2,5kg ve altı çamaşır için 45ml, 5kg için 90ml toz deterjan yeterlidir. 1 çay bardağı 100-120ml arası değiştiğinden benim önerdiğim ASUSX51 arkadaşımızın kullandığı dozajla aynı hesaba geliyor.
Az kirliler için 126 ml, Normal kirliler için 190 ml, çok kirliler için 250 ml toz deterjan yeterli olacaktır. Sert sular için ölçeğinize 63 ml daha ekleme yapabilirsiniz.
Çamaşırlarınızda etkili leke çıkarma sağlamak için. Omo Active Fresh Beyazlar Toz Deterjan'dan, tek dozlamada 150gr kullanmanız yeterlidir!
Kullanılan bardakların ölçüsü:
Çay bardağı (125 ml)
Toz deterjan kullanımı
Toz deterjanın “II” sembolü ile ifade edilen ana yıkama gözüne koyulması gerekir. Toz deterjan çamaşır makinesinde yanlış göze koyulursa giysilerde tortu ve deterjan kalıntıları bırakmasının yanı sıra alerjiye de sebep olabilir.
İlgili 45 soru bulundu
Toz deterjanlar
Ağartıcı içeren deterjanlar, beyaz çamaşırlarınızın hem daha beyaz hem daha hijyenik olmasını sağlar. Renkli çamaşırlarınızda ise daha uzun süre parlak renklere sahip olmaları için ağartıcı içermeyen toz deterjanlar kullanmanızı tavsiye ederiz.
Yeni nesil çamaşır makinelerine deterjan ve yumuşatıcı koyarken kafamız karışabilir. Deterjan gözünü açıyoruz. Sol göze deterjanı ilave ediyoruz.mavi göze ise yumuşatıcı döküyoruz.
Çamaşırlar makineye atıldıktan sonra bu bölüme deterjan eklenir ve sıcaklık ayarları yapıldıktan sonra makine çalıştırılır.
İpekli bir kumaş olmadığı sürece beyazları 50 veya 60 derecede yıkamak mümkün. Aynı zamanda sentetik, pamuklu ya da yünlü programlardan birini seçmek suretiyle beyazlar rahatlıkla yıkanabilir. Böylece beyazların rengi solmadan rahatlıkla ilk günkü gibi ve tertemiz şekilde kıyafetleri kullanmak mümkün olur.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
2,5kg ve altı çamaşır için 45ml, 5kg için 90ml toz deterjan yeterlidir. 1 çay bardağı 100-120ml arası değiştiğinden benim önerdiğim ASUSX51 arkadaşımızın kullandığı dozajla aynı hesaba geliyor.
5 kg toz deterjanlar, kıyafetlerinizi uzun süre boyunca yıkamanız için yeterli kapasiteye sahiptir. Kullandığınız suyun sertliği, kıyafetlerinizin kirlilik oranı gibi faktörlere göre değişmekle birlikte ortama 33 seferlik yıkamaya karşılık gelir.
Kullanım Talimatı: 5 kilogram makineler için az kirli çamaşırlara 2/3 ölçek, orta kirli çamaşırlara 1 ölçek ve çok kirli çamaşırlara 1 + 1/3 ölçek Omo kullanımı önerilir. (1 ölçek: 150 gram olarak hesaplanmıştır.)
Karbonat yardımıyla çamaşırlarınızı beyazlatmak için, çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkıyorsanız, deterjanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin. Ayrıca, çıkmayan bir leke mevcutsa, bir miktar karbonatla limonu karıştırıp lapa hale getirdikten sonra çamaşırların üzerine sürüp, makineye atabilirsiniz.
Pamuklu beyaz çamaşırlar en az 50 en fazla 70 derecede, pamuklu programda yıkanmalıdır. Beyaz iç çamaşırları ise yine en az 50 derece olmak üzere 90 dereceye kadar yüksek ısılarda yıkanabilir. Yünlü ve ipek kumaşlar beyaz dahi olsa yüksek ısıda yıkanmamalıdır, çünkü küçülüp çekebilirler.
Kumaş türüne bağlı olarak, 800 ila 1200 rpm arasındaki sıkma devri çoğu normal giysi için uygundur.
Öncelikle beyazları yıkarken arasına hiçbir şekilde renkli çamaşır girmemesine özen göstermelisiniz. “Beyazlar kaç derecede yıkanırsa kirleri en iyi şekilde çıkarır?” diye merak ediyorsanız kirler fazlaca gösteren bu çamaşırları 60 derecede yıkamanız gerektiğini bilmelisiniz.
Beyazları yıkama, diğer çamaşırlardan ayrı yapılmalıdır. Beyazları yıkama sürecinde, beyazlığı korumanın en iyi yolu, beyaz maddeleri kumaşın kaldırabileceği ideal sıcaklıkta birlikte yıkamaktır. Tavsiye edilen ısı ayarını kullanarak Ariel gibi uygun bir deterjan seçin.
FAZLA DETERJAN KULLANMAK
Ayrıca, fazla deterjan çekmeceyi tıkayarak deterjanın çamaşırlarınıza bulaşmasını engeller ve kirli kalmasına neden olabilir.
- Sıvı deterjan toz deterjana göre çamaşırlarda olan inatçı lekeleri çıkarmada daha etkilidir. - Toz deterjan sıvı deterjana göre daha uygundur. Sıvı deterjan daha pahalıdır. - Toz deterjan hava geçirmediği süre daha çok uzun süre saklanabilir.
Dolayısıyla çamaşır makinesinin tamburunu doldururken tepesinde bir el büyüklüğü kadar boşluk bırakmanız tavsiye edilmektedir. Bu kabaca tambur büyüklüğünün 3/4'üne eşit olarak makineyi doldurmanız gerektiği anlamına gelmektedir.
Doğru yumuşatıcı miktarı
Deterjan çekmecesini açtığınızda renkli olan bölüme Max (Maksimum) yazan seviyeyi aşmayacak miktarda yumuşatıcı koyun. Max. yazısını aşacak miktarda yumuşatıcı koyarsanız makine yıkamanın başında yumuşatıcının tamamını alır.
Makineniz son durulamaya geçtiğinde ürünü manuel olarak ekleyebilirsiniz. Çamaşırlarda herhangi bir leke oluşmaması için, yumuşatıcıyı direkt olarak kumaş üstüne dökmemeye özen göstermeniz gerekir.
9 kilo makinem, doluysa 1.25 su bardağı koyuyorum toz deterjan.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri