Cennet Kuşu Bitkisi adıyla anılan Strelitzia, ev bitkileri kategorisinin kuşkusuz en muhteşem ve rakipsiz bitkisidir. Starliçe çiçeği, egzotik tepeli bir kuşun kafasına benzetildiği üzere Cennet Kuşu Bitkisi olarak adlandırılmıştır.
Kuran'da geçen cennet çiçeklerini bazılarının adları şunlardır: Sidelya, Belinay, Dalya, Gonca, Sad-berg. Sadece çiçekler değil cennette birbirinden özel ve güzel başka bitkiler, ağaçlar da bulunmaktadır. Bu ağaçlardan birisi de Hz. Muhammed'in pek sevdiği sudan ağacıdır.
Cennet Kuşu Çiçeği Nedir? Tropikal bir çiçek olan Starliçe çiçeği (Strelitzia Nicolai) özel yapısı sayesinde özellikle botanik severlerin en sık yetiştirmeyi tercih ettiği çiçek türlerinden biridir. Gösterişli yaprakları ile bulunduğu ortamı renklendirir. Cennet kuşu çiçeğinin kökeni Güney Afrika'dır.
Cennet çiçeği çalı formunda ve uzun süre çiçekli olması yanında az bakım isteyen bir bitkidir. Cennet çiçeği bitkisi soğuğa dayanıklı olmadığı gibi yüksek kuraklık oluşan yerlerde de yetişmemektedir. Cennet çiçeği özellikle duvar diplerinde bahçe aralarında ve bahçelerin düzenlenmesinde kullanılan bir çiçektir.
Ülkemizde turna gagası veya cennet kuşu olarak da tanınır. Starliçe (Stralitzia Nicolai) bitkisi yüksek nemi ve bol güneşli yerleri sever. Doğrudan güneşli veya yarı gölge yerlerde konumlandırılabilir ancak öğle güneşinin yakıcı etkisinden uzak tutulmalıdır.
İlgili 29 soru bulundu
Cennet Kuşu Bitkisi adıyla anılan Strelitzia, ev bitkileri kategorisinin kuşkusuz en muhteşem ve rakipsiz bitkisidir. Starliçe çiçeği, egzotik tepeli bir kuşun kafasına benzetildiği üzere Cennet Kuşu Bitkisi olarak adlandırılmıştır. Bu çiçekler, evde büyütüldüğü takdirde yeni saksılara yerleştirilmelidir.
Starliçe bitkisi 18-24 ay arasında saksı değişimine ihtiyaç duyacaktır. Bu süreçten önce gerçekleştirilen saksı değişimi bitkinin sağlıklı kök yapısını olumsuz etkileyecektir. Yeni saksıya geçerken mevcut saksı çapından 2 ila 4 cm daha büyük bir saksı seçmelisiniz.
Starliçe Bitkisi - Cennet Kuşu Çiçeği aşırı sulanmaması gerekse de, büyük yapraklarından nem kaybettiği için ilkbahar ve yaz aylarında her gün sulanması gerekir. Drenaj deliklerinden suyun boşaldığını görene kadar sulayabilirsiniz, ancak bitkinizin bir su havuzunda oturmadığından da emin olun.
Centaurea cyanus, papatyagiller (Asteraceae) familyasından özellikle Orta Avrupa'da bulunan mavi mor yapraklı çiçekleri olan bir bitki türü. Bitki 40–90 cm uzunluğundadır. Mavi renkler protosiyanin pigmentinden kaynaklanır. Estonya'nın ulusal çiçeği olan peygamber çiçeği, Avrupa kültürü ve folklorunda önemli yer tutar.
Cennet kuşu çiçeği, ilkbahar ve yaz aylarında çiçek açar. Ancak, doğru bakım yapıldığında yılın her döneminde çiçek açabilir.
Paşa kılıcı çiçeğinin Latince ismi Sansevieria'dır. Paşa kılıcı, diğer adıyla peygamber kılıcı çiçeği, bir rivayete göre, Peygamberimiz Hz. Muhammed S.A.V'in en çok sevdiği çiçekmiş.
Cennet kuşu bitkisi, evde de kolaylıkla yetiştirilebilen bir çiçektir. Bunun ile beraber, en büyük dezavantajı boyu olmaktadır. Bu çiçeğin boyu 1,5-2 metreye kadar yükselebilmektedir.
Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde tüm yıl yapraklı ve çiçeklidir. Güneşli ve yarı gölge yerlerde yetiştirmelisiniz. Gölgede iyi çiçeklenmez. Pek toprak seçici değildir.
Uzmanlar Montsechia Vidalii türünü uzun süredir biliyordu. Bitkinin fosilleri ilk olarak yüz yıldan uzun süre önce İspanya'nın orta kesimlerindeki İber Sıradağları'nda bulunan kireç taşında ve Pireneler'in Montsec kesiminde keşfedildi.
Firdevs: Cennetler. Cennet bahçeleri. Firuze: Açık mavi renkte, değerli bir süs taşı.
İslâmî literatürde havz, âhirette Resûl-i Ekrem'e tahsis edileceği bildirilen çok büyük bir havuzu; sözlükte “çok, pek çok” anlamında bir sıfat veya “ırmak” mânasında bir isim olan kevser de yine Resûlullah'a ayrılan, bütün cennet ırmaklarının kendisinden doğduğu büyük bir su kaynağını veya nehri ifade etmekte, Arapça' ...
Mavi Peygamber Çiçeği (Centaurea cyanus), Akdeniz Avrupa'sına özgü, bir yıllık yerli bir bitkidir. Gelecek için umudu temsil eden Peygamber Çiçeği, doğanın sade güzelliğini ve yaşam döngüsünü hatırlatır. Kanser için Nergis ne ise ALS için Mavi Peygamber Çiçeği öyledir.
Muhteşem renkleri, güzelliği ve kokusuyla daima listenin en başında yer alan gül her rengiyle ayrı bir mana içerir.Sevgiyi, özlemi, masumiyeti, dostluğu, inceliği en iyi anlatan çiçek türü diyebiliriz. Aşkın, sevginin sembolü olan gül, dünyanın en güzel çiçeği olarak kabul edilir.
Uzun ve ince yapraklarıyla bilinen kılıç çiçeğinin yapraklarının boyu bir metreyi aştığında yeni bir ev alınma ihtimali doğacağına dair bir inanış da bulunmaktadır. Bunun için özel bir kılıç çiçeği dilek duası yoktur ama tohumdan ya da yapraktan çiçeği yetiştirmeye başlayınca içten niyet etmek gerektiği söylenmektedir.
Starliçe çiçeği tropikal bir bölgede yetiştiği için sıcağı ve nemi oldukça sever. Doğrudan güneş ışığında veya yarı gölge yerlerde son derece hızlı gelişecektir. Tabi bazı günler, öğle saatleri içerisinde güneşin yakıcı etkisinden korumak adına çiçeğinin yerini değiştirmekte yarar var.
Çiçeğinin kuşa benziyor oluşu ve renklerinin cenneti andıracak derecede güzel oluşu Starliçe'nin Cennet Kuşu Çiçeği adıyla da bilinmesine sebep olmuştur. Cennet kuşu çiçeği sevgiyi ve özgürlüğü simgeler. Turna Gagası ise bilinen başka bir adıdır.
Starliçe nemi seven tropikal bir bitkidir. Tıpkı Fil kulağı (Alocasia Polly) gibi starliçe de suyu sert gövdesinde depolar. Haftada bir kere sulamak yeterli olacaktır. Sulama yaparken çok fazla su vermemeye özen gösterin, fazla su saksı dibinde birikir ve zamanla kök çürümesine sebep olabilir.
Aşırı sulama yaprakların rengini kahverengiye çevireceği gibi az sulama da yaprakların sararmasına sebep olur. Bu yüzden toprağın kuruluğunu kontrol ederek sulama yapılması gerekmektedir. Bitkinin toprağı gibi yapraklarının da nemli tutulması gerekmektedir.
Starliçe, güneş ışığını seven bitkilerden bir tanesi. Bu nedenle bitkinin güneş ışığı alabileceği alanlarda bulunmasına dikkat etmelisiniz. Tropikal şartlarda yaşamayı seven bu bitki 18-24 derece aralığında sıcaklığa sahip alanlarda oldukça sağlıklı bir şekilde büyür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri