Oda sıcaklığında ağzı kapalı kapta 48 saat ömrü olan cupcake'ler taze tüketilmeli. Buzdolabına koyduğunuzda kötü ve lezzetsiz oluyor diye bir şey yok. Ama cupcake'lerimiz en önemli özelliği olan yumuşaklığını yitiriyor. Uzun sürede tüketilmesi planlanıyorsa ağzı kapalı bir kapta derin dondurucuda saklanabilir.
Kekinizi pişirip soğuttuktan sonra, kilitli buzdolabı poşetinde veya kapaklı bir kapta 7 güne kadar saklayabilirsiniz. Kekin daha uzun süre taze kalmasını istiyorsanız koyduğunuz kabın içine bir parça parşömen kağıdı serin ve kekinizi bununla kaplayın.
Arkasından da toz malzemeler yani kabartma tozu, vanilya, kakao ve un ilave edilip tüm malzemelerin iyice karıştığına emin olana kadar çırpılır. Kalıplara dökülür. Kalıplar doldurulurken işaret parmağı kadar boşluk bırakılarak doldurulur ve hepsine eşit miktarda döktüğünüze emin olun.
Kek sıcakken kremayla süslemeyi denemeyin çünkü krema hemen erir O Kek biraz soğuduktan sonra kremasıyla dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Eğer muffin kalıplarınız silikon ya da seramik kaplıysa ömrünü uzatmak için ilk kullanımda yağlamalısınız. Sonraki kullanımlarda yağlamanıza gerek yok.
Mikseri yüksek ayarda çalıştırmak hava kabarcıkları yaratacağından keklerinizin gözenekli olmasına ve kolayca dağılmasına sebep olur. Keklerinizin hem kabarık hem de sağlam olması için hamur malzemelerini ilk önce tahta bir kaşık yardımı ile daha sonra da mikserin düşük ayarı ile kısa bir süre karıştırmanız yeterli.
Pişmiş kek ve pasta çeşitlerini derin dondurucu içerisinde uzun süre gönül rahatlığı ile saklayabilirsiniz. İçindeki malzemelerin önemi olmakla birlikte klasik tarifle yapılmış bir keki dondurucuda 3 ay kadar hiç bozulmadan saklayabilirsiniz.
Üzerine 2 su bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya ve kabartma tozu ilave edin. Spatula yardımıyla güzelce karıştırın. Hazırladığınız harcı yağlanmış kalıplara pay edin ve daha önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
Kapkek (İngilizce telaffuz: [ˈkʌpkeɪk]; İngiliz İngilizcesi: fairy cake, cupcake, Avustralya İngilizcesi: patty cake) bir kişiye sunulmak için hazırlanan küçük bir kek türüdür ve genellikle küçük, ince bir kâğıttan veya alüminyumdan yuvarlak kek kalıbında pişirilir.
Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenmeden kesip servis etmeyin, kendini toparlamasına zaman verin.
Pek çok insan kek yaptıktan sonra bunları daha çok dışarıda bir kek kalıbı ya da poşetler içerisinde oda sıcaklığında muhafaza eder. Zamanla çok daha kolay bayatlamaya ve de tadını kaybetmeye başlayan bu yöntem yerine keklerin buzluklarda muhafaza edilmesi önerilir.
Eğer klasik bir kek harcı yaptıysanız, harcın içerisine kabartma tozu, soda gibi kabartıcı malzemeler eklemeden, yine üzeri sıkıca kapalı bir şekilde buzdolabında 1-3 saat arası kadar bekletebilirsiniz. Bu süre aralığı kekinizi bekletmek açısından herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.
Muffin; cupcake'den farklı olarak daha yoğun, az tatlı ve biraz da şekilsizdir. Napalım canım olacak o kadar. Klasik muffin tariflerindeki sıvı oranı, cupcake tariflerinde kullanılan sıvı oranından daha azdır ve bu temel farklardan bir tanesini oluşturur.
Muffin aslında doyurucu bir tür ekmek, adı üstünde cupcake ise bir kek. Süslü cupcake Amerikalı, maya kullanılmadan yapılan muffin ise İngiliz.
Kekleri 1-2 gün oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. Fakat daha uzun süre muhafaza etmek isterseniz, kek dilimlerini tek tek streçleyip buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz.
Suyla hazırlanan keklerin bir diğer özelliği de daha uzun süre tazeliklerini koruyabiliyor olmaları. İçerisinde süt ürünleri olmadığı için dayanma süreleri daha da uzun olabiliyor. Kek tariflerinizde su kullanacağınız zaman tarifte belirtilen süt ya da yoğurt miktarı kadar ilave etmenizi öneririz.
Pasta kreması sıktığınız kap keklerin üzerine damla çikolata, file badem veya Antep fıstığı serpebilirsiniz. Bu tarifi süslerken hazır meyve sosları kullanabilir veya frambuazlı sos tarifinde olduğu gibi ev yapımı sos hazırlayabilirsiniz.
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya koyup spatula ile karıştırın. Homojen kıvamlı bir kek harcı elde edin. İçinde un topakları kalmamasına özen gösterin. Dikdörtgen bir borcama döküp önceden ısıtılmış 180°C' fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
Buzluktan sonra kekin çözülmesi için buzdolabının alt kısmına geçirilmesi ve kendi kendine çözülmeye bırakılması gerekir. Daha sonrasında dolaptan da çıkarılıp oda sıcaklığında biraz daha bekletilip servise hazır hale getirilmesi önerilir.
Kabarınca buzdolabına koyup bekletin. Bu arada kekinizi soğutun.
2- Sadece tepsi kullanılarak muffin pişirilebilir mi? Sadece tepsi kullanarak muffin pişirilebilir, bu durumda tepsiyi yağlayıp unlamanız yeterli olur. Ama kâğıtlarla daha şık durduğu için kâğıt kullanmanızı öneririm.
Bardakta Muffin Tarifi Nasıl Yapılır? Süt, yağ, un vanilya ve kabartma tozu eklenir. Limon rendesi de eklendikten sonra son kez çırpılıp karton bardakların yarısından 1 parmak üstünde olacak şekilde içerisine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derecede kabarıp üzeri kızarana kadar pişirilir.
Keki yumuşak veya kuru yapan malzemeler elbette süt ve yağ gibi ıslak malzemelerdir. Yumuşak kek yapmanın püf noktaları doğru miktarda yağ kullanmak ve pişirme süresini doğru bir şekilde ayarlamaktır. Yağı az gelen bir kek normalden daha kuru ve sert olur.
Şeker ve yumurtanın az çırpılması kabarmasını olumsuz etkilerken şeker erimediği için kekin içindeki şekerin çıtır çıtır ağzınıza gelmesine neden olabilir. Yumurtanın fazla çırpılması ise içine olması gerekenden daha fazla hava girmesine, bu nedenler nemini kaybetmesine ve pişerken kekin çökmesine neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri