CV Özet Bilgi Örnekleri: Kendinizi Tanıtma Bu kısım, adayın kim olduğunu, ne tür bir deneyime sahip olduğunu ve hangi pozisyon için uygun olduğunu kısa ve net bir şekilde aktarır. Potansiyel işverenler veya insan kaynakları uzmanları için bu özet bilgi, adayın genel profiline hızla göz atma fırsatı sunar.
CV özeti nedir? Cv özeti (kariyer hedefi), öz geçmişinizin üst kısmında yer alan, kariyer portföyünüzü tanıttığınız özet şeklindeki paragraftır. CV'özeti, kim olduğunuzu, sektör veya başvurduğunuz pozisyon ile ilgili becerilerinizi, güçlü yönlerinizi ve kariyer hedeflerinizi kısaca ve etkili bir şekilde anlatır.
CV Özet Bilgi, özgeçmişinizin ilk sayfasında yer alır ve en fazla iki paragraf uzunluğunda olmalıdır. Bu bölümde, kendinizi ve mesleki hedeflerinizi özetleyen kısa bir açıklama yapmalısınız. Örneğin, "Mühendislik alanında 5 yıl deneyimli, yenilikçi ve çözüm odaklı bir mühendisim" gibi.
Özgeçmişinizde yer alan özel bölüme, iş başvurusu yapacağınız pozisyonla ilgili özel yeteneklerinizi ve becerilerinizi eklemelisiniz. Bu bölümde, dil bilgisi, yazılım becerisi, proje yönetimi veya liderlik gibi alanlarda sahip olduğunuz yeterliliklerinizi belirtmelisiniz.
Kişisel Bilgiler
İsim soyisim, irtibat numarası, açık adres ve mail adresi muhakkak doğru, güncel olacak şekilde ve özgeçmişin ilk sıralarına yazılmalıdır. Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler mutlaka yazılmalıdır.
İlgili 41 soru bulundu
Önce kişisel bilgileriniz sırasıyla yazılmalı. İsim, soyisim, doğum tarihi, iletişim bilgileri gibi. Sonrasında kronolojik sıralamayla eğitim bilgileri, iş deneyimi, ayrılma nedenleri ve tarihleri yazılmalı. Sonrasında kişisel hobileriniz ve becerileriniz yazılmalı.
Adınızı, açık adresinizi, size ulaşılabilecek telefon numaralarını ve e-mail adresinizi özgeçmişinizin başına mutlaka yazmalısınız. Sayfanın ortasına ya da sol üst köşeye yazılmalı. Doğum tarihi, doğum yeri, medeni durum gibi bilgiler yazılmamalı. Uyruğunuzu yurtdışındaki işlere başvuru yaparken yazabilirsiniz.
İş deneyiminiz hiç yoksa, CV'nizi güçlendirmek adına günüllü işler, stajlar ve diğer çalışmalarınızdan edindiğiniz yeni becerileri CV'nize ekleyin. Aşağıdaki maddeler aktarılabilir becerilere örnektir: Uyarlanabilirlik.
Müzik aleti çalmak, fotoğraf çekmek, blog yazmak, yüzmek, çizim yapmak hobi örnekleri olarak kabul edilebilir ve bu örnekler çok daha fazla çoğaltılabilir. Hobilerinizden bahsederken kitap okumak gibi genel bir boş vakit geçirme aktivitesi değil daha spesifik uğraşlara yer vermeniz iyi olacaktır.
Ön yazı adına, genel dil ilkeleri doğrultusunda, tanımadığınız ama sizin için önemli bir pozisyonda olan kişiye hitaben bir ifade kullanılmalıdır. Ama, kişinin/kişilerin pozisyonları bilinmediği için, dil bilgisi kuralları dahilinde, 'iyi günler dilenerek' bir başlık atılması en uygun olanıdır.
Kişisel özellikler, bireyin fiziksel, psikolojik ve davranışsal özelliklerini ifade eder. Örneğin, boy, kilo, göz rengi gibi fiziksel özellikler; kendine güven, liderlik yeteneği gibi psikolojik özellikler; düzenli çalışma alışkanlığı gibi davranışsal özellikler kişisel özellikler olarak kategorize edilir.
CV İçin Etkili Bir Başlık Yazın
Başlık kısmında adınız, soyadınız, meslek ünvanınız, telefon numaranız, e-posta adresiniz, yaşadığınız şehir ve eğer kullanıyorsanız Linkedin profilinizin bağlantısından başka bir şey yer almamalıdır. Başlık kısmına yazılan gereksiz bilgiler ters etki uyandırabilir.
Özgeçmiş özeti, bir veya iki cümleyle, kısa vadeli hedeflerini belirttiğin, neden işe alınman gerektiğini anlattığın bölüme denir. Yazması gayet basittir. En çok güvendiğin özelliklerini veya tecrübelerini yazmak bu işin formülüdür. Çeşitli kaynaklardan örneklere bakarak başlayabilirsin.
1- Adınızı soyadınızı kalın ve 14 puntoyla, adınızın sadece baş harfini, soyadınızın ise tamamını büyük harflerle yazmayı unutmayın.
Özgeçmişinizin beceriler/yetenekler bölümü, başvuruda bulunmakta olduğunuz işlerle ilgili yeteneklerinizi içerir. Bu bölümde, bilgisayar becerileri, yazılım becerileri ve / veya dil becerileri gibi ilgi alanınız veya kariyer alanınızla alakalı becerileri listelemelisiniz. Online Sertifika al, CV'ini güçlendir!
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak uyruğumuz Türkiye Cumhuriyeti'dir. Pasaportunuzda veya nüfus cüzdanınızda uyruğunuzun bu şekilde geçer. Kişisel bilgiler bölümünde isim, doğum tarihi, telefon, adres, e-posta gibi bilgilerle beraber uyruğunuzu aşağıdaki şekillerde yazabilirsiniz: Uyruk: Türkiye Cumhuriyeti.
Üniversite mezunuysanız ilkokul ve ortaokul bilgilerinizi CV'nize yazmanıza gerek yoktur. Peki lise? Lise bilgilerinizi yazabilirsiniz fakat illa yer vermenize gerek yok. Örneğin, CV'nizde yer açmak istiyorsanız lise bilgilerinizi belirtmeyebilirsiniz.
Kişisel Bilgiler bölümü ve CV özetinizden hemen sonra iş deneyim bilgilerinizi tarih sırasına göre sondan başa doğru yazarsınız ve bu sayede son çalıştığınız işi vurgulamış olursunuz. Bu sıralamayı, iş verenlerin takip etmesi son derece kolaydır.
İşe alım uzmanları veya iş verenler genellikle yaşınızı öğrenmek ister fakat yaşınızı CV'nizde belirtme zorunluluğunuz yoktur. CV'nizde önemli olan iş deneyimleriniz, eğitiminiz ve becerilerinizle ilgili pozisyon için ideal aday olduğunuzu gösterebilmenizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri