Kaş Botoksu Göz Kapağını Da Kaldırır Mı? Kaş botoksunun uygulanması, danışanlarımızın arzuları doğrultusunda göz kapağını da kaldırmaya yönelik olarak yapılabilir. Hem kaşlarının hem de göz kapaklarının düşmüş olduğundan memnun olmayan hastalarımıza aynı anda kaş ve göz kapağı kaldırma botoksu uygulaması yapılabilir.
Göz kapağı düşmesi sorunu, genellikle, işlem sırasında, kasa gereğinden fazla doz enjekte edilmesi ya da işlemin yanlış bir noktaya yapılması sonucu ortaya çıkmaktadır. Bazı vakalarda, sorun bölgesindeki başka bir kasa botoks enjeksiyonu yaparak, göz kapağı düşüklüğünü yukarı doğru kaldırmak mümkün olabiliyor.
Doğuştan tek taraflı göz kapağı düşüklüğünün de tek tedavisi ameliyattır. Ameliyat için farklı teknikler söz konusudur; uygun teknik, yapılacak olan muayenedeki düşüklük miktarına, göz kapağını kaldıran kas fonksiyonuna, damla testine alınan cevaba ve diğer oküloplastik muayenelere bağlıdır.
Ayrıca kaş uç alt kısımlara uygulanan ek botoks kaş kalkıklığının artmasına katkı sağlar. Botoks kaş kaldırma sonuçları herkeste değişik derecede oluşur. Amaç doğal ve hafif bir kaş kalkıklığı sağlamaktır. Alın ve kazayağı bölgesine yapılacak botox zaten kaş kalkıklığı için yeterlidir.
Merhabalar, Gözaltına botoks uygulaması yapılamaz, göz altı torbalarının belirginleşmesine ve alt göz kapağının düşmesine neden olabiliyor. Botoksun en başarılı uygulama alanları üst yüz bölgesidir.
İlgili 15 soru bulundu
Dr. Mustafa Karataş: En çabuk ve en pratik çözüm botoks enjeksiyonudur. Minik bir doz botoks enjekte edilerek daha aşağıda olan kaş yukarı doğru kaldırılabilir.
Botox Fiyat Listesindeki Uygulamalar
Göz çevresi için 500 ile 1000 TL arasında. Alın ve göz çevresi için 1000 ile 2000 TL arasında. Masseter Botoks için 800 ile 1500 TL arasında. Kazayakları için 600 ile 2000 TL arasında.
Kaşa uygulanan botoks sonrasında göz kapağının üzerinde bir ödem oluşabilir. Bu durum dolayısıyla da göz kapağı hem biraz şiş hem de biraz düşük durabilir. Ancak bu etkiler, Botoks işleminin uygulanmasından yaklaşık 4- 5 gün sonrasında etkisini kaybeder.
Göz Çevresi Kırışıklıklarında Botoks
Botoks göz çevresi kırışıklıkları azaltır ve zaman içerisinde yok edebilir. Göz çevresi kırışıklıkları zaman içerisinde derinleşen ve kalıcı iz (skar) oluşturan deformitelerdir. Bu sebepten hastalarımıza 30 yaş sonrasında düzenli olarak botoks uydulamasını öneririz.
Baby botoks, yüzde mimikleri yok etmeden ince kırışıklıkların açılması yöntemine denir. Amaç, mimikler kaybolmadan doğal, genç ve bebeksi dokunuşlu bir cilt görünümü elde etmektir. Baby botoks işleminde geleneksel botoksa oranla aynı güçte ancak daha düşük miktarlarda toksin uygulama bölgesine enjekte edilir.
D vitamini yetersizliğinde kalsiyum emilimi azalacağından dolayı gözlerinizde seyirmeye yol açabilir. Göz seyirmeni nedeni D vitamini eksikliği ise doktorunuzun vereceği yardımcı ilaçlar ile göz seyirmesini önleyebilirsiniz.
Botoks uygulamalarının bir komplikasyonu olan göz kapağı düşüklüğü çeşitli tedaviler ile düzeltilebiliyor. Ancak, bu tedavilere rağmen düzelme 2-2,5 ay içerisinde sağlanabiliyor.
Düşüklük sinir ve kas hastalıkları kaynaklı olabilir
Ayrıca yaralanmalar, uzun süreli kontakt lens kullanımı, enfeksiyonlar, alerjik hastalıklar, tümörler, bazı kas ve sinir hastalıkları kapak düşüklüğüne neden olabilir. Sonradan oluşan kapak düşüklüğü bazı sinir ve kas hastalıklarından kaynaklanabilir.
Teorik olarak Botoks enjeksiyonu sonrasında hastaların yaklaşık %1'inde göz kapağı düşmesi veya çift görme olabilir. Tedavisinde ise hemen sıcak uygulaması ile masaj ve apraklonidin hidroklorür içerikli göz damlası kullanılmaya başlanır.
Seneler içinde binlerce hastaya yapılan uygulama, tedavinin son derece güvenli olduğunun en iyi kanıtıdır. Botoksun herhangi bir yan etkisi yoktur.
Botoxun etkisi genellikle 3.günde başlamakla birlikte tam etkinin görülebilmesi için genellikle 7-10 gün gerekebilir.
Botoks, pürüzsüz bir cilt ve güzel bir görünüm elde etmek için sıklıkla kullandığımız bir tedavidir. Uygulamanın amaç ve sonuçları öğrenildikçe kullanımı da o oranda artmaktadır. Botoks, yüzün üst bölgesinde, özellikle alın kırışıklıkları, kaş çatma ve göz kenarındaki çizgilerin giderilmesinde oldukça etkilidir.
Botoks, bir dolgu maddesi değildir. Bu nedenle Botoks yapılan bölgede şişlik ya da dolgunluk olmaz. Enjeksiyon yapılan bölgedeki kasların gevşemesi ile çizgiler, kırışıklıklar hafifler, yüz daha dingin, dinlenmiş bir görünür.
Göz çevresindeki deri çok ince olduğu için hissedilebilecek acı hissi uygulama öncesi anestezik krem ile önlenir. Botoks etkisini 2 gün sonra göstermeye başlar. Bir hafta sonra etkisi tam anlamıyla ortaya çıkar. Etki süresini maksimum 6 ay koruyan botoks belirli periyodlarla tekrarlanarak bu süre uzatılabilmektedir.
Düşüklüğün derecesine göre botoks sonrası göz kapağı düşmesi süresi uzunluğu yaklaşık kişiden kişiye değişir. Botox enjeksiyonlarının neden olduğu göz kapağı düşüklüğü tipik olarak geçicidir ve birkaç haftadan birkaç aya kadar kendi kendine geçer.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
-----Uygulama günü yüz üstü yatmayınız. -----Uygulamanın yapıldığı gün alkol almayınız. -----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz.
Genellikle botoks işlemi 6 ila 7 ay arasında etkisini sağlasa da zamanla etkisini yitirir.
“Genel olarak 30 yaş Botoks'a başlamak için ideal olarak kabul edilse de; fazlaca güneşe maruz kalıyor, güneş kremi kullanmıyorsanız, sigara içiyorsanız veya genetiğiniz kırışıklık oluşturmaya müsait ise Botoks'a başlama yaşınızı öne çekmek gerekebilir.”
Merhaba, botoks işlemlerinden sonra geri dönüş maalesef mümkün olmuyor. Botoks etkisi 4- 6 ay kadar sürer. Ne yazık ki bu süreyi geçirerek botoks etkisinin kendiliğinden kaybolmasını beklemeniz gerek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri