Her bitki severin rüyası clematis. Çok yıllık, kalıcı, dayanıklı ve çiçeklenme döneminde baş çevirten gösterişli çiçekleri ile benzersiz bir sarıcı bitkidir. Kokulu ve kokusuz türleri olup, ülkemiz genelinde serin kuzey cepheye bakan alanlarda, yarı gölgede, yakıcı öğle güneşinden korumalı alanlarda hızla gelişir.
-34 derece soğuk ve donlara dayanabilen clematis, bahar başında sıkı budama yapılmasından hoşlanır.
Clematis pubescens, düğün çiçeğigiller (Ranunculaceae) familyasından tırmanıcı bir bitki türü. Batı Avustralya'nın güneyinde sahil bölgelerinde bulunur.
Toprak : Besince zengin, su tutumu iyi, drenajı yüksek toprak sever. Bulabilenler mutlaka orman altı toprağı, kestane torfu ekleyebilirler.
Çiçeklenme bölgenizin hava sıcaklığına göre bahar başında başlar. Çiçeklenme ertesinde tuttuğu tohum keseleri en az çiçekleri kadar gösterişlidir.
İlgili 44 soru bulundu
Haftada 2 gün belirli aralıklarla sulama yeterli olacaktır. Kışın ise sulama haftada 1 güne düşürülmelidir. ⏩ Sulama bakımındaki en önemli kriteri; kışın oda sıcaklığında bekletilen su ile sulama yapılmasıdır.
Kış ayları bu yöntem için uygun zamandır. Çiçek dalının kırılarak başka bir toprağa ekilmesi ile gerçekleşir. Özenerek yaptığınız çoğaltma işleminden sonra çiçeğiniz yerini sever ise çok geçmeden büyüyüp, güzelleşecektir.
Kışın tamamen yapraklarını döker. Kökü gölge sever, bitki güneşe doğru uzar. Clematis ville de lyon fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir. Saksılı fidanlar 12 ay boyunca dikilebilirler.
Bir sarmaşık türü olan clematis bitkisi kışın yapraklarını döker, kısmen dalları kuruyabilir.
Clematisin ekim yapılmadan önce 10 dakika suda bekletilir.Temel olarak tüm clematisler 10 -15 cm derine ekilir.Ekim yapılacak yer 40x40 cm en az kazılıp bitki duvardan 40 cm mümkünse uzağa ekilmelidir.Bitki sarılacağa yere doğru meyilli yatırılır,yarıyarıya torf ve işlenmiş gübre ile hazırlanmiş karışımla dibi ...
Clematisler hakkında genel:
Çok yıllık, kalıcı, dayanıklı ve çiçeklenme döneminde baş çevirten gösterişli çiçekleri ile benzersiz bir sarıcı bitkidir. Kokulu ve kokusuz türleri olup, ülkemiz genelinde serin kuzey cepheye bakan alanlarda, yarı gölgede, yakıcı öğle güneşinden korumalı alanlarda hızla gelişir.
Cins adı Antik Yunanca çalılık anlamına gelir. Daha spesifik olarak üzüm dalı anlamını verir. Cins tıpkı üzüm (Vitis) cinsi gibi sarılıcı tırmanıcı özellik taşır. Cinsin Türkçe adı olan akasma çiçek rengine ve cinsin tırmanıcı özelliğine işaret eder.
İKLİM, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ NEDİR? “Eğiklik” anlamına gelen ve Latince “klimatis” veya Yunanca “klima” olarak bilinen iklim, belirli bir dönem içerisinde ve istatistiki veriler ışığında ortalama hava durumu olarak tanım- lanmaktadır3.
Bitkilerin yaşamını sürdürebilmesi için güneş ışığı alması çok önemlidir ancak bazı bitkiler, güneş ışığını doğrudan almadan da hayatta kalabilir. Bahçenizde bir duvar gölgesini, büyük bir ağacın altını ya da evinizdeki loş bir odayı biraz renklendirmek istediğinizde güneş istemeyen çiçekler yardımınıza koşabilir.
Saksı içerisinde yer alan çiçek solduğunda gübreli toprak kullanarak çiçeği canlandırmanız mümkündür. Gübreli toprak kullanmak, birçok çiçek için sıklıkla başvurulan bir yöntemdir. Bu yöntem için ilk olarak çiçeğe zarar vermeden saksıdan çıkarmanız gerekmektedir. Çiçeğin saksıdan çıkarırken köklerini korumalısınız.
Ne zaman dikilir? Tüplü asma fidanı Mayıs-Temmuz ayları arasında dikilebilir. Eğer arazide hububat varsa hasattan sonra da dikim yapılabilir.
Bitkilere Kök Banyosu Yaptırılmalı
Ev ortamındaki kuru hava ve doğal olmayan havalandırmalar bitkiler için zararlı olabilir. Bitkileri canlandırmak için kökleri dışarı çıkarıldıktan sonra bitki bir süre su içerisinde bekletilebilir. Sıralanan tüm bu maddelere uyarak bitki kuru ve çürük halinden kurtarılabilir.
Kaktüs türü olan para çiçeği, kaktüsgiller familyasına mensuptur. Kökeni Orta ve Güney Amerika olan para ağacı nemli ortamları sever.
Deliksiz saksı kullanırken çiçeklerinizi alttan sulama gibi bir imkanınız yoktur. Bunun nedeni saksı altında herhangi bir delik olmadığı için çiçeklerinizi bu şekilde sulayamazsınız. Bu şekilde sulamaya kalktığınız zaman su çiçeklerinize ulaşmayacaktır ve zamanla çiçeklerinizin ölmesine neden olacaktır.
Çiçek ne zaman sulanmalı sorusunun yanıtı, bitkinin güncel nem ihtiyacına bağlı olarak belirlenmelidir. Bitkinin toprağının kuruduğunu gözlemleyerek sulama zamanını belirleyebilirsiniz. Sulama günlerinin her hafta düzenli olarak takip edilmesi önerilir. Fazla nem kullanımı, köklerin nefes almasını engeller.
Suda köklenen çiçekler; telgraf çiçeği, kurdele çiçeği, pothos sarmaşığı ve dua çiçeği olarak sıralanmaktadır. Bu çiçek çeşitlerini kolaylıkla suda köklendirebilirisiniz. Çiçeklerin suda köklenmesi için suyun bazı niteliklere sahip olması gerekmektedir.
Dalı 45 derecelik açıyla kesmeniz gerekmektedir. Böylece suyla temas edecek alanı büyütür ve daha kolay köklenmesini sağlarsınız. Son olarak kestiğiniz dalı tercihen içme suyu ile doldurduğunuz cam bir kaba koyup aydınlık, ancak direk güneş ışığı almayan bir yere yerleştirin. Daha sonra da köklenmesini bekleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri