Bu pişirme grubu ürünleri, genellikle yapışmaz yüzeylere ve ahşap ya da plastik sap ve tutacaklara sahip ürünlerdir. Bu sebeple demir döküm, granit, teflon ya da çelik tencere ve tavaların bulaşık makinesinde yıkanması önerilmez.
Kaliteli çay potları, çaydanlıklar bulaşık makinesinde yıkanmaması gerekenlerdendir.
Çay makinelerinin demlik ve filtre kısımları setteki yerinden çıkarılarak elde veya dileyenler tarafından bulaşık makinesinde yıkanabilen kısımlardır. Bunun için öncelikle su ısıtıcısı kısmında kalan su tamamen boşaltılır ve sonrasında nemli ya da kuru bir bez yardımıyla silinir.
Bu kaplama, içeceğin sıcaklığını korumak için tasarlanmıştır. Ancak, bulaşık makinesindeki sıcak suya ve deterjana aynı anda maruz kalması, bu kaplamayı zararlı ve işlevsiz hale getirebilir. Bu sebeple termos bulaşık makinesinde yıkanmamalıdır.
Bunun yerine her zaman tahta kaşıklar kullanılmalı, süngerin yumuşak tarafı tercih edilmelidir. Granit tavalar bulaşık makinesinde yıkanmaya uygun olsa da, makinenin düşük sıcaklıkta olduğundan emin olun. Çelik tencere ve tavalar da, bulaşık makinesinde güvenle yıkanabilir.
İlgili 33 soru bulundu
Bulaşık makinesindeki yüksek sıcaklık ve nem, bıçağın hem çeliğine hem de sapına zarar verebiliyor. Bulaşık makinesinde yıkanan bıçakların aşınma direnci azalıyor. Bu da zaman içinde keskinliklerini kaybetmelerine ve paslanmalarına neden oluyor.
Sıcak ve soğuk içecekleri saatler boyunca koruyan termoslar, zaman içinde çay ve kahve lekesiyle karşı karşıya gelebilir. Bu istenmeyen lekeleri gidermek ve termosu daha temiz kullanmak için bazı temizleme tekniklerinden faydalanılır. Termosların bulaşık makineye girmesi biraz riskli olduğu için elde yıkama önerilir.
Çelik termos temizliği yapılırken oluşan lekeleri önlemek için uygulayabileceğiniz farklı yöntemlerden biri karbonat ve sirke kullanmaktır. Karbonat ve sirke bir arada kullanılarak termos içerisinde oluşan sararma ve lekeleri giderilebilir.
Termosun maksimum kapasitesini aşmak, termosun içindeki sıcaklığın korunmasını engelleyebilir ve termosun patlamasına neden olabilir. Yemeğinizi termosa koymadan önce mutlaka soğutun. Çok sıcak bir yemek termosun içindeki basıncı arttırabilir ve termosun zarar görmesine neden olabilir.
Çaydanlık beyaz sirkeyle doldurulup birkaç saat bekletildikten sonra su ile durulama öneriler arasındadır. Çay setinin içindeki lekeleri çıkarmak için karbonat kullanabilirsiniz. Demliğin içine 1-2 yemek kaşığı karbonat ekleyebilir ve ılık suyla doldurabilirsiniz.
Bir sünger yardımı ile çaydanlığı her tarafı sirke ve tuz ile ovulur. Çaydanlığın dış kısmında kullanacağınız bu karışımı iç kısımda da kullanabilirsiniz. Bu sayede oluşan leke ve yanık izleri ortadan kalkacak hem de çaydanlık eski parlaklığına kavuşur.
Günlük program (50°C ila 65°C): orta derecede kirli bulaşıkların günlük yıkanmasını sağlar. Yoğun yıkama: Tencere, tava ve mutfak eşyaları gibi çok kirli bulaşıklar için (70°C ila 75°C). Hızlı yıkama: Az kirli ve az miktarda bulaşıklar için kullanılabilir.
Özellikle çelik çaydanlıkta hem demliği hem altının parlatılmasının limon kabukları ile etkili olduğu vurgulanmaktadır. Limon kabuğunun dış tarafı ile çaydanlığın çelik yüzeyi güzelce ovalanmakta, biraz bekledikten sonra durulanmakta ve leke kalmaması adına da temiz bir bezle suyu alınmaktadır.
Paslanmaz çeliğin yüzeyini su, sirke veya zeytinyağı gibi toksik olmayan temizleyiciler veya özel bir çelik temizleyici kullanarak parlatabilirsiniz. Paslanmaz çeliğin doğru şekilde parlatılması, cihazı iyice temizlemenize ve daha fazla çizilmesini önlemenize yardımcı olacaktır.
TENCERE,TAVA,ÇAYDANLIK,CEZVE VE FIRIN TEPSİ KULLANIMI
Ürünlerin ilk kullanımda önce sıcak su ve bulaşık deterjanı ile yıkanması gerekmektedir. Kesinlikle başka herhangi bir kimyasal çözücü kullanılmamalıdır.
Uygun olmayan ürünlerin bulaşık makinesinde yıkanması, termos özelliğini kaybetmesine ve bir sürahiden farksız hale gelmesine neden olabilir.
Bulaşık deterjanı ve mikrofiber bezi, şişe temizleyisinin etrafına sarın ve kabı nazik bir şekilde fırçalamaya başlayın. Eğer içinde sıkışmış yiyecek var ise, şişe temizleyicisini tek başına kullanın. Ardından ılık suyla durulayın. Son olarak içini havluyla silin ve kurumaya bırakın.
Makinenin dış yüzeyini sadece ılık suyla ya da bulaşık deterjanı ve suyla nemlendirilmiş bir bezle silebilirsiniz. Az miktarda bulaşık deterjanı temizlik için yeterli gelecektir. Kullandığınız bez, yüzeyi çizmeyecek yumuşak bir yapıya sahip olmalı. Demliği, içinde çayla uzun süre bırakmamaya dikkat edin.
Mikrofiber bezleri uzun süreli kullanmak için yüzeyindeki kirler ve tozlar, yıkama öncesi mutlaka alınmalıdır. Ayrıca, gözeneklerin yapısının korunması için bez, çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır.
Bulaşık makinenizi sıcak suya kendiniz mi bağlamak istiyorsunuz? Bulaşık makinenizi 60°C'ye kadar sıcak suya bağlayabilirsiniz. Bağlantı işlemleri sırasında kurulum talimatlarını dikkate alın.
Stanley ürünlerinin birçoğu bulaşık makinesinde yıkanabilmektedir. Satın aldığınız ürünün bulaşık makinasında yıkanıp yıkanamadığı bakım ve kullanım kılavuzunda, ürünün üstünde veya etiketinde belirtilmektedir. Yıkanabilir onayı olan parçaları bulaşık makinasında yıkamanızda bir sakınca yoktur.
Plastik Eşyalar:
Yüksek sıcaklıktan dolayı deforme olabilecekleri için plastikler de bulaşık makinelerinde yıkanmamalıdırlar. Plastik eşyaların makinede yıkanma özelliği varsa da bu eşyalar makinenin sadece üst sepetinde yıkanmalıdırlar.
Dünyada yapılan araştırmalar bulaşık makinesi ile bulaşıkları yıkamanın %85'e varan su ve enerji tasarrufu sağladığını gösteriyor. Ayrıca bulaşıkların elde yıkamaya göre daha iyi temizlendiği ve daha hijyenik olduğu belirtiliyor.
Hayır, normal değil. Bu durum makinenizin yıkama suyunda aşırı miktarda bulaşık makinesi tuzu bulunmasından kaynaklanabilir. Haznenin kapağının düzgün şekilde kapatıldığından emin olun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri