Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Çatı akmasından kim sorumlu?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Çatı akmasından kim sorumlu?

Çatının Akması Halinde Masraflar Kimler Tarafından Ödenmelidir? Çatı katında ikamet eden kiracının, kiremitlerinin kırılması ve çatının su akıtması sebebiyle oluşacak tamirat masraflarını ödemekle yükümlü olan tüm kat malikleridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erengoncehukuk.com

Evin çatısı akıyor ne yapmalıyım?

Öncelikle bakılması gereken yerler su giderleri ve süzgeçlerdir. Su kaçağının kaynağını bulup, müdahale edemiyorsanız; tüm taş, seramik veya beton kaplama kırılmalı, eğim betonuna ulaşıp yalıtımı tekrar yapmalı ve su testinden geçtikten sonra tekrar kaplamanızı yapmanız gerekir. Bu zor ve zahmetli kır-dök yöntemidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: suyalitimcozumleri.com

Çatı tamiratını kim öder?

APARTMAN ÇATI KANUNU VE YÖNETMELİĞİ

Kat Mülkiyeti Kanuna göre çatı katı binaların ortak kullanım alanı olarak sınıflandırılmaktadır. Buna göre çatı katı kullanım hakkı tüm kat maliklerindedir. Çatı tamiratı ve tadilatı giderleri de tüm kat maliklerinin arasında arsa payı oranında eşit sorumluluktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ayvalikvizyonemlak.com

Çatım akıyor yönetici ilgilenmiyor ne yapmalı?

MAHKEMEYE BAŞVURUN

Çatı onarım veya mantolama talebinizi ilettiğiniz halde GK hiç toplanmıyorsa zarar gören kişi çatının akıp akmadığı, acilen onarılması gerekip gerekmediği ve/veya mantolama işinin acil ve zorunlu bir iş olup olmadığı konularında mahkemeye başvurarak delil tespiti yaptırmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Çatı arası ortak alan mıdır?

MEVZUATA GÖRE ÇATI 'ORTAK YER'

KMK'nın 'ortak yerler' başlıklı 4/C bendine göre “çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları, yangın emniyet merdivenleri” kat maliklerinin ortak kullanım alanları arasında yer alıyor. Kanun, 'ortak yerler'e ilişkin giderlerden tüm kat maliklerini sorumlu tutuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Lodosta birçok çatı uçtu! Hasardan kim sorumlu?

İlgili 26 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Son katta oturanlar çatıyı kapatabilir mi?

Özetle; Kat Mülkiyeti Kanuna göre çatı ortak alan olarak kabul edilmekte olup tüm kat maliklerinin ortak rızası olmadan çatının kapatılması ya da tek bir kişiye tahsis edilmesi mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gebzehurses.com

Evin üstüne çatı yapmak yasak mı?

Çatı yapımı mimari projenin değişikliğini gerektirdiğinden kat maliklerinin alacağı kararla yapılabilir. Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 4. maddesinde ortak alan kavramı şu şekilde ifade edilmiştir; “Ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Çatı ile ilgili şikayetler nereye yapılır?

Üst Kattan Su Damlıyor Site Yönetimine Şikâyet

Site yönetimi üst kat komşunuza ihtarda bulunabilir. Komşunuz hala sorunun çözümüne yanaşmamakta ısrar ederse, site yönetimi kendisine dava açabilir. Üst komşudan su akması sorununu çözümü çoğu zaman site yönetimi tarafından sağlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: protesisat.org

Apartman yöneticisi nelerden sorumludur?

Apartman yöneticisi, kat maliklerinden aldığı yetkiyle; bina sorunlarına çözüm üretme, binaya dair temel konularda karar verme, giderlerin takibini yapma ve bunları belgelendirme gibi görevleri olan kişileri ifade eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiemlak.com

Görevini yapmayan apartman yönetimi nereye şikayet edilir?

- Apartman yöneticisi görev ve sorumlulukları dışında hareket ediyor veya görevini kötüye kullanıyor ise öncelikli olarak denetçiye durumu bildirebilirsiniz. Denetçiler ise bu duruma göz yumuyor ise o zaman adresiniz Sulh Hukuk Mahkemesine şikayette bulunabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: biyos.net

Çatı izolasyonu ortak gider mi?

Çatı ısı yalıtımı giderleri ortak gider olarak kabul ediliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: metpordekor.com

Çatı neden su akıtır?

Çatıdan su sızması; çatı kaplamasından, yağmur oluklarından veya tesisat sisteminden kaynaklanmaktadır. Çatı kaplamasında kullanılan kalitesiz malzemeler suyu geçirir ve bu durum genellikle yağmurlu havalarda meydana gelir. Bu durum için çatı yalıtımı yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tesisatcozumleri.com

Çatı akmaması için ne yapmalı?

Çatılarda akma sorununa karşı kullanılacak en kaliteli malzemelerin başında bitümlü oluklu levhalar, bitümlü oluklu kiremitaltı levhaları ve bitümlü su yalıtım membranları gelmektedir. Su yalıtımında uzmanlaşmış kadroların çatı aktarımı için ilk tercihleri her zaman bu ürünlerden yanadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.onduline.com

Apartman karar defteri olmazsa ne olur?

Apartman yönetimi, denetim durumunda karar defteri tasdik edilmemişse para cezasıyla karşılaşabilir ve bu cezayı kendi cebinden ödemek zorunda kalabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bizimsiteyonetimi.com

Apartman yöneticisi ne kadar maaş alır?

eleman.net verilerine göre, Apartman / Site Müdürü 2023 yılında ortalama 26.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Apartman / Site Müdürü , Temmuz 2023 yılında ortalama 25.900 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 20.680 TL maaş alıyordu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eleman.net

Apartman yöneticiliğini kimler yapamaz?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, yönetim planında, “yöneticinin kat malikleri tarafından seçileceği” maddesi yer alıyorsa, kat maliki olmayan kişiler yönetici olamaz. Buna göre, örneğin; kiracılar apartman ve site yöneticisi olamaz. Ancak, yönetim planında böyle bir madde bulunmuyorsa kiracılar da yönetici olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mgc.com.tr

Yan daireden su sızıntısı nereye şikayet edilir?

Vatandaşlar çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayet-ihbarlar Alo 181'e iletebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 181.csb.gov.tr

Tadilat yaptırmayan komşu nereye şikayet edilir?

Hatta kaçak yapı ihbarının veya şikayetinin ilk yapılması gereken kurum, belediyedir. Çünkü belediyeler İmar Kanunu'nun 32. maddesine göre kaçak yapıları yıkmak ve önlemekle yükümlüdürler. Büyükşehirlerde, öncelikle ilçe belediyesine şikayet yapılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gayrimenkulmevzuati.com

Çatı Tamiri kaç gün sürer?

Kiremit Çatı : Genellikle 8 ila 9 gün sürer. Çelik Çatı : Genellikle 3 ila 4 gün sürer. Membran Çatı : Bu en popüler çatı kaplama malzemesidir ve değiştirilmesi sadece 1 ila 2 gün sürer. Doğal kayrak : Tam bir değiştirme yaklaşık 6 ila 7 gün sürer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: catiyapionarim.com

Çatı yapmak icin izin gerekir mi?

Yapınızda herhangi bir değişiklik ve ekleme için tadilat ruhsatı almak gerekmektedir. Bunun içinde belediyelere başvuru yapılması ve izin alınması gerekmektedir. Kat çıkma, çatı katı, Kolon, kiriş ve taşıyıcı duvarlar için belediyeden ruhsat zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulterastente.com

Kaçak çatı cezası ne kadar?

Kaçak katların cezası en az 500 Türk Lirasıdır. Bu ceza duruma bağlı olarak yapının sahibine, yapı müteahhidine veya aykırılığı 6 iş günü içerisinde bildirmeyen ilgili kişilere verilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlakjet.com

Çatı arası emsale girer mi?

Çatı arasına yapılan piyeslerin alanı, imar planında belirtilen toplam emsal inşaat alanı içinde kalır. - Çatı arası piyes düzenlemelerinde imar planında TAKS, KAKS uygulaması yapılmayan imar parsellerinde çatı piyesi ile ilgi m² sınırlama şartı aranmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bolu.bel.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT