Kumanda koluna (1) yapılacak her türlü müdahale önceliklidir ve otomatik çalışmayı iptal eder. Yağmur sensörü ön camda, iç dikiz aynasının önünde yer alır. Kısa bir dokunma, cam sileceklerinin bir tur gidip gelmesini sağlar.
Nerede Bulunur? Arabanızın kabinine dışarıdan bakıyorsanız, sensörün dikiz aynasının arkasına yerleştirildiğini görmeniz mümkündür. Çünkü dışarıya bakan bir lens veya film şeridi görünecektir.Bazı otomobillerde biri veya diğeri veya her ikisi birden olabilir. Yağmur sensörü de tipik olarak ışık sensörünün yanındadır.
Touch ve Joy modeller için manuel klima, Icon modeller için otomatik klima, Icon modeller için otomatik uzun/kısa farlar, Touch ve Icon modeller için elektrokrom iç dikiz aynası (Touch için Park Asistan paketi içeriğidir).
Yağmur Sensörü Nasıl Aktif Edilir? Yağmur sensörü silecek kolunda bulunan yağmur sensörü düğmesine basarak etkinleştirebilirsiniz. Yağmur sensörü düğmesinde, üzerinde su damlası bulunan bir cam ve silecek resmi bulunmaktadır.
Yağmur sensörü; sürüş esnasında yağmur başladığında sileceklerin otomatik olarak çalışmasını sağlayan, yeni nesil bir araç donanımıdır. Bu donanım aracın ön camının iç kısmında yer alır.
İlgili 42 soru bulundu
Yağmur sensörü ön camda, iç dikiz aynasının önünde yer alır. Kısa bir dokunma, cam sileceklerinin bir tur gidip gelmesini sağlar. Hassasiyet arttıkça, silecekler daha hızlı tepki verir ve silme frekansı artar. Otomatik cam silme devreye alınırken veya hassasiyet artırılırken bir gidiş geliş gerçekleşir.
Yağmur yağması durumunda silecekleri çalışmasını sağlayan ve silecek sensörü olarak da geçen yağmur sensörü, sürücülerin güvenliği ve sürüş kalitesi açısından oldukça önemlidir. Yağmur sensörleri ön camın iç kısmına, araçların dikiz aynasının arkasına monte edilir.
Yağmur sensörü araçlara sonradan takılabilmektedir. Ancak devre kurulumu ve koruma kapağı gibi durumlarda özellikle dikkat etmek ve gerekli malzemelerden temin etmek önemlidir.
Far sensörü sistemi sayesinde aracın aydınlatması, ışığa duyarlı hale gelir. Örnek olarak hava kararmaya başladığında ya da gündüz saatlerinde bir tünelden geçerken far sensörleri sayesinde farlar otomatik olarak devreye girer. Böylece hem aracın hem de diğer araçların ve yayaların güvenliğine dikkat edilir.
Yağmur sensörünün devre dışı bırakılması
basarak veya kumanda kolunu yukarı, başka bir silecek programına getirerek yağmur sensörünü devre dışı bırakın. Yağmur sensörü, araç durdurulduğunda otomatik olarak devre dışı bırakılır.
Renault Clio: Konu en az yakan arabalar olunca Renault'tan bahsetmemek olmaz. Fransız otomobil devi Renault'un sevilen modellerinden olan Clio 1.5dCi, 100 km'lik mesafede 3.6 litre yakıt tüketimiyle, listenin bu konudaki en ekonomik araçlarından biri olarak öne çıkıyor.
Otomobil; giriş paketi Joy, orta paket Touch ve en üst paket Icon olmak üzere üç donanım paketine sahip. Burada paket tercihlerine göre Şerit Takip Sistemi, Güvenli Mesafe Uyarı Sistemi, Trafik İşaretleri Tanıma Sistemi gibi sürücü güvenliğini üst seviyeye çıkaran özellikler de alınabiliyor.
Joy pakette, LED ön sis farları, hız ayar ve sınırlayıcı (Cruise Control), LED gündüz farları, döşeme, elektrikli ve ısıtmalı aynalar bulunurken, Touch paketinde ise EASY LINK 7" Multimedya sistemi, bluetooth, USB, navigasyon, eller serbest Renault Card sistemi, deri direksiyon, çift bölgeli otomatik klima özelliği ...
Yağmur sensörü, yağmurun başlamasını veya durmasını algılayan bir cihazdır.
Aracınıza herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Far sensörü özelliği sinyal kolu üzerinden Autoya alındığında devreye girerek hava karardığında aracın farlarını otomatik olarak acar aydınlandığında ise kapatır.
Su seviyesi sensörü, üzerinde bulunan iletken bakır teller sayesinde su tanecikleri bu bakır tellere değmesi ile oluşan direncin ölçülmesini sağlayan bir sensör çeşididir. Bu sensör bir potansiyometre gibi görev alır ve su yukarı çıktıkça direnç değeri azalır ve bu sayede ölçüm yapılır.
Otomatik farlar, arabanın önüne alacağınız diğer tüm farlar gibidir. Ancak araç açıkken ve hava karanlık olduğunda kendiliğinden devreye girer. Sürücünün manuel bir düğmeye basmasına gerek kalmadan otomatik olarak etkinleşirler. Hava açıkken ve gündüz kapalı kalmasıdır.
Karanlık havada veya karanlık ortamda otomatik farların yanmasını sağlıyor. Farlar tünel girişlerinde otomatik yanıyor ve tünel çıkışında otomatik kapanıyor.
Far Sensörü; Genelde ön camda dikiz aynasının arkasında bulunur.
Hava kalite sensörü; tünel geçişlerinin ya da trafik sıkışıklığının olduğu yerlerde veya hava kalitesinin kötü olduğu durumlarda devreye girer. Böyle durumlarda hava kalite sensörü kumandası; iç hava sirkülasyonu işletimini etkinleştirir ve dışarıdaki kötü havanın iç mekândaki hava kalitesini bozmasını önler.
Günümüz araçlarında ortaya yeni çıkmasıyla bilinse de araç içerisinde yaptığı tasarruf onu öne çıkaran özelliği arasındadır. Aracınızı satın aldıktan sonra Otomatik Far Sensörü takmak istiyorsanız bu mümkündür.
Sıvı seviye sensörleri, su depolarında, endüstriyel tanklarda, yağ tankları, akaryakıt depolarında, kuyularında vs. kullanılır. Örneğin, otomobillerdeki yakıt seviyesini gösteren ibre, verdiği değeri bir sıvı seviye sensöründen almaktadır.
Silikon yapıştırıcının kalınlığı, maddesi tıpkı jel gibi sadece az daha sert. Çok enteresan ki silikon jel yerine aynı kalınlıkta ve benzer yapıdaki silikon yapıştırıcı kullandım ve şu an sensör gayet güzel çalışıyor.
Fotosel (İngilizce: Photo Cell), Fotodetektör, ışık sensörü, optik dedektör, optoelektronik sensör 'ler fotoelektrik etki kullanarak algıladığı ışını elektrik sinyaline dönüştüren veya gelen radyasyona bağlı bir elektrik direnci gösteren bir sensör'dür.
Oksijen sensörleri, araçta genellikle iki tanedir. Biri aracın egzoz manifoldu ve katalizörü arasında bulunur. İkincisi ise katalizör çıkışında yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri