Enfeksiyonu dışarı atmak ve iltihabı azaltmak için çayı oldukça faydalıdır. Solunum sağlığı için uzun süredir kullanılan bir başka bitki, nemli ve bozulmamış yerlerde yetiştiği bilinen bir ot olan akciğer otudur.
Uzmanlar tarafından akciğere iyi gelen bitki çayları olarak meyan kökü çayı, zencefil çayı, okaliptüs çayı, Ekinezya çayı, nane çayı, kekik çayı ve anason çayı önerilmektedir. Her derde deva olmayı başaran bitki çaylarından olan yukarıdaki çaylar, akciğer problemlerinizi kısa süre içerisinde ortadan kaldıracaktır.
Zencefil, akciğerlerden zararlı maddeleri atar
Akciğerlerin temizlenmesi için ihtiyaç duyulan önemli besinlerden biri de zencefildir. Zencefil, akciğer için tehlike yaratabilecek toksin ve parçacıkları temizlemeye yardımcıdır. Çay olarak demleme şeklinde tüketilebilir ya da su içinde bekletilerek tüketilebilir.
Antioksidan özelliklerinin yanı sıra akciğer sağlığına iyi gelen sarımsak, zencefil, zerdeçal, üzüm çekirdeği, kekik, keçiboynuzu, siyah havuç, öksürük otu, tere beslenmenize eklemeniz gereken besinler arasındadır. Bireyler ideal ağırlıkta olmalı ve bu ağırlığını korumalıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Limon akciğeri temizler mi diye merak ediyorsanız bu konuda destekleyici olduğunu söyleyebiliriz. 1 limonun suyunu bir bardak suya sıkıp sabahları içmeniz akciğerinizin temizlenmesine yardımcı olabilir.
C vitamini almak, bol sıvı tüketmek, sağlıklı beslenmek, dinlenmek ve ıhlamur içmek de akciğer enfeksiyonuna iyi gelir. Eğer enfeksiyon ilerlemişse doktor kontrolü ve ilaçlı tedavi mecburidir. Bu durumda bir uzmana başvurmak gerekebilir.
- Su: Tüm vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olan su, akciğerin temizlenmesini sağlamaktadır. Bundan dolayı uzmanlar her gün düzenli olarak 2 litre su içilmesini önermektedir.
Hava yolları genişleten ilaçlar ve serum ile hava yolları yıkanır ki buna akciğer lavajı diyoruz. Anestezi aygıtı yardımı ile hava yolları içine pozitif oksijenli hava vererek hava yolları ve kapalı hava kesecekleri açılır ve daha fazla oksijenin kan dolaşımına katkısı sağlanır.
Zencefil; Antioksidan özelliği sayesinde akciğerlerde bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır. Ebegümeci; genel olarak sigara kullanan kişilere önerilen bu bitki akciğerlerde oluşmuş sigaranın etkilerini temizler ve balgam atılması sağlar.
Ciğerlerin üşütülmesi enfeksiyonlara her zaman davetiye çıkarır. Üşüten kişilerin mutlaka iyi bir şekilde ısınması ve dinlenmesi gerekir. Bol vitamin alarak, su tüketimini arttırmalıdır. Su içerek vücuttaki mikroplar kolay bir şekilde atılabilir.
Her yaştan insanın rahatlıkla tüketebildiği yoğurdun bir faydası daha ortaya çıktı! Yapılan araştırmaya göre, günde 1 kase yoğurt ve lif oranı yüksek yiyecekler tüketilerek akciğer kanserine yakalanma riski azaltılabiliyor!
Öksürük otu balgam sökücüdür, C vitamini deposudur. Kızıldereliler tarafından binlerce yıl ciğerleri güçlendirmek için kullanılmıştır. Astım, bronşit, öksürük gibi pek çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Tere, tam bir akciğer dostudur.
Solunum sistemini tutan herhangi bir hastalık akciğer fonksiyonlarını bozarak, hırıltılı solunum, horlama, öksürük, balgam, ağızdan öksürükle kan gelmesi, göğüs ve yan ağrısı, sırt ve omuz ağrısı, kilo kaybı, halsizlik, iştahsızlık, gece terlemesi ve ateş gibi şikâyetlere sebep olabilmektedir.
Göğsü ve ciğerleri temizler, idrarı artırır, balgamın doğurduğu öksürüğe iyi gelir. Bulundurduğu enzimler sayesinde bağırsaktaki mantarları ve zararlı bakterileri yok eder.Kalp, çarpıntı ve yüksek tansiyondan şikayet edenler için çok yararlı bir besin maddesidir.
Ayağa kalkın ve kalp atış hızınızı 30 saniye kontrol edin. Sonra oturun ve nefes vermeden üst üste 3 nefes alın. Daha sonra nefesinizi olabildiğince uzun tutun ve zamanı sayın. Nefes verdikten sonra nabzınızı tekrar 30 saniye kontrol edin.
Çilek, yaban mersini, kiraz ve portakal gibi meyveler: C vitamini ve B6 vitamini bakımından zengin, akciğerlerin oksijen aktarmasına yardımcı olur.
Sigarasız 1-3 Ay: Sigarayı bıraktıktan sonraki birkaç ay kişinin kan dolaşımı artmaya, dokularına daha çok oksijen iletilmeye devam eder. Sigarasız 9 Ay: Sigarayı bıraktıktan 9 ay sonra akciğerler büyük ölçüde sağlıklı hale gelir.
Belirtisi göğsün bir tarafında ağrıdır. Ama bu ağrı kola ve mideye yayılabilir. Hiperventilasyon derin ve hızlı bir şekilde solunumu ifade eder. Bu durum genellikle kaygılı ve panik durumlarında ortaya çıkar.
Akciğer enfeksiyonu çeşitli sebeplerden meydana gelen alt solunum yolu rahatsızlığıdır. Akciğerde toplanıp çoğalan bakteriler ya da virüsler bu rahatsızlığa sebep olur. Ciğerde iltihaplanma görülür ve birey solunum sorunu çekmeye başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri