Çatlak tedavisi bu görünümü azaltabilen işlemleri tanımlar. Yok eden işlemler yoktur. Çatlakları kesin olarak önlemenin veya tedavi etmenin ideal bir yolu yoktur. Cilt iki tabakadan oluşur.
Çatlak Kendiliğinden Geçer mi? Cilt üzerinde oluşmuş bulunan çatlakların kendiliğinden geçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Bununla birlikte ergenlik döneminde oluşmuş veya kilo alımı ve hamilelik sonucunda oluşan çatlaklarda azalma dahi gözlenmez.
Çatlakların onarılması ile izlerde %70-90 aralığında azalma gözlemlenir. Bu oran kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir. 1 saat süren çatlak tedavisi 21 gün aralıklarla seanslara bölünerek uygulanır. Cilt üzerinde en çok görülen problemlerden biri vücut çatlaklarıdır.
Çatlak tedavisinde bilinen en etkili yöntemler lazer, ışık ve radyofrekanstır. Fraksiyonel bir lazer sistemi olan Icon Lazer, çalışma prensibi gereği etkinliği yüksek uygulamalar arasında gösterilmektedir.
Çatlak izleri eski ya da yeni, fark etmeksizin Fraksiyonel lazer ile kalıcı bir biçimde tedavi edilebilmektedir. Genellikle kadınlarda görülen bu sorun, hormon sorunlarından kaynaklanabilir.
İlgili 40 soru bulundu
Genel koşullar altında çatlaklar daima kırmızımsı, mor, pembemsi ve gri renklerdedir. Hızlı kilo alıp vermeye bağlı olarak ortaya çıkan çatlakların görünümünün azaltılması, lazer tedavisiyle mümkün olabilmektedir.
Cilt Çatlakları Sporla Geçer Mi? Spor yaparken cildinizi sıkılaştırdığınız için yeni oluşmuş ve oluşan çatlaklara spor yapmak oldukça iyi gelecektir. Eğer bazı doğal yöntemlerle egzersizi bir arada yaparsanız şaşıracağınız sonuçlar almanız mümkün!
Bitkisel çözümler olarak ise aloe vera, patates, keten tohumu ve yoğurt gibi ürünler kullanılabilir. Beyaz çatlaklara bitkisel çözüm için farklı doğal ürünler öne çıkabilir. En çok kullanılanlar arasında argan yağı bulunur. E vitamini ile zenginleştirilen argan yağı sayesinde cilt elastikiyet kazanır.
Kullanılan kozmetik ürünler çatlakları gidermek için yeterli olmaz. Kesin çözüm ise ancak lazer tedavisi ile mümkündür. Bu yüzden rengi ne olursa olsun çatlakları ile vedalaşmak isteyenler lazer tedavisine başvurmak durumundadır.
Tedavi için gereken seans sayısı hastanın cildindeki çatlakların derinliğine ve genişliğine bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Kişinin cilt yapısına ilişkin özelliklerin de süreci belirlediği uygulamada genel olarak ortalama 3 – 5 seans yeterli olmaktadır.
Karın çatlaklarının tamamen düzelmesi mümkün değildir, ancak çatlakların şiddeti azaltılabilir. Plazma enerjisi ile tedavide de deri kesilmesine gerek yoktur, ameliyatsız bir yöntemdir.
Kimyasal peeling, radyofrekans ya da lazer yöntemleri ile çatlak görünüm ortadan kaldırılabilir. Özellikle bacak çatlağı lazer tedavisi iki şekilde uygulanabilir. Ablatif lazer uygulamasında deri bütünlüğü miktarı bozulmaktadır. Dalga boyu artırılır ve dokulardaki su hedef alınmaktadır.
Genetik yatkınlıkla gebelik döneminde ve ergenlikte fizyolojik olarak oluşmaktadır. Gebelik sırasında alınan kilolar deride çok fazla gerginliğe neden olur. Özellikle son aylara doğru hem alınan kilolar hem de gebelikte görülebilen ödemden dolayı, karında, bacak içlerinde ve göğüslerde çatlaklar meydana gelebilir.
Karın, kol ya da bacaklarınıza zeytinyağını masaj yaparak sürmek çatlaklarınıza iyi gelebilir. Zeytinyağını kullanmadan önce biraz ısıtarak sürmeniz çatlakların daha hızlı bir şekilde tedavi edilmesini sağlayabilir. Vücut çatlaklarına iyi gelen bir diğer doğal yöntem ise yumurta akıdır.
Beyaz çatlaklar ise ilk oluşmalarının üzerinde belli bir zaman geçmiş ve kalıcı hale gelmiş çatlak izleridir. Ayrıca beyaz çatlakların tedavisi daha zordur ve lazer ya da estetik ameliyat gerektirmektedir.
Çatlak Tedavisi cildin onarılmasına ve yenilenmesine yardımcı olmak için çeşitli teknikler kullanılan Medikal Estetik uygulamasıdır. Çatlak Tedavisi Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniklerinde, dermatoloji merkezlerinde ve belirli hastanelerde yapılabilir.
Çatlak oluşumu ile cildin alt katmanları da meydana çıkmaya başlar ve tedavi edilmediğinde cilt enfeksiyonlara karşı açık hale gelir. Bu nedenle çatlaklar ilerlemeden tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Özellikle kuru cilt çatlakları önlenmesi ve tedavisi için cildi nemli tutmak önem taşır.
Sosyal medyada veya internet ortamında gördüğümüz modellerin kusursuz fizikleri pek çoğumuzun canını sıksa da gerçek aslında öyle değil! Çatlaklar, selülitler, vücuttaki yara izleri... Gösteri dünyasındaki ünlülerin de elbette kusurları var! Üstelik itiraf etmekten de çekinmiyorlar!
Kollajen, cildin yapısını oluşturan bir proteindir ve cildin elastikiyetini artırarak çatlakların görünümünü azaltır. Kollajen takviyeleri, kollajen içeren çatlak bakım ürünleri ve serumlar gibi birçok farklı kollajen ürünü mevcuttur.
Önemli olan uzman bir doktora danışarak tavsiye almaktır. Bu vitaminler şu şekilde sıralanabilir: A vitamini, C vitamini, E vitamini, Omega-3 yağı. A vitamini cilt yenileyici özelliktedir. C vitamini ise kolajen üretimini sağlar ve kolajen de cildi sıkılaştırarak yaraların daha iyi iyileşmesini sağlar.
Çatlak görünümünü büyük oranda azaltan lazer, PRP- SVF tedavisi, mezolift, dermoterapi, mikrodermabrazyon, kimyasal peeling gibi işlemler sayesinde ciltte yenileme sağlanır. Özellikle cilt çatlakları görünümü tamamen geçmez. Lazer yöntemleri ile görünümlerinin giderilmesi sağlanabilir.
Selülit tedavisinde düzenli egzersiz, diyet planlaması ve masajlar önemli olmakla birlikte mezoterapi uygulaması da son derece etkilidir. Çatlak tedavisinde ise nemlendirici kremler, lazer tedavisi, mezoterapi, plazma enerjisi yöntemleri ile başarılı sonuçlar elde edilir.
Zeytinyağının antiseptik özelliği sayesinde cilt çatlaklarına çözüm oluyor. Zeytinyağını benmari usulü ısıtarak bir pamuk yardımıyla ya da elinizle masaj yaparak hedef bölgeye uygulayın. Bunu haftada en az 2-3 kere yapın. Hint yağı, vücut çatlaklarına karşı kullanılan en yaygın yağ olarak öne çıkıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri