Kızgın yağa patateslerini atın, 5-6 dakika sonra patatesleri yağdan çıkartın . Bir kenarda beklesinler patatesler bir 5-10 dakika arasında bekledikten sonra ocaktaki yağın altını açın yağ iyice ama iyice kızsın bekleyen soğuyan patatesleri tekrar yağa atın kızarmasına yakın yağa tuz ekleyin.
İKİ KEZ KIZARTMA YÖNTEMİ: Çıtır patateslerin bir diğer sırrı da patatesleri iki kere kızartmak. Patateslerinizi yağa atarak kızartın. 3 dakika sonra yağdan alarak alüminyum folyo ile sardığınız patates dilimlerini buzluğa atın. Yaklaşık bir saat buzlukta beklettiğiniz patatesleri tekrar yağda kızartın.
Patates kızartırken çıtır çıtır olmasını sağlayan en kolay yöntemlerden biri de patatesleri dondurmaktır. Patatesleri dilimledikten sonra dondurucuya atın ve donmalarını bekleyin. Daha sonra bol yağın içinde kızartın. Patatesleri kızartacaksanız yıkadıktan sonra mutlaka kağıt havlu yardımı ile kurulayın.
Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patateslerin üzerine unu ve tuzu serpin ve patatesleri eşit şekilde bulayın. Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yüksek ateşte kızdırın. Patatesleri nar gibi kızarana kadar kızartın.
McDonalds usulü patates yapmak için ince dilimlediğiniz patatesleri 2 dakika tuzlu suda haşlayıp, havlu peçete yardımıyla kuruttuktan sonra buzlukta dondurun. Daha sonra derin tava içerisinde biraz un seperek kızartırsanız McDonalds patatesi yapmış olursunuz.
İlgili 45 soru bulundu
Patatesleri soyup ince ince dilimliyoruz. Sonra patatesleri yıkayıp bol suyun içinde 2 tatlı kaşığı tuz atıp bir saat kadar suda bekletiyoruz. Daha sonra süzgeçten geçirip suyunu çekmesini bekliyoruz ve bol kızgın yağda kızartıyoruz. Dışarda yemeye son afiyet olsun!
Yüksek oleik asitli kanola yağı harmanı, McDonald's'ın hem patates kızartmalarının besin değerini iyileştirmesine hem de kızartmaların kendi imzaları niteliğindeki benzersiz lezzetini korumasına olanak sağladı.
Patateslerin haşlanırken dağılmamasını sağlayan en önemli malzeme ise sirke ile tuz. Tuzu zaten patates haşlarken mutlaka ilave ediyorsunuz biliyoruz. İçerisine 1 yemek kaşığı sirke ilave ederek patateslerinizin bütün bir şekilde kalarak haşlanmasını da sağlayabilirsiniz.
PATATES KIZARTMASININ YAĞ ÇEKMEMESİ İÇİN
Ardından patatesleri önce soğuk suda, daha sonra tuzlu suyun içerisinde bekletmelisiniz. Böylece patatesler daha az yağ çeker. Kızartma yağını iyice kızdırın. Patatesleri havlu kağıtla kurulayıp yağın içerisine bırakın ve çok uzun süre pişirmeyin.
Bir kasede tuz, karabiber, pul biber, sumak, biberiye ve kekik karışımı hazırlayın. Doğranmış patatesleri bu karışıma bulayıp harmanlayın. Ardından kızgın yağda kızartın.
Patateslerinizi kızartmadan önce içine tuz eklediğiniz maden suyunda yarım saat kadar bekletirseniz çıtır çıtır patateslere kolayca kavuşabilirsiniz. Soda ve tuz yerine içine bir kaşık sirke damlatılmış soğuk sudan da faydalanabilirsiniz. Limon da aynı şekilde patateslerin çıtır çıtır olmasını sağlıyor.
Öncelikle patateslerimizi güzelce yıkayıp soyalım, ince bir küçük parmak şeklinde doğrayalım, genişçe bir süzgece koyalım. Üzerlerine 2 çorba kaşığı tuz serpelim, elimizle iyice harmanlayalım. Bu şekilde patateslerimiz 5 dakika beklemeye bırakalım.
doğranmış patatesleri buzlu suyun içine atıp 1-2 saat buzdolabında tutmanın daha çıtır patateslere olanak vermesi gibi örnekleri olan püf noktalarıdır..
Patatesler kızardıktan sonra genişçe bir borcama alınır ve üzerine baharatlar serpilip karıştırılır. Daha sonra doğranmış tavuk göğsü de tuzlanıp kızartılır aynı şekilde baharatlanır. Biberler de isteğe göre kızartılıp servis edilir. Afiyet olsun.
Soda ve tuzu bir kapta karıştırın. İçerisine dilimlediğiniz patatesleri atın ve patatesleri karışım içerisinde 30 dakika bekletin. 30 dakika tamamlandıktan sonra süzüp kızartma işlemine geçebilirsiniz. Dışarıda satılan dondurulmuş patateslerin kızartıldığında kıtır kıtır olduğunu fark etmişsinizdir.
Merhabalar. Patatesleri soyup, oval bir şekilde doğruyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. Patatesler kızarırken sunum tabağına sarımsakları rendeleyip, üzerine tuz ve yoğurdu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
En iyi şekilde kızartma yapmak için tavadaki yağın yiyeceklerin ortalama 4 katı miktarda olması önerilir. Çok az miktarda eklenen yağın içinde besinler kızarmaz, sık sık yağ eklemeniz ve bu yağın ısınması gerekir.
Kızartma yağınızı, 3 ya da 4 kullanım sonunda değiştirmelisiniz. Eğer yalnızca patates ya da biber kızarttıysanız 4 idealdir. Bununla beraber kararmaya neden olan patlıcan ya da kabak kızartırsanız 3'ü geçmemelidir.
Kızarma işlemi için 170 derecenin üzerindeki yağda 1 dakika bulunması yeterlidir. Toplam kızartma süresi 4-5 dakikayı geçmemelidir. Süre uzadığında patatesler öz suyunu kaybederek kurur, hatta yanar ve içleri boşalarak bir kabuk halini alır.
Kaynama hızını yükseltmek için haşlama suyuna mutlaka bir tatlı kaşığı tuz ilave edin. Tuz eklenen patates hem daha lezzetli haşlanır hem de kaynama süresini azaltır.
Bütün halinde soyulmuş patates buzdolabında soğuk suda üzeri kapalı bir şekilde en fazla 24 saat bekletilebilir. Bir iki damla limon suyu veya sirke ile kararmaları önlenebilir.
Patatesi düdüklüde haşlarken kapağını kapatmalısınız. Tencerede patatesi haşlarken ise su kaynamaya başlayınca ocağın ateşi kısılmalı ve kapak kapatılmalıdır.
Dünya Standartları Besicilik Sistemine uygun olarak yetiştirilen hayvanlar, İslami usullere uygun olarak veteriner kontrolünde kesildiği gibi, denetimden geçirilmiş olan onaylı çiftliklerden temin ediliyor. McDonald's Türkiye'de helal sertifikasına sahip üreticilerle çalışılıyor.
KFC çalışma başlattı
Onayı aldığımız anda kısa sürede Türkiye'deki restoranlarımızda bu yağı kullanacağız. Böylece KFC'nin ABD dışında sıfır trans yağını kullandığı ilk ülkelerden biri Türkiye olacak” diye konuştu.
Doğa Tohumculuk, McDonald's sistemine en yeni dahil olan tedarikçi konumunda. Nevşehir'de 1995 yılında kurulan şirketin 30 bin dekar alanda 150 bin ton üretim kapasitesi bulunuyor. Yıllık 11 bin ton patates alımı yapan McDonald's bunun 4 bin tonunu Doğa Tohum'dan tedarik ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri