Bilimsel araştırmalar doğrusunda evrende veya kendi galaksimizde veya güneş sisteminde bilinen veya kesin olarak tespit edilen herhangi bir yaşam yoktur.
Hâlihazırda dünya dışında basit bakteri formunda yaşam olabileceği yönünde hipotezler bulunmakla birlikte, günümüze kadar gözlemlenebilen herhangi bir dünya dışı yaşam bulunmamaktadır. Dünya dışı yaşamın varlığı hakkında araştırmalar yapan bilim dalına astrobiyoloji denir.
Maalesef güneş sistemindeki diğer gezegenlerde ve uydularda dünyadaki gibi yaşama elverişi bir ortam yok.
Şu an için hayatın olduğu bilinen tek gezegen Dünya.
Ancak, NASA'dan Dr. Michelle Thaller, karbondioksitle dolu atmosferde "olası yaşam belirtilerinin" görüldüğünü söyledi. Bununla birlikte Dr. Thaller, uzayda yaşam olduğundan kesinlikle emin olduğunu açıkladı.
İlgili 25 soru bulundu
Yani ışık hızının yüzde 99,9'u kadarlık bir hız ile 1 saat boyunca hareket edersek dünyadakiler için 22,36 saat (neredeyse 1 gün) geçiyor. Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir.
Ay, sabit yıldızlara göre Dünya yörüngesinde her 27,3 günde bir tam tur atar. Ancak Dünya'da kendi yörüngesinde Güneş'in çevresinde döndüğü için Ay'ın evrelerinin dönüşümü için biraz daha uzun bir zaman, 29,5 gün gerekir.
Orijinal Soru: Başka galaksilerde hayat var mı? Öncelikle başka bir galaksiye gitmek amacıyla dünyadan yollanan bir astronot, insanlı veya insansız bir uzay yolculuğu yoktur. Bahsettiğiniz araç olsa olsa 1977'de fırlatılan NASA'nın Voyager-1 aracı olabilir.
Venüs gezegeni 465 derecelik yüzey sıcaklığı, 2 km okyanus suyuna denk 90 atmosfer basıncı ve sülfürik asit yağmurlarıyla kesinlikle bugün hayata elverişli değil.
İslam'a göre melekler ve cinler; akıl, şuur ve idrâk sahibi canlı varlıklar olup semalarda bulunduklarına dair naslar mevcut olduğu için bu soruya evet uzayda yaşam vardır denilebilir.
Dünya 1 yıl = 365 gün. Mars 1 yıl= 686 gün. Jüpiter 1 yıl = 4333 gün. Satürn 1 yıl = 10.755 gün.
Kozmologlar evrenin milyarlarca yıl sonra sona ereceği konusunda hemfikir ama bunun nasıl olacağına dair fikir birliği yok. Şu anda en çok kabul gören dört senaryo var: Büyük Yırtılma, Büyük Sıçrama, Büyük Donma ve Büyük Çöküş.Paniğe lüzum yok. Evren daha milyarlarca yıl varlığını sürdürecek.
JÜPİTER'DE YAŞAM İHTİMALİ
Güneş sisteminin en büyük gezegeninde yaşam mümkün demek için henüz erken. Ancak gezegenin bulutlarında yeterli su aktivitesi ve doğru atmosfer koşullarının olduğu belirtiliyor.
. Astronomların keşfettiği bu gezegenin ismi GJ 1132b (Gliese 1132b). Söz konusu gezegenin atmosferinde bolca oksijen olduğu tahmin ediliyor. Bildiğimiz üzere yaşamın oluşması için olmazsa olmaz şartlar arasında oksijen bulunuyor.
-272 °C ile yaklaşık 150 °C arasında değişen sıcaklıklara dayanabilen ,radyasyonlu ortamda hatta uzay boşluğunda bile hayatta kalabilen bir hayvan düşünün. Bu hayvan , Dünya 'nın en küçük hayvanı olmakla beraber en dayanıklılarından biri olan tardigradlardır.
Kepler-1649c'nin, dış gezegenler arasında Dünya'ya en çok benzeyen gezegen olduğu ve benzer bir sıcaklığa sahip olduğu açıklandı. Dünya'nın büyüklüğünün 1.06 katı olan gezegen, Dünya'nın Güneş'ten aldığı ışığın yüzde 75'ini alıyor.daha benzer az gezegen var.en benzeyen Kepler-1649c dir.
Ay'da yaşamın olmamasının birincil nedeni, Dünya'daki gibi bir manyetik alana sahip olmamasıdır.
Mars'taki antik mikroplar da güçlü bir sera gazı olan hidrojeni tüketiyor, metan üretiyordu. Dolayısıyla mikroplar, yavaş yavaş gezegenin ısı hapseden battaniyesi olarak görev yapan tabakayı tükettiler. En sonunda Mars o kadar soğuk hale geldi ki gelişmiş yaşam formları meydana gelemedi.
Graham, NASA'nın Youtube kanalındaki kısa bir videoda, Mars'ta yaşamın geçmişte var olmuş olabileceğini, ancak gezegenin mevcut durumunun herhangi bir canlı organizma için neredeyse hiç şans bırakmadığını açıkladı. Ancak, Mars'ta yaşamın imkansızlığından bahsederken, aslında Mars'ın yüzeyindeki yaşam kastediliyor.
Işık yılı, astronomik uzaklıkları ifade etmek için kullanılan ve yaklaşık 9,46 trilyon kilometreye (9,46×1012 km) karşılık gelen uzunluk birimi. Uluslararası Astronomi Birliğinin (IAU) tanımına göre bir ışık yılı, ışığın bir Jülyen yılında (365,25 gün) boşlukta kat ettiği mesafedir.
Andromeda Galaksisi'ne 1G hızlanma ile 50 yılda seyahat etmek mümkün, ancak pratik sorunların ve tehlikelerin göz önünde bulundurulması gerekiyor.
Galaksiler çarpıştıklarında merkezlerindeki kara delikler birleşecek, galaksilerin spiral yapıları bozulacak ve daha büyük bir galaksi oluşacak.
Uzayda Kaç İnsan Var? Şu anda uzayda farklı milliyet, cinsiyet ve yaşlardan toplam 10 kişi görev yapıyor. Bu 10 kişiden 3 Rus uçuş mühendisi tam 932 gündür uzaydalar ve bu onları topluluğun en uzun süreli uzay çalışanları kılıyor.
Kısalması bir yana, uçuş sonrası yapılan deneylerde, astronotların telomerlerinin uzadığı kaydedilmiştir. Yani bir bakıma, uzaydayken hücre yaşlanması durmuştur! "Gençlik iksiri" gibi görünen hayret verici bu değişim, hemen söyleyelim ki, kalıcı olmamıştır.
Uzayda geçirdikleri süreye bağlı olarak aldıkları maaş 25000 dolara çıkabiliyor. Bir NASA astronotunun maaşı ise 170000 dolara ulaşabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri