“1 avuç kabak çekirdeği kaç kalori” sorusu ortalama 112 kalori olarak yanıtlanabilir. Kabak çekirdeği yağ oranı doymuş yağ baz alındığında %10.53 olarak hesaplanır. Yine aynı miktar kabak çekirdeği protein bakımından da oldukça zengindir.
Kabak çekirdeğinin 100 gramında 560 kalori bulunmaktadır. 1 avuç kabak çekirdeği (10 gr) 56 kaloridir. 1 tatlı kaşığı ( 2 gr) kabak çekirdeği 11 kaloridir. Kabak çekirdeğinin 100 gramı 14.22 gram karbonhidrat, 24.4 gram protein, 45.6 gram yağ, 8.8 gram lif içermektedir.
1 avuç çiğ kabak çekirdeği kalori değeri yaklaşık olarak 80 kalori (kcal) değerinde enerji içermektedir. 1 avuç çiğ kabak çekirdeği içeriğinde bulunan besin değerleri 5 gr yağ, 4.6 gr protein ve 2 gr karbonhidrat şeklinde hesaplanmaktadır.
Kabak çekirdeği kalori değerleri 100 gram için 560 kcal kalori içermektedir. Bir avuç yani yaklaşık 10 gramında 56 kalori bulunmaktadır.
1 adet kabak kaç kalori sorusunu merak edenler için kabak kalori değerleri şöyledir: 1 adet kabak (100 gr) 19 kcal. 1 porsiyon kabak (150 gr) 29 kcal.
İlgili 34 soru bulundu
Kabak çekirdeği kalori bakımından diğer kuru yemişlere göre çok daha az zararlı olmasıyla sağlığına önem veren insanlar tarafından sıklıkla tercih edilen bir çerezdir. “1 avuç kabak çekirdeği kaç kalori” sorusu ortalama 112 kalori olarak yanıtlanabilir.
10 gramlık 1 avuç kabak çekirdeği 56 kcal.
KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI
İnsan vücuduna birçok faydası olan kabak çekirdeği ancak yüksek kalori içeriğinden dolayı gün içerisinde uzmanların belirttiği miktarlarda tüketilmelidir. Haftada 2-3 gün 1 avuç kabak çekirdeğini gün içerisinde tüketerek yararlı etkilerinden yararlanabilirsiniz.
Gece yatmadan tüketildiğinde, dinlenmeye geçen ve yenilenen hücrelerin işlevlerini artırır, rahat uyumanızı sağlar. Kabak çekirdeği zengin E vitamini içeriğine sahiptir, bu sayede göz sağlığını korur. İçeriğindeki bol demir sayesinde demir eksikliği ve kansızlığa iyi gelir.
Kabak çekirdeği küçük bir besin olduğu için yutulabilir. Fakat çeşitli sindirim problemleri yaşamamak için çiğneyerek tüketilmesi önerilir.
Kabak çekirdeği yüksek kaloriye sahip bir atıştırmalıktır. 100 gramında 450 kalori olan kabak çekirdeğinin günlük önerilen tüketim miktarı 1 avuçtur.
Karbonhidrat ve sodyum oranı yüksek besinlerin başında kabak çekirdeği yer almaktadır. Kabak çekirdeği kilo verimini hızlandıracak bir etkiye sahiptir. Özellikle metabolizma hızlandırıcı etkisi sayesinde vücutta yağ birikimini engeller. Bu şekilde kilo verilmesini sağlar.
Kabak çekirdeği bir nevi doğal viagradır Testesteron seviyesini arttırır. Erkeklerin cinsel sağlığında mucizeler yaratır. İçerisinde bulunan B, C, D, E ve K vitaminlerinin libido üzerinde büyük rolü vardır. Buna ek olarak da kabak çekirdeği çinko doludur, bu da yüksek testesteron seviyelerini arkasındaki güçtür.
Fazla tüketildiğinde sindirim sorunlarına yol açabilir ya da fazla kilo alımına sebep olabilir. Ayrıca kabak çekirdeğinin aşırı tüketimi sivilce oluşumuna neden olabilir. Bu yüzden cilt sorunu olan ve yağlı cilde sahip olan kişilerin, kabak çekirdeği aşırı tüketmemesi tavsiye edilir.
Kabak çekirdeğinin faydalarından maksimum derecede faydalanmak için çiğ yenilmesi gerekir. Kuruyemişçilerde satılan kabak çekirdekleri genelde sıcak ortamlarda uzun süre kaldıklarından dolayı kısmen özelliklerini yitirirler.
Kabak çekirdeği, bilinçli bir şekilde tüketildiğinde kilo vermek isteyenler açısından faydalı bir besin. Çünkü kayda değer bir protein kaynağı. Ayrıca kan şekerini dengeleme konusunda da etkili. Yani haftanın iki günü ara öğün olarak tüketeceğiniz bir avuç kabak çekirdeği uzun süre tokluk hissi sağlar.
Kabak çekirdeği, E vitamini gibi antioksidanları içerisinde barındırır ve bağışıklığı güçlendirir. Vücuttaki iltihabın atılmasına yardımcı olur. Yeterli düzeyde tüketmek, mide, prostat, kolon ve akciğer kanseri riskinin azaltılmasına katkı sağlar. İyi bir uyku düzeni için ideal gıdalardandır.
Kabak çekirdeği bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. Bağırsaklarda kolay sindirilen kabak çekirdeği bundan dolayı sindirim sistemi dostu olarak da bilinmektedir. Kabak çekirdeğinin düzenli olarak tüketilmesi bağırsaklara oldukça iyi gelmektedir.
Kabızlığa karşı iyi gelir. Kabak çekirdeği yağı kemikleri güçlendirir.
BAĞIRSAKLARI BOZUYOR Kabak çekirdeği lif bakımından yüksektir, çok miktarda yemek gaz veya şişkinliğe neden olabilir. Lif, dışkıyı toplamaya yardımcı olur ve uzun vadede kabızlığı önler, ancak bir kerede çok fazla kabak çekirdeği yemek şiddetli kabızlığa neden olabilir.
Kabak çekirdeği çok miktarda tüketildiği zaman mide ağrılarına sebep olabilmektedir. Yağ asitleri bakımından zengindir ve bu nedenle kabul edilebilir miktarın üzerinde tüketildiği zaman mide kramplarına ve ağrılarına yol açabilir. Bu yüzden tek seferden bir avuçtan fazlasını tüketmemeye çalışın.
100 gr ay çekirdeği: 584 kcal. 1 avuç (36 g) ay çekirdeği: 210 kcal. 1 orta boy kâse (yaklaşık 150 g) ay çekirdeği: 876 kcal.
100 gramında 20 gr. bitkisel protein olan kabak çekirdeği, ara öğünlerde tek başına ya da protein kekine veya salatalara eklenerek tüketilebilir. Antrenmandan önce yemek için de ideal bir besindir.
50-60 gram kabak çekirdeğinde yaklaşık olarak 5 gram protein bulunur. Bu özelliğinden dolayı kabak çekirdeği insan vücudunu gün içerisinde tok tutma özelliğine sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri