Kapıların sağlıklı çalışması ve ömrünü uzatmak için, düzenli bakım yapmak önemlidir. Çelik kapıların bakımında, yağlama işlemi oldukça önemlidir.
Makine yağını pamuk ve selpak yardımı ile menteşelerin içine kolayca akıtabilirsiniz. durumlarda bu işlemi zeytin yağı ile yapabilirsiniz. gıcırdamasının önüne geçmiş olacaksınız.
Bulaşık deterjanı yağ ve kirler üzerinde oldukça güçlü bir kimyasal olduğundan çelik kapıların temizliğinde de sıklıkla tercih edilir. Sıcak suyun içinde göz kararı bulaşık deterjanı eklenir ve temiz-toz tutmayan bir bezle iyice köpürtülür. Ardından bez iyice sıkılık ve kapının kenarı köşesi her yeri iyice temizlenir.
Evinizin, işyerinizin veya otomobilinizin kilitlerini belirli periyotlarla yağlamanız, kullandığınız kilidin ömrünü uzatacağı gibi ileride oluşabilecek problemlerin de önüne geçilmesini sağlayacaktır.
Kapı olması gerektiği kadar kolay hareket etmiyorsa, kapı gıcırdamaya başlamadan önce biraz yağlayıcı ekleyebilirsiniz. Bu bir nüfuz edici yağ veya WD-40 olabilir. Bu, menteşelerin paslanmasını da etkili bir şekilde önler.
İlgili 18 soru bulundu
Saç spreyi, kapınızın gıcırtısını durdurmanın hızlı ve kolay bir yoludur. Saç spreyi, kapı menteşelerinin etrafında gevşemelerini, hareket etmelerini ve gıcırdamasını engelleyen bir conta oluşturan polimerler içerir. Gıcırdayan menteşeye birkaç kez saç spreyi püskürtün.
Kapının menteşelerinin her birine, yağlama spreyini yaklaşık 10 saniye boyunca uygulayın. Bu, kapının daha yumuşak bir şekilde açılmasına yardımcı olacaktır. Ardından, kapının kilit mekanizmasına yağlama spreyini uygulayın. Bu, kilit mekanizmasının daha iyi çalışmasını sağlar.
Küçük miktarlarda kullanılan WD 40 yağlayıcı karışıklığı ve sıkışmış parçaların kolayca ayrılmasını sağlar. Kapı gıcırtısı WD 40 spreyin en basit kullanım alanlarından biridir.
Çelik Kapı Menteşe Kasması ve Kırılması
Menteşelerin uzun süre yağsız kalması zaman zaman kapılarda kasma durumlarını da beraberinde getirir. Ayrıca kasa kapı aralarında da sert bir cisim kalırsa kırılma ya da kasma gibi durumlar meydana gelebiliyor. Bu durumlar için yapılacak çok fazla şey yoktur.
Kapı kilit bakımı kilit göbeklerinin ve kontak kilitlerinin yağlanması ve bakımı için özel geliştirilmiştir. Bu bakım spreyi kullanılarak hareketli tüm parçalar kalıcı olarak yağlanır ve donmuş kapı kilitleri açılır.
Gres yağı ve ciddi yağ lekeleri için mavi ispirto, izopropil alkol gibi alkol esaslı ürünler ve aseton gibi bir takım çözücüler kullanılabilir. Bu ürünler paslanmaz çelik ürünün aşınması gibi bir risk taşımadığından son derece güvenilirdir.
çelik kapı Normal şartlar içerisinde ılık su ile temizlenen kapılar sağlık açısından temizlik malzemeleri kullanılabilir. Su ile fazla temas etmemiz gerekmektedir bunun için mutlaka tek kullanımlık temizlik eldivenleri tercih ediniz. Yıkayarak silmeniz önerilmektedir, temizlik bezlerini.
En etkili yöntemlerden biri yağ lekesine tuz serpmektir. Biraz bekledikten sonra bulaşık deterjanıyla yıkayabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise karbonat dökerek diş fırçası ile fırçalamanız olacaktır. Sonrasında lekenin üzerine leke çıkarıcı uygulayın ve 1-2 dakika kadar bekletin.
Yağ lekesinin üzerine karbonat dökün ve ıslak diş fırçası yardımıyla nazikçe ovalayın. Eğer yağ lekesi salçalıysa, bulaşık deterjanı ve karbonatı karıştırarak lekenin üzerine uygulayabilirsiniz. Ayrıca küçük parçalı kıyafetleri, karbonatlı su karışımının içinde bekleterek de lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Sıra geldi doğal malzemelere: Mısır nişastası, tuz, un veya bebek pudrası kullanabilirsiniz. Elinizde olan malzeme hangisi ise lekenin üzerine dökün ve en az 10-15 dakika lekeye hiç dokunmayın.
gres yagı yerine vazelin kullanılabilir . fakat vazelin genelde kaucuk veya slikon gibi parçaların yaglanmasında daha etkili olur .
Maddeleyecek olursa çelik kapınızın özellikleri kısaca şöyle olmalıdır; Kasa sac kalınlığı minimum 2 mm; kanat gövde sacı kalınlığı minimum 1,5 – 2 mm olmalıdır. Kilit karşılıkları dışarıdan müdahale yapılamaması için takviyeli olmalıdır. Barel/Kilit göbeği delinmelere karşı dayanıklı olmalıdır.
Çelik kapılar, dayanıklı yapısı ve yüksek kaliteli malzemeleri sayesinde güvenlik açısından üstün bir seçenektir. Bu kapılar, dayanıklı çelik paneller ve güçlendirilmiş kilit mekanizmaları ile donatılmıştır, böylece potansiyel hırsızlık girişimlerine karşı etkili bir bariyer oluşturur.
- WD-40 metal çekim özelliği ile paslı ve aşınmış yüzeylere nüfuz ederek, metal, tel, halatlardaki pası çıkarır, sıkışmış somunlar, bağlantılar, kontrol mekanizmaları ve diğer metal parçalardaki aşınmayı ortadan kaldırarak, parçaların serbest bir biçimde çalışmasını sağlar.
Yapmanız gereken, çizik olan bölgeye biraz WD-40 püskürtmek ve yaklaşık birkaç saniye beklemektir. Daha sonra aracınızın yüzeyini temizlemek için bir parça bez kullanabilirsiniz ancak temizleme yaparken mikrofiber bir bez kullanmanızı öneririz. Bu işlemi istediğiniz sonucu elde edene kadar tekrarlayabilirsiniz.
Menteşelere ve kapı kilitlerinde kullanabilirsiniz.
Bulaşık deterjanı ile yapmış olduğunuz temizliğin benzerini de Arap sabunu ile yapabilirsiniz. Çelik kapılar üzerinde herhangi bir leke yok ise sirkeli ılık su ile temizlemek yeterli olacaktır. Özellikle ahşap kısımlar için çamaşır suyu ya da diğer zararlı kimyasal maddeleri kullanmaktan kaçının.
Kapı kolu arap sabununa batırılmış bir bezle silinir daha sonrada da sirkeli su ile silinir. Sirke hem kapı kolunu daha parlak gösterir hem de pas tutmasını engeller. Bu işlemler hijyenik açısından bizleri korurken aynı zamanda kapı kollarımızı daha uzun süre kullanmamızı da sağlar.
Sirke, pası yumuşatır ve çıkarmak için yardımcı olur. Kapı kollarının üzerine sirkeyi püskürtün ve birkaç dakika bekleyin. Adım: Bir pas sökücü ürün kullanın. Sirke işe yaramazsa, pas sökücü bir ürün kullanın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri