kekik, tuz, pul biber, hangi baharatı dilerseniz onu koyabilirsiniz.
Doğranmış 2 ciğer - 1 yağ sırayla şişe dizilir. Kırmızı toz biber, kekik, kimyon ve tuzla elde edilen baharat karışımı şişlerin üzerine serpilir ve mangalda pişirilir.
İnce ve orta büyüklükte doğranır, ciğerin büyüklüğünde ve ince olacak şekilde kuyruk yağı doğranır. Ciğerler yıkanır kağıt havlu ile kurulanır. Derin bir kaba ciğer alınır üzerine çeyrek zeytinyağ dökülür . Pulbiber, tuz ,kimyon ilave edilir iyice harmanlanır bi gece önceden yapılır terbiye edilir.
İlgili 34 soru bulundu
Ciğerlerin üzerine 6 yemek kaşığı zeytinyağ, damak tadınıza göre tuz ve kimyon koyun. Ardından damak tadınıza göre kekik, kırmızı pul biber ve isteğe bağlı olarak yarım su bardağı kadar süt ekleyin. Tüm malzemeyi eliniz ile güzelce harmanlayın.
Ciğeri bulamak için kullandığınız unun içine ekleyeceğiniz bir tutam kişniş kokuyu tamamen yok edecektir.
Ciğere en iyi kimyon gider
öyle ye. eğer kuzu veya dana ciğerse bunların yanına sos gitmez. yanına ister sumaklanmış soğan, ister soğan-maydonoz ikilisi konur ve yenir.
Ciğerler suyunu çekip yağla kavrulmaya başlayınca yarım ay şeklinde ince ince doğranmış soğan ve tereyağı eklenir. Ara ara karıştırarak soğanlar yumuşayana kadar pişirilir. İnmeye yakın tuz, kekik ve pul biber eklenerek karıştırılır. Sıcak servis edilir.
Çok Lezzetli bir ciğer kavurma tarifi mutlaka deneyin👍 MALZEMELER 100 GR KUYRUK YAĞI 600 GR CİĞER (dana kuzu farketmez) 2 ADET SOĞAN 1 TATLI KAŞIĞI SALÇA TUZ KARABİBER VE KİMYON.
1. adım: Ciğerlerin zarını çıkarttıktan sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Kanı süzülmesi için bekleyin. 2. adım: Ciğerleri unladıktan sonra kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Dilerseniz unlamayı karabiber ve tuz karışımıyla yapabilirsiniz.
Günümüzde ekşi bir tat vermesi için salatalara ve yemeklere konulan sumak baharatı karaciğer fonksiyonları için birebir fayda sağlar. Sumak çayı düzenli tüketildiğinde karaciğerdeki tüm toksinleri atmada yardımcı olur.
Piştikten sonra küçük parçalar halinde doğranana ciğer, biber ve soğanın üzerine dökülür. İçine 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı pul biber, köri(arzuyagöre) ilave edilir.
Soğanlar kavrulmaya yakın salça ve domates eklenir. Sarımsak eklenir. Domatesin suyu çıkınca ciğerler eklenir. istenilen miktarda tuz ve acı baharatlar ilave edilir. Ciğerler yumuşayana kadar pişirilir.
Ciğeri pişirmeden önce yapılan en büyük hataların başında ciğeri yıkamak geliyor. Kullanacağınız ciğer türü (kuzu, dana vb) hangi tür olursa olsun yıkmamanızı öneririz. Ciğerleri pişirmek istediğiniz boyutlarda kestikten sonra bir süzgecin üzerine alın. Altına bir kap koyun ve yıkamadan bu şekilde bekletin.
Maden Suyu İle Yumuşacık Ciğer Kavurma Tarifi için önce yarım kilo dana ciğerin zarını soymak için soğuk suya koyup zarlarını temizleyelim ve iri doğrayalım, Derin bir kase içine ciğerimizi alıp üzerine 1 bardak sütümüzü ve 1 şişe (200 ml) maden suyumuzu döküp 1 saat kadar kenarda bekletelim.
Daha lezzetli ve yumuşak ciğer sote yapmak için ciğeri 1 gün önce süt, zeytinyağı ve baharat (kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, tuz) karışımında marine edebilirsiniz. Marinasyon işlemi hem ciğerinizin daha yumuşak olmasını sağlar hem de kokusunu alır. Aynı zamanda daha da lezzetli olmasını sağlar.
Etli pide, lahmacun, etli güveç yemeklerinde kullanılabilen kimyon, etli yemeklerin yanı sıra sebzelerde de tüketilebilmektedir. Gaz oluşumu sağlayan pek çok farklı sebze yemeklerinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Başta kuru fasulye, nohut ve mercimek gibi sebze yemeklerinde kullanılması gerekmektedir.
Soğanları yarım ay şeklinde doğruyoruz. Biberleri mire poix şeklinde doğruyoruz bir kaba alıp yağ, limon, Sumak, tuz ve pul biberi ekleyip karıştırıyoruz ciğerin yanında verebilirsiniz. Afiyet olsun 😊 Canlar.
Pişirme süresi demişken, ciğeri çok uzun süre pişirmek sertleşmesine neden olur? Kavuracaksanız 10-15 dakika, soteleyecekseniz 20-25 dakika ciğeri pişirmek için yeterlidir. Hangi şekilde pişirirseniz pişirin, ciğeri tavaya koyduktan sonra kapağını kapatıp 10 dakika boyunca kesinlikle açmayın.
Dana ciğerini iyi pişirmek için pişme öncesinde ciğerin biraz sirke ve tuzla bekletilmesi tavsiye edilir. Bu iki malzeme ciğerin daha yumuşak pişmesini sağlar. Kuzu ciğeri pişirirken ise yine aynı detaylara dikkat edilmelidir. Kuzu ciğeri daha yumuşak olduğundan, pişirme süresini daha az tutmak yeterlidir.
Ağız kokusu varlığında ilk önce ağız ve diş hijyeni alışkanlıkları gözden geçirilmelidir. Yemekten sonra dişler ve dil fırçalanmalı, diş ipi kullanılmalı ve bol su içmek gibi yaşam tarzı değişiklikleri yapılmalıdır. Bu gibi değişiklikler yaptıktan sonra ağız kokusu devam ederse, diş hekiminize başvurulması gerekir.
Ciğer, besin değeri yüksek olduğu için sıkça tercih edilen bir yemektir. Farklı şekillerde yapılabilen ciğerin yanına uygun olan yemekler de merak edilen bir konudur. Ciğer ile beraber tarhana çorbası, pirinç pilavı, patates cips, sumaklı soğan salatası ve patates püresi güzel gider.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri