkın. Isınmayla birlikte bal eriyecektir. Ardından bardağı çıkartarak bal ve limonu karıştırın. Şifa niyetine sıcak sıcak tüketin.
Eğer sap tarçın yerine toz kullanacaksanız bu esnada bir tatlı kaşığı tarçın koyabilirsiniz. Karışımın altını kapattıktan sonra iki yemek kaşığı bal ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. En son ise limonu ekliyoruz ve biraz soğumasını bekliyoruz. İşte soğuk kış ayları için inanılmaz bir kış çayı!
Tarçın, soğuk algınlığı veya gripten dolayı görülen boğaz ağrısı ve enfeksiyonu önlemeye yardımcı olabilir. Boğaz ağrısını hafifletmesi için çay olarak içilebilir veya diğer sıcak içeceklere eklenebilir.
Bir litre kaynamış suya 1 adet çubuk tarçın dâhil edilir. 5-10 dakika demlenmeye bırakılır. Demlendikten sonra gün içerisinde tüketilir.
Soğuk algınlığı, bronşit ve grip gibi durumlarda faydalı olabilir. Antimikrobiyal özellikle göstermesi, HIV virüsü ile savaşmada da yardımcı olabilir. Ayrıca antimikrobiyal etkisi tarçını vajinal mantar enfeksiyonlara karşı da değerli bir besin haline getirir.
Kolesterolü düşürür. Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi kalp vuruşlarını güçlendirir. Yaşlandıkça atar damarlar ve toplar damarlar esnekliklerini kaybediyor ve tıkanıyor. Tarçınlı bal ise damarları yeniden canlandırıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri