Bartın'a özgü yemekler arasında Pum pum çorbası, Amasra salatası, şapşap köfte, yumurtalı isbut, kabak burması, pirinçli mantı, tavuklu köy böreği, gıcır, zırva, halışka, deli oğlan sarığı, Amasra pidesi, kırk katlı börek gibi pek çok lezzet yer almaktadır.
Amasra'ya özgü yöresel lezzetleri bir arada tadabileceğiniz, Amasra yerlisinin uğrak noktası Amasra Sofrası balık çeşitleri, et ve tavuk ızgaraları özellikle de Amasra pidesi ve yanında meşhur salatası ile sıkça tercih edilen mekanlar arasında.
Kadıefendi Et Lokantası yorumu. Bartın yolu üzerinde bulunan tesis kuyu kebabında bir numara. Ayrıca etli ekmek ve iç pilav da mutlaka denenmesi gereken lezzetler.
İlgili 41 soru bulundu
Bartın'da el dokuma ürünleri, özellikle tel kırma yazmaları ve ahşap baskı yazmaları ülke çapında ün yapmıştır. Amasra ilçesi ahşap ve dokuma hediyelik eşya yönünden çok gelişmiştir. Kurucaşile, ülkede en özenli gulet yapım yeri olarak bilinir. Ayrıca Kurucaşile taş sac yapımı ile meşhurdur.
Taşköprü adeta kuyu kebabı ile bütünleşmiş bir şehirdir. 2022 yılı kuyu kebabı sezonu Taşköprü'de de 3 Mayıs Salı günü saat 12:00 sularında açılmış olacak. Ve Taşköprülülerde hasret sona erecek. A'dan Z'ye gelen zamlarla geçen yıl 160TL ye satılan kebabın kilosu bu yıl 240 TL olacağı açıklandı.
Bartın, Batı Karadeniz'de yer alan doğal güzellik alanları, plajları, el değmemiş koyları ve tarihi yapıları ile dikkat çeken turistik bir şehirdir. Yıl boyunca pek çok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan şehir, 59 km'lik sahil şeridi ile kıyı şehirleri arasında yer almaktadır.
Amasra, Karadeniz bölgesinin batısında, Bartın İline bağlı bir İlçedir.
Her ne kadar insanlar buraya özellikle yazın yüzmek için gelse de, bizce Amasra'nın en iyi zamanı deniz sezonunun hemen öncesi ve sonrası. Yani Mayıs, Haziran, Eylül ve Ekim ayları. Yine de Karadeniz sahili olduğunu unutmamak lazım. Bahar ayları oldukça serin olabiliyor.
Bartın'ın Amasra ilçesinde yer alan çarşıda tamamı el yapımı olan kalemlik, anahtarlık, kaşıklık, baharatlık, tuzluk, nihale, peçetelik, şimşir kaşık gibi ürünler arasından beğendiklerinizi seçebilir ve sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.
Bartın ve Zonguldak'ta akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan Pum Pum çorbası, çok doyurucu olmasının yanı sıra şehirde mısır unuyla hazırlanan nadir çorbalardan biri.
Amasra Salatası - Bartın
1.5 çay bardağı sızma zeytinyağı
Başlıca tarım ürünleri; buğday, arpa, mısır ve yulaf, elma, armut, ayva, muşmula, kiraz, erik ceviz, kestane, fındık, şeftali, kızılcık, çilek, kivi, dut, sanayi bitkilerinden; ayçiçeği, soğan, sarımsak, patates ile nohut, fasulye, bakla ve bezelye gibi baklagillerdir. Hayvancılık düşük kapasitelidir.
Bartın, yaz turizminin en çok tercih edilen şehirlerinden biridir. Harika doğal güzellik alanları ve tarihi yapılarının yanı sıra tertemiz denize sahip plajları ile de oldukça dikkat çekmektedir.
Bodur elma ve armut yetiştiriciliğinin yanı sıra ayva, muşmula, erik, kiraz, kızılcık, şeftali, vişne, ceviz, fındık, kestane, çilek, dut, incir, mandalina ve kivi yetiştiriciliği de çiftçilerin gözdeleri arasında girdi.
Endüstriyel hammadde bakımından ildeki en önemli madenler başta kuvars kumu ve kuvarsit olmak üzere şiferton ve dolomittir. Şiferton yatakları Amasra ilçesinde yer alırken, Kurucaşile ilçesi kuvars kumu, kuvarsit ve dolomit bakımından önem arz etmektedir.
1920 yılında Zonguldak Mutasarrıflığına bağlanan Bartın'ın 1924 yılında Zonguldak'ın il olmasıyla birlikte bu ilin ilçesi haline gelmiştir.07 Eylül 1991 tarihinde de 28.08.1991 tarih ve 3760 sayılı yasayla il statüsüne kavuşmuştur.
Bartın gezinizde mutlaka gezip görmeniz gereken başlıca yerler; Tavşan Adası, Küre Dağları Milli Parkı, İnkumu Plajı, Amasra Müzesi, Güzelcehisar Lav Sütunları, Ulukaya Şelalesi, Direkli Kaya, Çekiciler Çarşısı, Ulu Yayla, Kuş Kayası Yol Anıtı, Güzelcehisar Koyu, Amasra Edhem Ağa Konağı, Galla Pazarı, Büyük Liman Plajı ...
-Bartın insanı demokrattır, küçük taşraların tutuculuğu ve yobazlığı burada yoktur pek. Fakat aynı zamanda Bartın insanı gelişmeye kapalıdır, yenilikleri pek sevmez alışmaz, her şeyin en doğrusunu bildiği gibi bir mantığa sahiptir.
Bartın'da en yağışlı mevsim sonbahardır. Bu nedenle sonbahar aylarında şehri gezmek için bir kez daha düşünebilirsiniz. Eğer daha rahat bir gezi planlıyorsanız yaz aylarını tercih edebilirsiniz. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında Bartın'ı seyahat etmek daha verimli olacaktır.
Kuyu Kebabı (Tak Tak Kebabı) İzmir'in Tire İlçesi'ne has bir lezzettir.
Yozgat ilinde yapılan "Yozgat Tandır Kebabı" adını yıllardır Yozgat ilinde kendine has üretim yöntemiyle yapılmasından dolayı almaktadır.
Kuyu kebabı yapmak için en önemli unsur kuzudur. Koyun, keçi gibi küçükbaş hayvanlardan da kebap yapılsa da kuzu kadar lezzetli olmaz. Kuyuda yakıt olarak çıra kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri