Biber (Capsicum annum. L.) Solanaceae familyasının Capsicum cinsine dahil olup; ılık iklimlerde yıllık, tropik iklimlerde ise birkaç yıl- lık kültür bitkisidir. bir yıllık bitkisidir.
Biberlerde capsaicin alkoloidi bulunur. Tür Capsicum annuum Page 6 • Biber Solanaceae familyasının Capsicum cinsine mensup ılık iklimlerde tek yıllık, • Tropik iklimlerde ise çok yıllık kültür bitkisi olarak bilinir.
Biber Nasıl Bir Bitkidir? Latince adı Capsicum annuum olan biber, bitişik taç yapraklı iki çeneklilerin patlıcangiller familyasından otsu bir bitkidir. Meyveleri hem taze yeşilken, hem de kurutularak veya konserve halinde yenir. Bibere acı tadını veren madde capsaicin adlı alkaloittir.
Aşırı nemli topraklar, fidelerin "nemlenmesine" ve çimlenmenin azalmasına neden olabilir. Bitkiler 12 °C (54 °F) civarı olan sıcaklıkları tolere edebilir (ancak sevmez) ve soğuğa duyarlıdırlar. Çiçeklenme için fotoperiyot yoktur. Çiçekler kendi kendine tozlaşabilir.
Carolina Reaper (okunuş: Kerolayna Riğpır), orijinal ismi HP22BNH7 olan ve Guinness rekorlar kitabına göre dünyanın en acı biberi seçilen Capsicum chinense türü biber. Carolina Azraili anlamına gelir. Güney Carolina bölgesinde seralarda yetişen kırmızı renkli dolma bibere benzer.
İlgili 31 soru bulundu
Biberin anavatanı Amerika kıtasıdır. Tarihte ilk biber yetiştiriciliğinin M.Ö. 7500 yıllarında yapıldığı ve Amerika'da ilk yetiştirilen bitki türleri arasında yer aldığı, biber kültürünün Amerika'dan Avrupa'ya buradan ise Çin ve Hindistan'a hızlı bir şekilde yayıldığı bildirilmektedir.
Biber (Capsicum annum. L.) Solanaceae familyasının Capsicum cinsine dahil olup; ılık iklimlerde yıllık, tropik iklimlerde ise birkaç yıl- lık kültür bitkisidir. bir yıllık bitkisidir.
Sebze olarak adlandırılması için yeşil yapraklı, çekirdeksiz özellikleri olması gerekmektedir. Biber de bu meyvelerden biridir. Sebze olarak yaygın bir şekilde bilinse de biber aslında bir meyvedir.
Çiçekleri sarı, korolla üzerinde beş adet taç yapraktan oluşmaktadır. 1-2 cm çapındadır ve uç meristem dokuda gelişirler.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Biberin diğer adı nedir? Capsicum (/ˈkæpsɪkəm/), ya da biber, patlıcangillerden (Solanaceae) bir cins. Bu cinsin türleri, binlerce yıldır yetiştirildikleri Amerika kıtasına özgüdür. Capsicum dünya çapında yetiştirilmekte ve birçok mutfakta kullanılmaktadır.
TDK'ya göre yeşilbiber, kırmızıbiber bitişik; sivri biber ayrı yazılıyor.
Biber tohumu çeşitleri birbirinden renkli ve lezzetli biberlerin filizlenmesini sağlayan tohumlar olarak karşınıza çıkar.
Biberin içinde birden fazla çekirdek olduğunu gördüğünüzde, biberin se bir meyve olduğunu anlayabilirsiniz.
Meyveleri uzun,ince ve acı bir biber çeşididir.Sofralık tüketime uygundur.
Biber önce yeşil, sonra turuncu ve son olarak kırmızı renk alır.
Latince adı 'Capsicum Annum' olan pul biber, Patlıcangiller (Solanaceae) olarak bilinen familya sınıfına ait bir bitki çeşididir.
İsot, Şanlıurfa'da özel olarak yetiştirilen isot biberi adı verilen bir biberden elde edilen baharattır.
Etine dolgun, sarısından yeşiline, kırmızından minik boyutlu olanlarına kadar tüm biberler aslında meyve.
Zeytin de aslında bir çeşit meyvedir. Zeytin, genellikle fidan olarak dikilir ve daha sonra ağaç olup çiçek açar. Daha sonra ağacın ağaçları da meyveye dönüşür. Bir bitkinin çiçeğinden meydana gelen ve içinde yeni bir bitki oluşturabilecek olan zeytinin, çekirdeği taşıyan etli kısmı ise, meyvedir.
Patlıcan, bilimsel adıyla Solanum melongena, Solanaceae familyasına ait olup, ılık iklimlerde tek yıllık, tropik iklimlerde ise küçük bir ağaç şeklinde büyüyen çok yıllık bir kültür bitkisidir.
Biber ılık ve sıcak mevsim meyvesidir. Soğuklardan çok etkilenir. Yetiştirme devrelerinde sıcaklık sıfırın altında 2-3 dereceye düştüğünde tamamen ölür.
Ülkemizde en çok Akdeniz, ege ve Marmara bölgelerinde yetiştirilmektedir. Akdeniz bölgesinde Antalya'nın demre ilçesi en çok biber yetiştiren ilçe olarak görülmektedir. Ayrıca Marmara bölgesinde Çanakkale kapya biber üretiminde Türkiye'de birinci sıradadır.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası 2001 yılında Maraş biberinin coğrafi işaret tescili için başvurmuş, 2002 yılında da Türk Patent Enstitüsü Maraş biberini Kahramanmaraş'a coğrafi işaret olarak tescil etmiş.
Sivri biber, sulak yerde yetiştiği zaman tatlı olsa da genellikle acıdır. Taze iken yeşildir. Fazla olgunlaşırsa veya güneşte kurutulursa kızarır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri