Farsçada can, hayat anlamına gelir. Baz sözcüğü ise oynayan demektir. Kelimenin sözlük anlamı canıyla oynayan, yani hayatını riske atan kişidir. Genellikle sirklerde ve şenliklerde gösteri yapan kişilere cambaz denir.
Laf cambazlığı yapmak TDK sözlük anlamı şu şekildedir: bir kimsenin veya grubun duygularını kamçılayarak, gerçek dışı sözler söyleyerek onları kazanmaya çalışmak.
Bunun yanı sıra herkese birden laf yetiştirebilen ve her konuda bir diyeceği olan kişilere de denmektedir. Dırdırcı, dedikoducu kişiler için de laf ebesi tabiri kullanılmaktadır.
Cambaz kelimesinin kökeni Farsça dilidir.
Cımbız insan parmakları ile kolayca tutulamayacak kadar küçük nesneleri tutmak için kullanılan küçük bir alettir. Araç büyük olasılıkla yazılı tarihten beri tıpkı pense gibi maşa, kıskaç veya makastan türetilmiştir. Bilimsel veya tıbbi bağlamda normal olarak forseps olarak anılırlar.
İlgili 31 soru bulundu
Akrobat ile cambaz kelimesi eş anlamlıdır. Cambaz Kime Denir? Sirk ve panayırlarda, biletli seyircilere gösteriler düzenleyen akrobatlara cambaz denir. Mecazen cambaz kelimesi, bir işte çok yetenekli ve usta olan kişi manasına gelir.
Cımbızlarımızı kaş, bıyık almak için ve batıklarınızdan kurtulmak için kullanabilirsiniz. Düz cımbızları kaşlarınızı şekillendirmek için tercih edebilirsiniz. İnce uçlu cımbızlar ise sert tüylerin rahatça alınmasını sağlar. Yan uçlu cımbızlar ayna karşısında daha rahat bir kullanım sağlar.
1. İp, at vb. üzerinde tehlikeli gösteriler yapan kimsenin mesleği ve ustalığı, akrobatlık, akrobasi. 2. At alıp satma işi.
Kelime Farsça olup "canı ile oynayan" anlamındaki cân-bâzın çoğuludur.
İki Cambaz Bir İpte Oynamaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: kurnazlıkta eşit olan iki kimse birbirlerini aldatamaz.
Otobüse koşarak yetişmeye çalışan vatandaşı, bir süpermen edasıyla otobüse yetiştiren motorcu.
Laf cambazı TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Bir kimsenin, bir grubun duygularını kamçılayarak abartılı veya gerçek dışı sözler söyleyen kimse, demagog.
Safsata (İngilizce: Logical fallacy, Osmanlıca: Kıyas-ı batıl), bir düşünceyi ortaya koyarken ya da anlamaya çalışırken yapılan yanlış çıkarsamadır. Safsatalar ilk bakışta geçerli ve ikna edici gibi görülebilen fakat yakından bakıldığında kendilerini ele veren sahte argümanlardır.
Kelime cambazlığı yapmak (İng: "equivocation"), başkalarını kandırmak veya belli bir duruş sergilemekten kaçınmak amacıyla muğlak ve belirsiz konuşmaktır. Örneğin birine doğrudan bir evet-hayır sorusu sorulduğunda bu kişi muğlak bir cevap veriyorsa kelime cambazlığı (veya kelime oyunu) yapıyor olabilir.
boş laf söylemek, gevezelik etmek, çene çalmak.
Lafa tutmak DEYİMİ AÇIKLAMASI
Birini konuşarak, gereksiz meseleler anlatarak işinden alıkoymak.
Cambazlar kimi zaman rolla bolla denge gösterisi gibi gösteriler yapar. Hatta kimileri çok daha farklı etkinlikler yaparak çok yönlü olan yeteneklerini ortaya koyarlar.
-Kassam (taksim eden, bölüştüren): Vefat edenin mallarının tespit edilmesinde, değerlendirilmesinde ve bölüştürülmesinde kadıya yardım eden kişi.
Celep sözcüğü TDK'ya göre, koyun ve keçi gibi kesilecek hayvanların ticaretini yapan kişiler anlamına sahiptir.
Otomobil başta olmak üzere çeşitli taşıtların konulduğu üstü kapalı olan alanlara garaj denilmektedir.
İlk optik cımbız 1986 yılında Bell Laboratuvarları'nda çalışan Arthur Ashkin ve arkadaşları tarafından icat edilmişti.
Şef cımbızı, uca doğru incelen kıskaçlı yapısı sayesinde mutfakta pek çok işlevi gerçekleştirmeye yardımcı olabilen bir mutfak gereci. Tüm malzemeleri hassas bir şekilde kavrayabilen şef cımbızları, yemek yapma sürecinde titizlik gerektiren işleri kolaylaştırırken özenli tabaklar hazırlamaya da yardımcı oluyor.
Cımbızla en küçük tüyleri bile kökünden çekebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek şey tüylerin çıkış yönüne doğru almanız gerektiğidir.
Canbaz, Bursa ilinin Karacabey ilçesine bağlı bir mahalledir.
cebbar teriminin Türkçe Türkçe sözlükte anlamı
(Osmanlı Dönemi) (Sıfat-ı İlahiyedendir) İstediğini mutlak yapan, dilediğine muktedir olan. Büyüklük, azamet ve kudret sahibi. İmar eden Cenab-ı Hak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri