Botoks uygulamasının etkisi birkaç gün içerisinde gözle görülür hale gelmeye başlar fakat kesin sonuçların ortaya çıkması için 1-2 hafta süresince beklemek gerekmektedir. Sonrasında arzu edilen revizeler yapılabilmektedir. Botoks uygulamalarında güvenilir ve başarılı adresiniz Dr.
Botoks etkisi genellikle uygulama yapıldıktan sonra birkaç gün içinde gözle görünür sonuçlarını göstermeye başlar, ancak tam olarak cilt yapısındaki etkisini göstermesi biraz daha zaman alabilmektedir.
Metabolizmanın hızı ne kadar fazlaysa vücut botoksu o kadar hızlı ortadan kaldırır ve etkilerini azaltır. Daha yavaş metabolizması olan kişilerde ise durum genellikle daha tersidir. Tedavi edilen kasın boyutu da tedavinin ne kadar süreceğini etkiler.
-----Uygulama günü yüz üstü yatmayınız. -----Uygulamanın yapıldığı gün alkol almayınız. -----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz.
Uygulamadan 48 saat sonra etkisi görülmeye başlar, 10-15 günde son halini alır. Bu yüzden 10-15 gün sonra rötuş yapılır.
İlgili 33 soru bulundu
İstenilen görünüme ulaşılması için enjeksiyondan sonra yaklaşık 10 gün geçmesi gerekir. İlk uygulamadan sonra 4-6 aylık bir etki süresi vardır. Etkinin azalmasıyla birlikte botoks düzenli seanslarla tekrar edildikçe etki süresi artar.
Botoks cilt çizgilerinin ve kırışıklıkları hafifletip ortadan kaldırırken taze ve doğal bir görünüm ortaya çıkarır. Doğal güzelliğin ortaya çıkması ile minimal makyaj renge katması için yeterli olacaktır. Botoksun etkisi geçicidir, nörotoksin uygulandıktan 4-6 ay sonra etkisi başlar 4-6 ay içinde kaybolur.
Botoks yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Enfeksiyon gibi risklerden kaçınmak için steril olmayan ortak kullanım alanlarında vakit geçirilmez. Botokstan sonra en az iki gün boyunca sırt üstü yatılmaz. Fazlaca alkol tüketmek gibi ödem oluşturabilecek zararlı faaliyetlerden de uzak durulur.
Botoks Uygulaması Sonrası Yapılmaması Gerekenler: İşlem sonrası 3-4 saat boyunca uzanmayın ve eğilmeyin. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 24 saat boyunca sürtünme veya basınç uygulamayın. İşlem sonrası 24 saat boyunca sıcak duş veya banyo yapmaktan kaçının.
Yüz hafif dokunuşlarla ve ılık su kullanılarak yıkanılmalıdır. Botoks enjeksiyonundan sonraki ilk 24 saat makyaj ürünleri ve Retin A gibi topikal kremler kullanılmamalıdır. Ayrıca masaj, mikrodermabrazyon ve kimyasal peeling yapılmamalıdır.
Alın ve kazayağı bölgesine yapılacak botox zaten kaş kalkıklığı için yeterlidir. Kaş uç kısımları için 5-10 ünite ek doz uygulaması yeterlidir. Kaş kaldırma için botoks dışında alternatif ya da kombine edilecek ek tedaviler vardır.
Botoksun tutmama ihtimali var mı? Botoks enjeksiyonunun, alanında uzman ve deneyimli bir doktor tarafından uygulandığı takdirde istenilen sonucu sağlamaması oldukça nadir karşılaşılan bir durumdur.
Botoks uygulamasında amaçlanan kırışıklık bölgesindeki kas dokusunun hareketlerini kısıtlamaktır. Uygulama yaklaşık 10-15 dakika sürer. Göz çevresindeki deri çok ince olduğu için hissedilebilecek acı hissi uygulama öncesi anestezik krem ile önlenir.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Ülkemizde yasal olarak bulunan iki adet botoks ürünü vardır; biri Botox diğeri ise Dysport ismindeki üründür. İkisi için yapılan testlerde çok fazla fark görülmemiştir. Bu nedenle ikisi de güvenilir biçimde kullanılır.
4 saatten sonra bütün hareketler özgürce yapılabilir. Botox uygulamasından hemen sonra bol bol mimik yapmak önerilir. Bu sayede botoksiun kaslar arasına yerleşmesi kolaylaşmış olur. Botoks uygulaması iğneli bir yöntem olduğundan, uygulama alanında morarma olabilir.
Bu yöntem, aynı zamanda mezobotoks olarak da bilinir. Çok ince deri çizgileini azaltır-deriyi parlatır ve terleme ve yağlanmayı azaltır.
Botoks sinir kas arasındaki iletimi bozarak ,mimik kaslarının kullanılmasını engeller. Yani mimik kasları sinirden gelen uyarıyı geçici bir süre için alamaz ve kasılmaz. Böylece Botoks mimik kaslarını durdurarak oluşturduğu kırışıklıkların gerilemesini veye yok olmasını sağlar.
Botoks Sonrası Yüzüstü Yatmak
Botoks yaptırdıktan sonra özellikle ilk 3-4 saat ve hatta ilk akşam yüzüstü yatmaktan kaçının. Mümkün ise botox yaptırdığınız gece sırt üstü yatın.
İşlemin yapıldığı gün alkol almamanızı isteriz. İşlemden sonraki ilk günde normal cilt bakımınızı yaparak, güneş koruyucunuzu kullanmayı ihmal etmemelisiniz.
Alın botoksu yaptırıldıktan sonra en az 2 gün alkol alınmaması tavsiye edilir. Hatta alkol alınıma ara verilmesinin botoks yaptırmadan önce ve sonra üçer gün olması, müşterilerimiz için daha sağlıklı olacaktır.
Botox, yüzü incelterek yeniden şekillendirme de ameliyatsız teknik olarak yeni bir seçenek sağlıyor. Masseter botoksu neştersiz, ağrısız, sıfır şişlik ve dikiş izi ile çeneyi incelterek yüz şeklini değiştirme imkânı sunuyor. Masseter reduction / V-line botoksu ile çene inceltilip küçültülebiliyor.
Botoxun etkinliğinin süresi uzatılabilir mi? Botox oluşturmak için kullanılan botulinum toksini çinkoya bağımlıdır çinko takviyelerinin tedaviden birkaç gün önce alındığında botoksun etki süresini uzattığı bildirilmiştir..
Ayrıca evet düzenli seanslarda Botoks cildi olduğundan daha genç gösterir. Ayrıca hatırlatmakta fayda var:İki yıl boyunca düzenli olarak botoks yaptıran kişiler aynı şekilde devam ettiklerinde kaslarında belirgin bir azalma ve buna bağlı yüz ifadelerinde değişim olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri