Araç performansı (çekişten) düşer. Hızlanma problemleri görülür. Motor kontrol ünitesi, kontrol paneline ikaz gönderir. Ucuz filtre, yakıt kaçağı yapabilir ve yangına sebebiyet verebilir.
yakıt filtresi tıkanmış demektir ve bir an önce değiştirilmelidir. Yakıt filtresi, zamanı geldiğinde değiştirilmez ise yakıt pompası arızası oluşmasına sebep olarak motorun gücünü etkiler ve zaman içinde motor çalışamaz duruma gelir.
Benzin filtresi arızası birkaç nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Bu nedenlerden ilki, filtrede yaşanan tıkanmadır. Aracın uzun süre kullanılması ve filtrenin düzenli olarak değiştirilmemesi benzin filtresinin tıkanmasına yol açabilir. Bu arızaya neden olan diğer bir neden ise filtrenin yerinden oynamasıdır.
Benzin Filtresi Değişmezse Ne Olur? Benzin filtresi yakıtta bulunan toz ve partiküllerin motora gitmesini engeller. Bu partiküller motora mekanik hasar vererek motorun yıpranmasına yol açar. Benzin filtresinin değişmemesi aynı zamanda motorda performans kaybında da yol açacaktır.
Genellikle yakıt filtresi arızası, filtrenin tıkanmasından kaynaklanır. Filtre tıkandığı zaman yakıt deposundan gelen yakıt motora pompalanamaz. Motor yeterli yakıtı almadığı için ya sarsıntılı çalışır ya da hiç çalışmaz. Arızaya sebep olabilecek diğer bir faktör ise filtrenin yerinden oynamasıdır.
İlgili 40 soru bulundu
Ya ateşleme yapılmıyor ya da benzin motora ulaşmıyordur. Benzin pompasının çalışıp çalışmadığını, sessiz bir ortamda kontağı açarak ve dinleyerek anlaşır. Aracın arkasından uğultu gibi kısa süreli bir ses gelmesi gerekmektedir.
Otomobilin motoruna giden yakıtın temizlenmesi için kullanılan benzin filtresi tıkanırsa motora giden yakıtın azalmasına neden olur buda çekişi kötü yönde etkiler.Bunun dışında benzin filtresi fazlasıyla kirlenirse yakıtı temizleyemeyecek ve motora kirin tortunun birikmesine neden olacaktır.Motor kirlenecek , ...
Genellikle yakıt filtresini her 30bin ya da 40bin kilometrede bir değiştirmek gerekmektedir. Eğer bu kilometre değeri tamamlanmamış olursa o zaman da filtresinin her 2 yılda bir değiştirilmesi gerekir. Benzin filtresinin düzenli olarak değiştirilmesi motorun ömrünü uzatmaya yardımcı olacaktır.
Yakıt filtresi her periyodik bakımda değişen parçalardan biri değildir. Peki, yakıt filtresi ne zaman değişir? Yakıt filtresi her periyodik bakım da değişmese bile aslında çok önemli bir parçadır.
Aracınızda kullandığınız yakıtın kalitesi, mazot filtresini ömrünü doğrudan etkileyen bir unsurdur. Mazot Filtrenizi, her 30.000 km. de bir kez yada iki yılda bir kez değiştirin.
- Benzin pompası, aracın arka koltuğunun altında bulunan bölmeden çıkarılmalıdır. - Ardından benzin pompasının filtresi sökülmeli ve filtre, aerosol gibi bir temizleyici ürün ile temizlenmelidir.
Tıkalı Hava Filtresi Belirtileri
Yakıt tüketiminin normalin üstünde olması Motor sesinde oluşan değişiklik. Motor arıza lambasının sürekli yanması Motor performansının fark edilecek boyutta azalması
Partikül Filtresi Arıza Belirtileri Nelerdir? *Dizel partikül filtresi tıkandığında dolduğunda, gösterge panelinde motor arıza lambası veya egzoz arıza lambası (partikül filtresi arıza lambası) yanar. *Partikül filtresi dolu tıkanmışsa, aracın çekişi düşer, yakıt sarfiyatı artar, egzoz kokusu duyulabilir.
Tıkalı bir hava filtresinin bujilere zarar vermesi mümkündür. Aracınız daha düşük performansta hızlanır. Hızlandığınızda arabanız sarsılırsa, hava filtresi tıkanmış olabilir ve motorunuz yeterli hava almıyor olabilir. Hava filtresi değişimi, aracın gücünü %11'e kadar artırabilir.
Tıkalı bir mazot filtresi, yabancı maddelerin yakıt yoluyla motora akmasını engelleyemez ve zamanla aracın pompa, enjektör ve motorunda kalıcı hasarlar oluşmasına sebep olur.
Polen filtresi, yağ filtresi, benzin filtresi, yakıt filtresi, hava filtresi gibi parçalar, süzme, temizleme gibi bir işlevle ilgili parçaların sorunsuz çalışmasına ve uzun ömürlü olmasına yardım eder. Bu parça vakti geldiğinde değiştirilmelidir. Benzin filtresi yenilemesi yapılmazsa motorun performansı etkilenebilir.
Haznedeki su dolmaya başladığında bu uyarı lambası yanar ve yakıt filtresinde su var uyarısı verir. Filtrenin haznesindeki su dolma seviyesine yaklaştığında sinyal ECU'ya gönderilir.
ama normalde benzin pompasının bir ömrü yoktur... 188.000 km'de değişti.
Benzin filtresinin ömrü aracınızın kullanım şekline (yolun durumu, toz, kir…) göre değişmekle beraber genellikle her 30.000 – 60.000 km'de bir değişimi yapılması gereken bir aksamdır.
Lpg kullanıcıları benzin filtresi için kilometreden ziyade senelik kullanım ömrünü baz alabilir.
Motor yağ filtresi her 10.000 km'de bir değiştirilmelidir.
Yakıt Göstergesinde Ani Değişiklikler: Otomobil durağan bir konumdayken bile yakıt göstergesinin aniden yükselip alçaldığını gözlemleyebilirsiniz. Yakıt Işığı Sürekli Yanıyor: Eğer yakıt ışığı sürekli yanıyorsa ve tankta yeterli yakıt olduğundan eminseniz, bu şamandıra arızasının bir işareti olabilir.
Cevap: LPG'li araçlarda benzin pompası çalışmalı mı? Pompa çalışmaya devam etse LPG ile benzin tüketimi de olur ki bunu farkedersiniz.
kontrollü ortak yakıt sisteminin aşınan bir parçası olan yüksek basınç yakıt pompası ve ona hareket veren itici fincanı (febi no: 37162) inceliyoruz. Bu parçalar hasar aldığı veya aşındığı zaman motor sesi artışı, motor performans kaybı, düzensiz çalışma ve tekleme belirtileri görülebilir.
Start Stop problemlerine varana kadar nüfus eder. Filtreniz tıkandığında çekiş düşüklüğü, yanmamış egzoz gazı kokusu, yakıt sarfiyatı, enjektör turbo egr valfi hataları, start stop devre dışı kalma, duman atma, motorun dengesiz çalışması, motorun sesli çalışması gibi problemler yaşayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri