Şehre, Bodrum'un nesi meşhur diye baktığınızda, denizdeki seyir halinde yelkenlileri ve tekneleriyle, marinasındaki lüks yatlarıyla, muhteşem koylarıyla, çok çeşitli ve eğlenceli yaşam tarzıyla, kalabalık caddeleriyle, zengin çeşitliliğe sahip çarşıları ve dükkânlarıyla baş döndürücü bir yer olduğunu görürsünüz.
1- Bodrum Kalesi
St. Jean Şövalyeleri tarafından 1402'de inşa edilen Bodrum Kalesi, beldenin en ünlü yapılarından. İki liman arasındaki yarımadada yer alan kale, özellikle gün batımında büyüleyici manzaralar sunar.
Sevdiklerinize Bodrum'a özgü bir hediye almak isterseniz birçok seçenek bulunmakla birlikte bunun başlıcaları; Bodrum Sandaleti, Su Kabağı Lambası, Mandalina Reçeli, el yapımı kolye veya bilezik , Otantik Halı, Mandalina Lokumu'dur.
İlgili 25 soru bulundu
Aralık ayı geldiğinde Muğla'nın sokaklarında parfüm etkisi oluşturan Bodrum mandalinası, hem faydalarıyla hem de çok farklı tariflerle tüketilmesi yönüyle pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Kendine has bir şeker aroması olduğu için bu mandalinayı tüketirken ya da tariflere eklerken şeker ekleme gereği duyulmuyor.
Muğla Usulü Saraylı Tatlısı (Bayramların Vazgeçilmezi)
Muğla yemekleri dendiğinde ilk akla gelen lezzetlerin başında tarhana geliyor. Yaz aylarında avlularda ve evlerin damarında kurutulan tarhana kış mevsiminde sofraları şenlendiriyor. Bir başka lezzet ise keşkek yemeği.
Bodrum deniz ürünleriyle de oldukça ünlüdür. Satılan balıklar genellikle yakın yörelerde avlanan balıklardır. Barbun, Çipura, İzmarit, Karagöz, Küpes, Levrek, Lağos, Siğnarit, Tekir, Sarpa, İskorpit, Mercan, Kefal, Isparoz, Kalamar, Ahtapot bunlardan bazıları.
Birbirinden güzel kolye, küpe, yüzük, bileklik, vazo, biblo, tabak, kâse, kupa, nazar boncuğu ve meşhur Bodrum su kabağından yapılan lambalar, süsler bulabileceğiniz çarşının satıştaki ürünleri, Bodrum hediyelik eşyalar içindeki en özgün türlerdendir.
Kabak çiçeği dolması, bitez dondurması, sebzeli döner, Bodrum çökertmesi, sarmaşık kavurması, turp otu salatası, ekşili palamut, kefal dolması, ebegümeci kavurması, kaya koruğu salatası, bamya, taze börülce ve yöresel mezeler Bodrum'a özel ve dillere destan meşhur lezzetlerdendir.
Milas'ın neyi meşhur sorusunun en başta gelen cevabı tabi ki zeytin ve zeytinyağıdır. Milas'a geldiğinizde asırlara meydan okuyan binlerce zeytin ağacı göreceksiniz. Bu ağaçlardan biri de Milas'ın Kazıklı Mahallesi sınırları içinde bulunan Ata Ağacı.
Bodrum'un en güzel koylarından birisine ev sahipliği yapan Bitez, güzel koyu ve plajı ile ünlü olup özellikle deniz sörfü için çok ideal bir belde. Bitez'in denizi kumlu ve sıcak. Çökertme türküsü ile ünlü olan Bitez, aynı zamanda Bodrum'un en uzun sahil şeridine sahip.
Muğla, mermer yatakları ve mermer sanayisi açısından ülkemizin en önde gelen şehirlerinden biridir. Türkiye mermer üretiminin yaklaşık %20' sini oluşturan, Kavaklıdere ve Yatağan ilçelerindeki mermer ocaklarından çıkan hammadde, yine bu ilçelerde işlenerek dünyanın dört bir yanına yaklaşık 60 ülkeye ihraç edilir.
Bölge; kestane, zeytin, üzüm ve nar üretiminde ülkenin lider bölgelerindendir. Bu meyvelerin yanı sıra turunç, badem, elma, mandalina ve portakal üretiminde de çok önemli bir yere sahiptir.
Fethiye. Muğla'ya gitmek için en güzel ilçesini seçmek isteyenler ise Fethiye'yi listelerine ekleyebilir. Fethiye sonsuz maviliğe ve keşfedilecek pek çok güzelliğe sahiptir. Fethiye ilçesinin onlarca güzelliğe sahip olmasının dışında, onu ünlü eden özelliği ise Ölüdeniz'in Fethiye'de bulunmasıdır.
Türkiye'nin en güzel ve lezzetli bademi Datça'da yetişir. Nurlu,, Ak, Kababağ, Dedebağ, Sıra ve Dişli gibi çeşitleri olan Datça Bademi'nin en kalitelisi Nurlu, en kolay yeneni ise kabuğu ince, dişle kırılabileni Dişli bademdir.
Türkiye'nin gözbebeği Marmaris halı, bal, semt pazarları, hediyelik eşya dükkânları, butik otelleri, nefes kesen koyları, masmavi denizi, tertemiz havası, büyüleyici doğası, barlar sokağı, plajları ve tertemiz sokakları ile meşhurdur.
Yani Nisan – Ekim arası dönem Bodrum'u ziyaret etmek için en uygun dönemdir. Çok yüksek sıcaklıklardan kaçınmak istiyorsanız nisan-mayıs ve eylül-ekim dönemini tercih edebilirsiniz.
Gümbet denilince genellikle ilk akla gelen yerlerden biri de yel değirmenleri. Bu yel değirmenleri her ne kadar insan yapımı olsa da Gümbet'in gezilip görülmesi gereken yerlerinden biri haline gelir.
Bodrum merkezinde bulunan Çarşı, Yeniköy, Tepecik, Eskiçeşme, Kumbahçe ve Yokuşbaşı Mahallelerinin dar sokakları, ziyaretçileri büyüleyici bir atmosferle karşılıyor. Bu sokaklarda yeni badanalanmış bembeyaz evler, begonvillerin pembe tonları ve rengarenk sardunyalarla süslenmiş.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri