Yaklaşık 10 gün içinde cam güzelinin çimlendiğini görebilirsiniz. Çelikten çoğaltma işlemi için eylül aylarını beklemeniz gerekiyor. En kolay yöntem olarak bilinen kökten ayırmada ise oldukça dikkatli olmanız gerekiyor.
Cam güzelinin çelikten çoğaltılması için sonbahar mevsimi başlarını beklemek gerekir. Çeliği ekmeden önce bir süre suda tutmak, köklenmesine yardımcı olabilir. Cam güzeli çiçeğini çoğaltmanın en kolay yolu kökten ayırma yöntemidir. Baharda uygulanabilen bu metotta, köklere zarar vermemek için dikkatli olunmalıdır.
Tanımı: Bir yıllık hassas otsu bitkilerdir. Gövdeleri, kalın, etli ve boğumludur. İnce ve kırılgan bir sap üzerinde hafif yeşil ya da kırmızı yeşil renkte yaprakları vardır.
-Dış mekan için ekim ayları; Bahar ve Yaz ayları. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 20-22 derecedir. -Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin.
Cam güzeli çiçeğinin sulama ihtiyacı yokken sulama işlemi yaparsak eğer kök çürümesine yaprakların da sararıp dökülmesine sebep olabiliriz.
İlgili 38 soru bulundu
Cam güzeli, çiçeği başta kökten ayırma olmak üzere tohumdan ya da çelikten de çoğaltmaya müsait. Tohum yöntemi ile çoğaltmak istiyorsanız, nisan sonu ve mayıs başı gibi dönemlerde tohumları ekebilirsiniz. Yaklaşık 10 gün içinde cam güzelinin çimlendiğini görebilirsiniz.
Hava kabarciklari ve bakteriler çiçegin gövdesinin tikanmasina neden olup, suyun çiçege ulasmasini engeller. Bu da çiçegin boynunu bükmesine yol açar. Güllerin suyun altinda kalan gövde uçlarini keserek hem tikali kisimlari temizlemis, hem de tikanmanin ilerlemesini önlemis olursunuz.
Filtrelenmiş güneş ışığı ise camgüzelinin en sevdiğidir bu sebeple pencere önlerinde perdeden güneşi izlemeye bayılırlar. Cam Güzelinin esas istediği havadar bir ortamdır. Toprak isteği, geçirgen, kireçsiz ve besleyici olanlardır. Organik maddelerce zengin, gübreli topraklar camgüzeli için uygundur.
Bunlar kırmızı, pembe, somon, mor, beyaz ve turuncu çiçeklere sahiptir. Rengarenk oluşları evde ve bahçelerde süs bitkisi olarak yetiştirilmelerini sağlamıştır. Cam güzeli özellikle açık havayı sevmektedir. Bu nedenle balkonlarda ve bahçelerde özellikle güneş alan yerlere konumlandırılmalıdır.
TOHUM NE KADAR SÜREDE ÇİMLENİR? Tohumlarınızı çimlendirmeniz uygun koşullar altında en az 3 gün sürer. Ancak tohumun cinsine göre bu süre 5 günü de bulabilir. Tüm aşamalara dikkat etmeniz ve uygun bir ortamda muhafaza etmeniz çimlenme süresi üzerinde son derece etkilidir.
Fakat bu dengeyi iyi korumalı ve çiçeğinizi çok susuz bırakmamalısınız. Toprak kurumaya başladığında ise yeterli miktarda su takviyesi yapabilirsiniz. Cam güzeli çiçeği sıcak ortamları seven bir bitkidir. Genellikle yaz aylarına doğru çiçek açtığı için güneşe de ihtiyaç duymaktadır.
Cam Güzeli çeşitleri doğada oldukça fazladır. Bunlar kırmızı, pembe, somon, mor, beyaz ve turuncu çiçeklere sahiptir.
Cam Güzeli, Impatiens Walleriana olarak da bilinir, Hint ve Doğu Afrika kökenli bir bitki türüdür. Çiçekleri oldukça renkli ve canlıdır ve genellikle bahçelerde, çiçek saksılarında ve süs bitkisi olarak kullanılır.
Cam güzeli çiçeğinin ait olduğu Familya 850 den fazla faklı türü mevcuttur. Bu türler arasında en bilineni cam güzeli çiçeğidir. Cam güzeli çiçeği kına çiçeği de olarak bilinen, iyi huylu ve bakımı oldukça kolay olan süs bitkilerinden birisidir. Cam güzeli çiçeği açık kökenli olan bir bitkidir.
Cam Güzeli - 500,00 TL.
Bu koku kesinlikle alkol içermemektedir , esansın hasıdır. Asla hacı yağı gibi kokmamaktadır.
Yaprak güzeli çok sert ve ağır olmadıkça hemen hemen her toprakta rahatça yaşamını sürdürebilir. Sert ve ağır topraklar, köklerinin havasız kalmasına neden olur ve çürüme başlar. Humuslu doğal topraklar en iyi gelişim gösterdiği topraklardır. Ayrıca kullanacağınız toprak, suyu iyi geçirmelidir.
Starliçe çiçeği anlamı, saf, sıcak ve doğal sevgidir. Aynı zamanda ölümsüzlüğü ve özgürlüğü de temsil eden bir çiçek türüdür. Güney Afrika'dan gelmesine rağmen Los Angeles'ın resmi çiçeğidir.
Genellikle bitkilerin büyüme dönemleri olan ilkbahar ve yaz ayları, bu işlemi gerçekleştirmek için uygun zamanlardır. Bu dönemde bitkiler aktiftir ve yeni toprağa adapte olmaları daha kolaydır. Bununla birlikte bitkilerin ihtiyaçlarına bağlı olarak farklı zamanlarda da toprak değişimi yapabilirsiniz.
Çay çiçeğinin parlak ışık seven bir bitki olduğu bir gerçek. Ancak doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan hoşlanmaz. Bu nedenle, bitkinizi doğrudan güneş ışığından koruyacak bir yerde yetiştirmelisiniz. Çay çiçeği, nemli toprakları sever.
Ev ortamında yetiştirilen bitkiler gündüz süresinin kısalması ile beraber havadaki nemin, sıcaklığın ve güneş ışınlarının oranının farklılaşmasıyla bünyeleri için yeteri kadar fotosentezi sağlayamadıklarında bitkinin kendisi için fazla mühim olmayan yaprak kısımlarını dökebilirler.
Yaprak güzeli çiçeği, çoğaltılması en kolay olan çiçeklerden bir tanesidir. Yaprak güzeli çiçeğini çoğaltabilmek için genç olan dallarından sadece birini keserek suda bekletip köklenmesini bekleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra kesmiş olduğunuz genç dalı direk olarak toprağa dikerek de köklenmesini sağlayabilirsiniz.
Şeker, bitkilerin enerji kaynağı olduğu için, bitkilerin hızlı büyümesini destekleyebilir. Ancak, bu durumda bile dikkatli olunmalı ve şeker miktarı dengeli bir şekilde ayarlanmalıdır. Aşırı şekerli su vermek bitkilerin kök sistemini zarar verebilir ve bitkilerin sağlığını olumsuz etkileyebilir.
- Sağlıklı bir şekilde büyümesi için yarı gölgeli alanda ve bol ışık alan yerde tutulmalıdır. - Direkt olarak güneş alan yerlerden uzak kalmalıdır. - Özellikle öğle ışığı dik olarak vurmamalıdır. - Tül ile filtrelenmiş olan alanlar yaprak güzeli çiçeği için en uygun ortamlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri