Bodrum'da Nereler Görülmeli? Bodrum'a gittiğinizde Bodrum Kalesi, Yalıkavak Marina, Akvaryum Koyu, Bodrum Yel Değirmenleri ve Tavşan Adası istisnasız Bodrum Gezilecek Yerler arasında.
Bodrum merkezinde bulunan Çarşı, Yeniköy, Tepecik, Eskiçeşme, Kumbahçe ve Yokuşbaşı Mahallelerinin dar sokakları, ziyaretçileri büyüleyici bir atmosferle karşılıyor. Bu sokaklarda yeni badanalanmış bembeyaz evler, begonvillerin pembe tonları ve rengarenk sardunyalarla süslenmiş.
İlgili 39 soru bulundu
1- Bodrum Kalesi
St. Jean Şövalyeleri tarafından 1402'de inşa edilen Bodrum Kalesi, beldenin en ünlü yapılarından. İki liman arasındaki yarımadada yer alan kale, özellikle gün batımında büyüleyici manzaralar sunar.
Sevdiklerinize Bodrum'a özgü bir hediye almak isterseniz birçok seçenek bulunmakla birlikte bunun başlıcaları; Bodrum Sandaleti, Su Kabağı Lambası, Mandalina Reçeli, el yapımı kolye veya bilezik , Otantik Halı, Mandalina Lokumu'dur.
Yani Nisan – Ekim arası dönem Bodrum'u ziyaret etmek için en uygun dönemdir. Çok yüksek sıcaklıklardan kaçınmak istiyorsanız nisan-mayıs ve eylül-ekim dönemini tercih edebilirsiniz.
Ülkemizin zengin kültürel mirasa sahip en önemli yerleşim yerlerinden olan, dünyanın 7 harikasından biri sayılan Halikarnas Mozolesi'nin bulunduğu, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti kendisine çeken doğal güzellikleriyle Bodrum, Heritage Festival için bulunmaz bir 'start' noktası olacak.
Gümbet denilince genellikle ilk akla gelen yerlerden biri de yel değirmenleri. Bu yel değirmenleri her ne kadar insan yapımı olsa da Gümbet'in gezilip görülmesi gereken yerlerinden biri haline gelir.
Aralık ayı geldiğinde Muğla'nın sokaklarında parfüm etkisi oluşturan Bodrum mandalinası, hem faydalarıyla hem de çok farklı tariflerle tüketilmesi yönüyle pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Kendine has bir şeker aroması olduğu için bu mandalinayı tüketirken ya da tariflere eklerken şeker ekleme gereği duyulmuyor.
Halikarnassos'ta (Bodrum'un eski adı) M.Ö. 484 yılında doğan ve "Tarihin Babası" olarak bilinen HEREDOT'a göre Bodrum Dor'lar tarafından kurulmuştur. Daha sonra Karya ve Leleg'ler bu bölgeye yerleşmişlerdir. M.Ö.650 yılında Megeralılar gelerek şehri genişletmişler adını da Halikarnassos olarak değiştirmişlerdir.
Kabak çiçeği dolması, bitez dondurması, sebzeli döner, Bodrum çökertmesi, sarmaşık kavurması, turp otu salatası, ekşili palamut, kefal dolması, ebegümeci kavurması, kaya koruğu salatası, bamya, taze börülce ve yöresel mezeler Bodrum'a özel ve dillere destan meşhur lezzetlerdendir.
Beyaz evler Bodrum'un öz tarihi
Beyaz ev olmasının sebebi ısıdan dolayı olduğunu öğrendik. Sıcak ilkim olduğu için dışarının ısısını içeri vermemesi için yapılıyor. Mavi kapı ve pencerelerinin olma sebebi ise akrepten, yılandan, çıyandan ve birçok haşereden korumak amaçlı boyanıyor.
Bodrum adı, Kale'nin kurucularından olan St. Petrium şövalyelerinden gelmektedir. O dönemde, burada yaşayan Türkler tarafından BODRUM olarak telaffuz edilen bu isim, Cumhuriyet'in kurulmasıyla birlikte Bodrum olarak kesinleşmiştir.
"Bodrum" şarkısının söz ve müziği Sinan Akçıl'a aittir. Tamamı Akçıl tarafından yazılan Hande Yener şarkılarından biridir.
Çam ve zeytin ağaçları arasında denize girebileceğiniz, yeşilin ve mavinin en güzel tonunun bir araya geldiği Torba plajı, bize göre Bodrum'un en güzel plajları arasında yer alıyor. Torba plajı kapalı bir koy olduğu için en rüzgârlı günlerde bile denizinin sakin ve dingin olmasına neden oluyor.
Haritadaki 1-16 arasındaki yerler Bodrum Merkez Gezilecek Yerleri gösterirken, 17-34 arası Bodrum Çevresindeki Gezilecek Yerleri gösteriyor. Tüm bu yerleri gezmek için bana kaç gün lazım derseniz bence 3-4 gün içinde bu yerlerin tümünü gezebilirsiniz.
Tarla Ziraatı olarak; Pamuk, buğday, mısır, bakla, yer fıstığı, susam, ağaç üretimi olarak; zeytin, narenciye (portakal, limon, mandalina ve turunç), armut, nar, ayva, kayısı, şeftali, erik, incir, ceviz, üzüm yetiştirilir, Sera üretimi olarak; domates, patlıcan, bamya, kabak, marul, salatalık, taze soğan, sarımsak... ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri