Brokoli bitkisinin içerisinde Omega 3 yağ asidi bulundurur. Bu yağ asitleri vücutta bulunan iltihabın artmasını sağlar. İnsanlar herhangi bir alerjik reaksiyonda brokoli suyu tüketerek bu sıkıntılardan rahatlıkla kurtulabilirler.
Vücutta iltihaplanmayı azaltır ve güçlü bir antioksidan kalkanıdır. Brokoli, vücut dokularındaki iltihabı azalttığı gösterilen çeşitli biyoaktif bileşikler içerir.
Her gün taze tüketilmesi önerilen brokoli kürü sabah kahvaltısından önce 1 bardak, öğle yemeğinden önce 2 bardak olmak üzere 21 gün boyunca uygulanmalıdır. Etkili bir sonuç almak adına 21 gün boyunca kesintisiz bir şekilde uygulanmalıdır. Kaçamak yapmamalı, düzenli bir şekilde uygulanmalıdır.
Biyoaktif bileşenleri içeren brokoli, pek çok turpgil ailesinden gelen sebzeler gibi kronik hastalıklara karşı kalkan görevi görür. Çeşitli araştırmalar, brokolinin meme, prostat, mide, kolarektal, böbrek ve mesane kanserlerini önlemede ve tedavisi sırasında destek olduğunu belirtmiştir.
İlgili 26 soru bulundu
Genel olarak brokoli suyunun faydaları İbrahim Saraçoğlu tariflerine göre haşlama suyu şeklinde hazırlanır ve gün içinde içilebilecek 500 ml olarak tüketilir. Bu su aynı zamanda iştah kesici özellikleri ve detoks etkisi ile sağlıklı zayıflamayı sağlar.
Kahvaltıdan önce 1. bardak; öğle yemeğinden önce de 2. bardak brokoli kürü içilir. 21 günün 21 günü de kürü uygulamanız gerekir. Yapacağınız 1 günlük kaçamak, kürün etkisini azaltabilir. 21 günlük kullanımdan sonra, bir süre küre ara vermeniz gerektiğini de unutmayın.
Tencerenin ağzı kapalı olacak şekilde beş dakika kadar kaynatılır. Sonrasında ise haşlanan brokoli suyu süzülür ve soğuması beklenir. Süzülen bu brokoli suyu yeşil renkte olacaktır. Bu şekilde elde edilen brokoli suyu soğuk bir meyve suyu gibi kahvaltıdan önce ya da öğle yemeğinden önce aç karnına içilmektedir.
Kolayca hazırlanan brokoli küründen elde edeceğiniz sarımtrak renkteki suyu her sabah ve akşam, yemeklerden önce aç karnına için. Tadını beğenmeseniz de içine ektra bir malzeme ilave etmeye çalışmayın ve en sade haliyle onu değerlendirin.
Vücut direnci için gerekli vitamin ve mineralleri sağlayan brokolinin en sağlıklı tüketim şekli kaynatılıp üzerine limon ve yoğurt döküp yenilme şeklidir. Bunun yanı sıra çiğ halinde yüksek oranda su bulunur.
Brokoli haşlama süresi 2 ya da 3 dakikayı geçmemelidir. Aksi halde besin değerini kaybedebilir. Haşlanmış olan brokolileri canlı yeşil renklerini kaybetmemeleri için haşlama suyundan çıkarıp buzlu su dolu bir kaba al ve 2 dakika kadar da burada bekletip şokla.
BROKOLİ: Sülfür içeren besinler karaciğeri temizler. Gıda yoluyla, çevresel faktörler ya da ilaçlar nedeniyle vücuda giren kimyasallardan kurtulmayı sağlar. Lahana ve brokoli iyi birer sülfür kaynağıdır. DEVEDİKENİ: Bu bitki hem karaciğeri yeniler hem de enfeksiyonlara iyi gelir.
Selam, Haşlanmış brokoliler eğer hava almayacak bir kapta doğru soğuklukta bir dolapta kalırsa 4-5 güne kadar dayanır.
Sararmış brokolinin tadı acımsı olur ve besin değeri de oldukça düşüktür. Sağlığa herhangi bir zararı olmasa da besin değerinin düşmesi nedeniyle brokolinin sararmış şekilde yenmesi uzmanlar tarafından önerilmez.
A,C,E,K vitaminleri açısından zengin olan brokoli sağlık açısından da çok etkili bir besindir. Çiğ, haşlanarak ya da yemeği pişirilerek tüketilebilen brokoli kalp, karaciğer, beyin gibi pek çok soruna karşı etkili bir sebzedir.
Brokoli suyu ve çorbası kişilerin sindirim sistemini çalıştırmaktadır. Özellikle bağırsak problemi yaşayan kişiler brokoli çorbası içerek, sindirimlerini kolaylaştırabilirler. Brokoli suyu bağışıklık sistemini artırır. Özellikle bağışıklık sistemi düşük olan kişiler bu besini sürekli olarak tüketebilir.
Her gün iki aşamada içeceğiniz brokoli suyunu karnınız aç iken tüketmeniz gerekir. En az 30 dakika geçtikten sonra yapacağınız kahvaltıdan sonra arta kalan brokoli suyunu uyumadan önce için. Böylelikle metabolizma hızı artacak ve siz uyurken bile yağlarınız yakılacaktır.
Genel olarak brokoli yemenin herhangi bir zararı olmadığı gibi yan etkileri de ciddi değildir. Brokoli tüketiminin en yaygın yan etkileri gaz ve bağırsakta tahriş ise brokolinin yüksek lif oranından kaynaklanır.
Brokoli saplarını atmayıp düzenli olarak tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirir, çeşitli hastalıklardan korunabilirsiniz. Brokoli sapı, yüksek lif içeriğine sahiptir. Bu özelliği sayesinde diyet listelerinin aranan seçeneği olmaya uygundur.
Yaklaşık 15 dakika kadar sirkeli suda bekleyen brokoliyi, musluk altında soğuk sudan geçirin ve dilediğiniz tarif için kullanın. Sirkeli su, bazı bitkilerde bulunan minicik böceklerin temizlenmesini sağlar.
2) Brokoli ve Karnabahar
Kalın bağırsaklara gelerek sindirimi gerçekleşir. Bu nedenle brokoli ve karnabahar tüketildiğinde bir süre gaz problemi ile uğraşabilirsiniz.
Hangi hastalar brokoli tüketirken dikkatli olmalılar? İşte brokoliye dair tüm bilinmeyenler... Brokolinin içeriğinde bulunan K vitamininin kan sulandırıcı ilaçların etkisini azaltma durumu söz konusudur. Bu sebeple bu ilaçları kullanan bireylerin, brokoli tüketimine dikkat etmeleri oldukça önemli bir konudur.
Tabağınızı ıspanak, brokoli, lahana gibi yapraklı yeşillerle doldurun. Bu gıdaların içerdiği potasyum, sodyumun vücudunuzdan çıkmasını sağlar ve kan damarı duvarlarınızdaki gerilimi rahatlatır.
Araştırmacılar, çok geniş bir klinik deneyden elde ettikleri verileri analiz ederek, brokoli ve diğer krusifer sebzelerin tüketilmesinin, özellikle de GTM1 enziminden yoksun bireylerde daha düşük böbrek yetmezliği ile sonuçlandığını gösterdiler. Dr.
Kış sebzelerinden biri olan, antioksidan kaynağı brokoli çeşitli tariflere eklendiğinde ortaya enfes sağlıklı yemekler çıkarır. Genellikle haşlama işleminden geçen brokoli, lifli yapısı sayesinde birçok hastalığı önlemektedir. Besin değerini kaybetmemek için brokoli haşlama süresi çok önemli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri