Çorlu'ya gidildiğinde, mutlaka denenmesi gereken bazı lezzetler de vardır. Hayrabolu tatlısı, ilçenin en ünlü tatlısıdır. Saydanlar Kanaat Lokantası'nda Çorlu'nun diğer yöresel yemekleri de denenebilir. Balaban bozası ve ilçede popüler Kowboy Büfe'nin ünlü sosislisi ve hamburgeri de mutlaka denenmelidir.
Çorlu gezisinde mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında; Çorlu Kalesi, Atatürk Ormanı Korusu, Gölbaşı Gençlik Parkı, Heykel Meydanı, Olimpos At Çiftliği ve Çorlu Muhacir Evi gelmektedir.
İlçemiz genellikle düzlük bir araziye sahip olup, toprakları verimlidir. İç kesimde yer alması ve karasal iklim hakim olup, Yazları kurak ve sıcak, kışları ise yağışlı ve soğuktur. Trakya' da en az yağış alan bölgedir. Yağışların % 20 si İlkbahar, % 10 u yaz, % 30 u Sonbahar ve % 40 ı kış mevsiminde düşmektedir.
Tekirdağ, üzüm bağları ve lezzetli şarapları ile ünlü olduğu kadar, Türkiye'de rakı üretiminin de önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Bölgede rakının tarihi 19.yüzyılın sonlarında başlamıştır.
İlgili 35 soru bulundu
Hora Feneri, Eriklice, Namık Kemal Evi, Uçmakdere hepsi görülmeye değer, hepsi şehrin turistik alanları arasında. Çorlu Kalesi'nden sonra bu noktaları ziyaret etmeyi unutmayın. Çok güzel yer.
Çorlu, Tekirdağ'a bağlı olan en büyük ilçedir.
Bitkisel üretimin en önde geleni buğdaydır. Bu ürünü sırasıyla ayçiçeği, kanola, arpa, silajlık mısır takip etmektedir. Hayvancılıkta büyükbaş, küçükbaş hayvanların yanı sıra tavukçuluk ve arıcılık ta yapılmaktadır. Ayçiçeği balı ve balmumu üretilmektedir.
Marmara Denizi'ne kıyısı bulunan Çorlu ilçesinde, ziyaretçilerine yaz aylarında denize girebilecekleri bir halk plajı bulunmaktadır. Plaj, günübirlik deniz tatili yapmak için Çorlu'daki en ideal noktadır.
Ülkemizde sanayisi ile öne çıkan yerlerden biri olan Çorlu, Trakya bölgesinde yer almaktadır. Tekirdağ iline bağlı bir ilçe olan Çorlu kuzeyinde Çerkezköy ve Ergene, güneyinde Marmara Denizi ve Marmara Ereğlisi, batısında Süleymanpaşa ve Muratlı, doğusunda ise Silivri ile komşu olarak karşımıza çıkar.
Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi 1998 yılında 130 hektar alana kurulmuş ve faaliyete geçmiştir. Bölge içerisinde hâlen 106 adet deri fabrikası bulunmakta olup, bu fabrikalardan 45 adedi faaliyet yapmakta ve 1.750 kişiye istihdam sağlamaktadır.
Topraklarının üst kısmı kum ve çakıl ağırlıklı olması, yüzey suyunun yer altına inmesini kolaylaştırır.
Bilinen en eski adı 'Tzirallum' olan Çorlu, M.Ö. 1000 yıllarında Trako-Frigler' in kurduğu koloni kentlerden biridir. Tarihin çeşitli dönemlerinde Frig-Yunan-İskit-Pers-Makedonya-Roma ve Bizans istilalarına uğramıştır.
Çorlu tren kazası, 8 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelmiş olan tren kazasıdır. Kaza esnasında Kapıkule'den İstanbul-Halkalı'ya doğru hareket eden yolcu treni Çorlu yakınlarından geçerken yağış nedeniyle rayların altındaki toprak menfezinin kayması sonucu trenin 5 vagonu devrilmiştir.
Yetişen ürünler şu şekildedir ;
Bu ürünlerin başında kavun, karpuz, üzüm, erik, iğde, muşmula ve kiraz vardır. ⇒ Bunun yanı sıra diğer yetişen ürünler şu şekildedir ; Buğday, arpa, yulaf, mısır, ayçiçeği, şeker pancarı, kolza, domates kabak, bezelye, bakla, patlıcan semiz otu, sarmısak ve soğan yetişir.
Trakya, Türkiye Ayçiçeği ekim alanının %70'ni (360.000 ha) ve üretiminin %75'ini (600.000 ton) karşılamaktadır. Diğer önemli bir ürün olan çeltik de Türkiye ekim alanının %50'si (35.000 ha) ve üretiminin %50'si (178.000 ton) yine bu bölgede yer alır. Buğdayda durum daha da dikkat çekicidir.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) veri tabanı rakamları açıklandı. Bu rakamlara göre, ilçe merkezinde nüfusu 226 bin 921 olarak belirlenen ve bir önceki yıl nüfuslarına göre 51 ilden daha fazla nüfusa sahip olan Çorlu, bu kez 54 ilden daha büyük çıktı.
Çorlu - Istanbul arası mesafe
Arabayla kaç saat: 1 Saat 39 Dk. Uçakla mesafe bilgilendiricidir ve spor veya eğlence amaçlı uçuşlar için faydalı olabilir.
Batı Trakya Türklerinin kökeni Osmanlı fetihleri ile bölgeye Anadolu'dan yerleştirilen Türkmenlere ve fetihle İslamlaşan yerli halklar olan Helen, Slav ve Çingenelere dayanır.
Etimoloji. Trakya kelimesi Eski Yunanca trachea kelimesinden türemiştir ve "gırtlak, soluk borusu" anlamına gelmektedir. Bir başka deyişle Trakya, "Boğazlar Ülkesi"dir. Ayrıca bölgede uzun yıllar etkinliğini koruyan Trak kavmi, bu ismin günümüze kadar gelebilmesinde etkilidir.
Tekirdağ nesi meşhur meyve denildiğinde, Tekirdağ'ın kirazı akla gelmektedir. Eski yöntemlerle yetiştirilen ve tadı oldukça lezzetli olan Tekirdağ kirazı adına 50 yıldır festivaller de düzenlenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri