A enerji sınıfı en yüksek verimliliği sunar ve genellikle daha yüksek bir satış fiyatına sahiptir. Ancak uzun vadede daha düşük enerji faturaları nedeniyle tasarruf sağlar. Daha yüksek enerji sınıfı, daha az enerji tüketen bir cihaz anlamına gelir ve bu nedenle daha düşük bir elektrik faturası demektir.
Bu sınıfta yer alan cihazların kullanımı, aylık elektrik tüketimini ciddi anlamda artırabilir. E sınıfı, düşük enerji verimliliği sağlayan enerji sınıflarından biridir. İndeks değerleri 100 ve altı seviyedeki cihazlar, bu sınıfta yer alır. F enerji sınıfı etiketi, düşük verimliliğe sahip cihazların üzerinde görülür.
Enerji sınıfları A sınıfından başlayarak enerji tüketimlerini olumsuz yönde artar. Dolayısıyla A sınıfı en iyi tasarrufu sağlayan sınıftır. F sınıfı diğer sınıflara göre çok fazla enerji tüketimi sağlar. F sınıfı enerji tüketimi aylık ortalama 60 KW elektrik tüketilmesine neden olmaktadır.
F enerji sınıfı etiketi, düşük verimliliğe sahip cihazların üzerinde görülür. Elektrik tasarrufu yapmak isteyen kişilerin bu enerji sınıfı etiketine sahip aletleri kullanmaması önerilir. Zira indeks değerleri 125'e kadar çıkabilir. İndeks değeri 125'in üstünde olan G, verimliliği en düşük enerji sınıfıdır.
Özellikle yanında artı işareti olan A sınıflar en asgari düzeyde elektrik harcamaktadır. D sınıfı ise yüksek enerji tüketen bir sınıf olduğu için, her iki sınıfın arasındaki en belirgin fark A+++ sınıfının oldukça verimli tasarruf yapmasıyken D sınıfının yüksek oranda enerji harcamasıdır.
İlgili 20 soru bulundu
Bu nedenle net bir sayı vermek mümkün olmasa da F enerji sınıfındaki orta boy bir buzdolabı bir günde ortalama 608 watt enerji harcar. Kısacası enerji tüketimi konusunda tasarruf etmek istiyorsanız alacağınız buzdolabının enerji sınıfına mutlaka dikkat etmelisiniz.
Mevcut enerji etiketi ölçeklendirmesine göre satılabilir en düşük enerji sınıfı buzdolabı ve derin dondurucular için A+ iken, yeni enerji etiketlerinde ölçek G (en düşük) ve A (en yüksek) arasında olup satılabilir en düşük enerji sınıfı F enerji sınıfı olacaktır.
Enerji sınıfları arasında A sınıfı buzdolabı enerji tüketimi en düşük olandır. Dolayısıyla en yüksek enerji verimliliğine sahip olan sınıftır.
Beyaz eşyada en verimli enerji sınıfı A sınıfıdır. Enerji verimliliği yüksek olan A sınıfı ürünler daha pahalı olmakla birlikte düşük enerji tüketimi sayesinde uzun vadede ekonomik olarak daha karlı hale gelir.
E enerji sınıfı ile A+++ arasındaki fark E sınıfı bir buzdolabının A+++ sınıfı bir buzdolabına göre yaklaşık 2 kat daha fazla enerji tüketmesidir. E sınıfı buzdolabı enerji tüketimi ve özellikleri ürünleri seçerken dikkate alınması gereken önemli bir faktördür. Daha verimli ürünler, daha az elektrik harcar.
A+++ Buzdolabı Modelleri
Her türlü gıda saklamasını rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz A+++ buzdolapları D enerji sınıfı en yüksek enerji sınıfına sahip son kalite üründür. A+++ buzdolabı alttan çift kapılı ürün de bu en çok tercih edilen modeller arasındadır.
Toplum tarafından fazla tercih edilmeyen Enerji sınıfı F, tüketim olarak yüksek olan ve maliyeti oldukça fazla olan sınıfların arasında yer almaktadır. Ürünü çalıştırmak için çok elektrik sarfiyatının bulunması gerektiğini ortaya koymaktadır.
Enerji sınıfı E, buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi evlerin olmazsa olmazı haline gelen cihazların kullanımında, yüksek elektrik ihtiyacının olduğu ve beraberinde getirmiş olduğu maliyet olarak tanımlamak mümkündür.
A sınıfı bir buzdolabında ise bir saatlik enerji harcaması 62 Watt civarındadır. Günde 1.5 kw elektrik harcar. Aylık bazda yaklaşık 45 kW elektrik tüketimi yapar.
Elektronik aletlerin harcadığı enerji miktarını belirten tanıtım kartına enerji etiketi denir. Enerji sınıfları; A, B, C, D, E, F, G sınıfı olarak bilinir. En yüksek verimliliğe sahip A enerji sınıfı iken en düşük enerji verimliliğine sahip sınıf G sınıfıdır.
- Subtropikal (ST) 16 °C ila 38 °C arasında bir sıcaklık aralığına sahiptir. - Tropikal (T), 16 ° C ila 43 ° C arasında bir sıcaklık aralığına sahiptir.
Mart 2021'den itibaren buzdolabı, çamaşır makinesi, kurutmalı çamaşır makinesi ve bulaşık makinelerinde kullanılan A+, A++, A+++ enerji sınıflandırması yerine yeni sınıflandırma sistemi olan A,B,C,D,E,F,G enerji sınıfları kullanılacaktır.
Yukarıda belirttiğimiz tüketim bedelleri dikkate alındığında normal bir buzdolabının aylık elektrik tüketim bedeli 45-90 TL arasında olacaktır. Tabi bu fiyat 2023 yılı için belirlenen ortalama fiyatlardır.
2021'den itibaren buzdolabı, çamaşır makinesi, kurutmalı çamaşır makinesi ve bulaşık makinelerinde kullanılan bu A+, A+, A++ sınıflandırması kademeli olarak terk edilecek ve yeni sınıflandırma sisteminde yalnızca A'dan G'ye kadar harfler kullanılacak.
“Buzdolabı alırken nelere dikkat edilmeli?” diye merak ediyorsanız birkaç kriterin göz önünde bulundurulması gerektiğini bilmeniz gerekir. Buzdolabının tipi, hacmi, raf ve çekmece tasarımı, enerji sınıfı, No Frost olup olmaması, Solo ya da ankastre tipinde üretilmesi, göz atmanız gereken özellikler arasında yer alır.
Bu değişiklik ile üretici markaların çok daha fazla enerji tasarrufu sağlayan ve çevre dostu teknolojik ürünler geliştirmeye yönlendirilmesi amaçlandı. Yeni çizelgede, 2021 yılı itibarıyla verimliliği en yüksek enerji etiketi A sınıfı olmuştur. A sınıfının ardından ise B, C, D, E, F ve G gelir.
D sınıfı bir soğutucu, F sınıfına göre 35%'e varan enerji tasarrufu sağlar. Buzdolabına konulmadan önce, gıdaların fazla olan paketleri çıkarınız. Koruyucuların kalınlığı arttıkça, buzdolabı içindekileri serin tutmak için daha çok enerji harcayacaktır.
Ortalama 200 kWh'lık tüketim yapan bir meskende klimaların 1 ay boyunca günde 3 saat çalıştırılması, tüketimde yaklaşık yüzde 50'lik artışa sebep oluyor. Bir ay boyunca günde 3 saat çalışan A+ sınıfı bir klima ortalama 97 kWh tüketim yaparken, A++ klima 81 kWh, A+++ klima ise ortalama 63 kWh tüketim yapıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri