Görev çubuğunda Ağ simgesini seçin. Görüntülenen simge, geçerli bağlantı durumunuza göre değişir. Aşağıdaki resimde gösterilen ağ simgelerinden birini (veya benzerini) görmüyorsanız bu simgenin orada görünüp görünmediğini denetlemek için Yukarı ok'u seçin. İstediğiniz Wi-Fi ağını ve ardından Bağlan'ı seçin.
Windows'ta, sistem tepsisinde Ağ bağlantısı simgesine sağ tıklayın. Ağ listesinde bağlanmak istediğiniz kablosuz ağı seçin ve Bağlan'a tıklayın. Seçilen kablosuz ağın ağ parolasını (ya da güvenlik anahtarını) girin, ardından İleri'ye tıklayın. Bilgisayar ağa bağlanır.
Başlat'a sağ tıklayın ve Ayarlar'ı seçin. Ağ ve İnternet'i seçin. Wi-Fi/Durum'u seçin ve Bağdaştırıcı seçeneklerini değiştir'e tıklayın. Kablosuz Ağ Bağlantısı'na sağ tıklayın ve Etkinleştir öğesini seçin.
Başlat düğmesini sağ tıklatın ve sonra Denetim Masası > Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir öğesini seçin. Masaüstü > Ayarlar > Denetim Masası > Ağ ve Internet > Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir.
İlgili 43 soru bulundu
Başlat > Ayarları > Ağ & internet'i seçin.
İki ya da daha fazla bilgisayarın birbirlerine bağlanmasına ağ bağlantısı(bilgisayar ağı) denir. Bilgisayar ağ bağlantısı sayesinde bilgi alışverişinde bulunabilirler.
Başlat Menüsüne gidin ve Denetim Masası'nı seçin. Ağ ve İnternet kategorisine tıklayın ve ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni seçin. Sol taraftaki seçeneklerden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir seçeneğini seçin. Kablosuz Bağlantı simgesine sağ tıklayın ve etkinleştir öğesine tıklayın.
Yerel ağ kurulumu için öncelikle en az 2 tane bilgisayar gereklidir. Bundan sonra ise Ethernet kartı ya da başka bir ismiyle ağ bağdaştırıcısı olması gereklidir. Ardından ise internet bağlantısı için gerekli kabloların temin edilmesiyle yerel ağ kurulumu gerçekleştirilebilir.
Network ağ kurulumu, birçok bilgisayar ve cihazın bir araya getirilmesi ve internet erişimi sağlamak için yapılan işlemdir. Ağ kurulumu, cihazların bağlantı noktalarını, ağ kartlarını ve ağ yazılımını yapılandırarak gerçekleştirilir.
Küçük bir alan içerisinde yer alan veya uzak mesafelerdeki bilgisayarların, iletişim hatları vasıtası ile birbirine bağlanması bilgisayar ağı olarak bilinir. Bu sayede bilgi ve sistem kaynakları farklı kullanıcılar tarafından karşılıklı olarak paylaşılır.
Başlat Menüsüne gidin ve Denetim Masası'nı seçin. Ağ ve İnternet kategorisine tıklayın ve ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni seçin. Sol taraftaki seçeneklerden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir seçeneğini seçin. Kablosuz Bağlantı simgesine sağ tıklayın ve etkinleştir öğesine tıklayın.
Bir bilgisayar ağı kurmanın en temel nedeni ağdaki bilgisayarlar arasında iletişim kurmaktır. Örneğin, ağ üzerindeki bir bilgisayarda yer alan müzikleri ağdaki diğer bilgisayarlar çalabilir.
Farklılıkların özeti: LAN ve WAN
LAN, yerel alan ağı anlamına gelir. WAN, geniş alan ağı anlamına gelir. LAN'ler, coğrafi olarak yakın (aynı binada bulunan) kullanıcı ve uygulamaları birbirine bağlar. WAN'ler, coğrafi olarak dağınık konumlardaki (dünya genelinde) kullanıcı ve uygulamaları birbirine bağlar.
Bilgisayar ağlarına şu sebeplerden dolayı ihtiyaç vardır: Dosya paylaşmak. Yazıcı, tarayıcı gibi donanımları paylaşmak. Birbirleriyle iletişim kuran yazılım, oyun vs. kullanmak.
Wireless bağlantı noktaları radyo dalgaları üreten sistemlerdir. Çeşitli standartlara göre üretilen bu dalgalar çeşitli alıcılar tarafından algılanarak sisteme dahil edilirler. Günümüzde pek çok cihazın wifi alıcısı vardır. Bu alıcılar sayesinde dalgaları yakalayarak ağ içerisinde girebiliyorlar.
Kablosuz özelliklerini etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için Fn+F5 tuşlarına basın veya kablosuz radyo anahtarını kullanın. Bu anahtarı kullanarak bilgisayarın kablosuz özelliklerini hızlı bir şekilde açıp kapatabilirsiniz.
Telefonunuzdaki yanlış ağ ayarları veya hatalı parolalar, Wi-Fi'ye bağlanma sorunlarına neden olabilir. Wi-Fi parolasını yanlış girme veya yanlış ağ türünü seçme gibi basit hatalar, bağlantı sorunlarına neden olabilir. Bunun yanı sıra, yanlış konfigüre edilmiş gelişmiş ağ ayarları da soruna yol açabilir.
Özellikle, Wi-Fi kartının arızalanması veya hatalı olması, bilgisayarın kablosuz ağları görmemesine yol açabilir. Ayrıca, bilgisayarınızın Wi-Fi alıcısının ağ frekanslarıyla uyumlu olup olmadığını da kontrol etmek önemlidir.
Tarayıcınızı kullanırken "Ağ bağlantısı yok - Sayfa bağlantı yeniden kurulduktan sonra yüklenmeye devam edecek." hatası alabilirsiniz. Bu sorun tipik olarak etkin veri veya Wi-Fi bağlantınız olmadığında meydana gelir. Wi-Fi ve veri bağlantısı ayarlarınızı kontrol edin.
Bu sebeplerden bazılarını şöyle sıralayabilirim: Wifi bağlantın yeterince güçlü olmayabilir. Birden fazla kişi aynı anda aynı ağa bağlanıyorsa wifi ağına fazla yükleniyor olabilirsin. Sana yakın diğer wifi kaynakları ile ağ çakışması yaşıyor olabilirsin.
Modeminizin kablosuz ağ adı kablosuz ağlarda görünmüyorsa modeminiz üzerindeki WLAN ışığını kontrol ediniz, eğer WLAN ışığı yanmıyorsa modeminizin kablosuz özelliği devre dışı demektir. Modeminizin kablosuz özelliğini aktif ederek kablosuz ağlarda modeminizin ismini görebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri