Türkiye'nin en güzel ve lezzetli bademi Datça'da yetişir. Nurlu,, Ak, Kababağ, Dedebağ, Sıra ve Dişli gibi çeşitleri olan Datça Bademi'nin en kalitelisi Nurlu, en kolay yeneni ise kabuğu ince, dişle kırılabileni Dişli bademdir.
Kuru veya taze şifalı otlar bulabilirsiniz. Bunların dışında Datça'ya özgü ve yöre halkının el emeği olan iğne oyalarını, işli örtüleri, ipek dokumaları satın alabilirsiniz. Halkın el sanatlarını sergilediği tezgâhlarda ve dükkânlarda pek çok orijinal ürünler, hediyelik eşyalar, süs eşyaları ve takılar bulabilirsiniz.
Datça'da Knidos Antik Kenti ve Knidos Feneri, Palamutbükü, Mesudiye Köyü gibi görülecek harika noktalar ve denize girilecek koylar var. Alt tarafı Eski Datça'dan yeni Datça'ya gitmek bile arabanız yoksa bir dert. Her yere taksiye binseniz pahalı olur, toplu taşıma ise çok gelişmemiş.
Yenidünya, karadut, incir, hurma, böğürtlen, portakal, mandalina, dağ çileği, kayısı, erik en çok yetişen meyvelerden. Ayrıca domates ve kuru bakliyat da en çok üretilen tarım ürünleri arasında. Datça'nın zengin bitki çeşidi onun ünlü balının temel kaynağı.
İlgili 36 soru bulundu
Datça'nın denizi soğuk mu sorunuza cevabımız, evet. Muğla'ya bağlı Datçailçesinde birçok plaj ve koy seçeneği bulabilirsiniz.
Datça pazarı Cuma günü öğleden sonra başlayıp Cumartesi günü akşama kadar bir buçuk gün boyunca devam eder. Cumartesi günleri diğer ilçelerden ve illerden gelen pazarcılar da eşlik eder. Pazarda meyve ve sebzenin yanı sıra kıyafet, mutfak eşyası, takı vb. her türlü ürünü bulmak mümkündür.
Datça'yı 3 ya da 4 günde hem gezebilir hem de tatil yapabilirsiniz. Ne zaman gidilir derseniz Mayıs ayından Eylül sonuna kadar olan süreci tercih edebilirsiniz. Badem çiçeği festivali döneminde de oldukça güzel oluyor Datça.
Muğla İli'nin güney-batısında olup, kuzeyinde Gökova Körfezi, güneyinde Hisarönü Körfezi, doğusunda Marmaris batısında Ege ve Akdeniz vardır.
Kumluk Plajı
Plaja giriş ücretsiz olurken 30 TL ödeyerek şezlong ve şemsiye kiralama şansı elde edilebilir.
Datça denilince akla ilk gelen tarihi yer olan Knidos muhteşem bir coğrafya üzerine kurulmuş bir antik kent. Knidos Antik Kenti Ege ile Akdeniz'in buluştuğu noktada yer alıyor. Bu güzel antik kente geldiğinizde Tiyatro, Apollon Tapınağı ve Sunağı, Güneş Saati, Agora ve Odeon kalıntılarını ziyaret edin.
İstanbul'da eczacılık yaparken eşi Mehmet Gürsel'le tatil için geldiği Datça'ya yerleşip Türk Evi'ni işletmeye başlayan Ferda Gürsel, "Tarık Akan, Hülya Koçyiğit, Rutkay Aziz, Ferhan Şensoy, İlyas Salman, Erdal Özyağcılar, Fatoş Güney ve Melike Demirağ otelimizin müdavimi oldu" dedi.
Karakulak (Caracal caracal)
Her iki tarafta gözden burna kadar uzanan siyah çizgiler ve göz etrafındaki kirli beyaz bölge karakteristik özelliklerindendir. Bilimsel ismi Caracal caracal türkçe kökenlidir ve “karakulak”tan türetilmiştir. Datça Yarımadası'nın özellikle Doğu'sunda yayılış gösterirler.
Datça'ya en kolay ve en kısa ulaşım yöntemi Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan Milas Bodrum Havalimanı'nı kullanarak, havalimanından araç kiralayarak Bodrum Marina'dan Datça'ya feribotla geçmek. Bodrum-Datça feribotu araçsız yolcu da kabul ediyor. Bodrum-Datça yolculuğu feribotla 2 saat sürüyor.
Datça'da gezilecek yerler arasında Eski Datça, Knidos Antik Kenti, Datça Yel Değirmenleri, Can Yücel'in Evi, Datça Kaleleri, Sevgi Yolu, Ovabükü ve Knidos Feneri yer almaktadır. Datça merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta yer alan Eski Datça Mahallesi, bölgedeki en eski yerleşim yerlerinden biridir.
Son Osmanlı padişahlarından Sultan Reşat döneminde Datça adı Reşadiye olmuş, Cumhuriyet'le beraber ise tekrar Datça'ya dönüştürülmüştür. 1928 yılında ilçe olan Datça'nın ilk merkezi Reşadiye Mahallesi olmuş, 1947'de ise bugünkü yeri olan İskele Mahallesi'ne taşınmıştır.
Datça kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
Datça tatilinin en önemli özelliği koyları gezmektir tabii, ama şehir merkezindeki plajlarda vakit geçirmek isterseniz, en iyi seçim kesinlikle Taşlık Plajı'dır. Su çok güzel ve temiz.
Bodrum'dan Datça'ya karayolu ile ulaşım sağlamak istiyorsanız yaklaşık olarak 4 saatinizi bu yolculuğa ayırmalısınız. 230 kmlik bu yolda ulaşım yorucu olmanın yanı sıra oldukça uzun sürüyor.
Marmaris Datça merkezden yaklaşık 60 km uzaklıktadır.
Datça'da ne zamana kadar denize girilir? Doyasıya serinleyip, güneşlenmek için Datça'yı Haziran ve Ağustos ayları arasında tercih edebileceğiniz gibi daha sakin bir atmosferde denize girmek isterseniz Mayıs, Eylül ve Ekim aylarını da değerlendirebilirsiniz. Datça'nın eski adı nedir?
Palamutbükü pazarı hangi gün diye soracak olursanız pazartesi ve perşembeleri kaçırmayın deriz.
Bodrum merkez pazarı Salı günleri tekstil, Cuma günleri ise gıda pazarı , Gümbet pazarı Pazar , Bitez pazarı Perşembe , Ortakent pazarı Çarşamba,Yalıkavak pazarı Perşembe,Turgutreis pazarı Cumartesi ve Türkbükü pazarı Pazar günleri kurulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri