Elektriklerin kesik olması durumunda herhangi bir güç kaynağı bağlı değilse kombi ıstıma işlevini yerine getirmez. Aynı şekilde doğalgazın cihaza gelmemesi de kombinin çalışmasına engel olur.
Doğalgazın bulunmadığı konutlarda, 12-24-45 kg'lık Lpg ve Propan tüpleriyle kombinizi problemsiz olarak çalıştırmanızı sağlayan eksiksiz bir settir. Tercihe göre bir veya iki adet tüp bağlanabilir. Enjektör memeleri değişir. Yoğuşmalı kombilerde yanma haznesi farklı olduğu için parametre ayarları yapılır.
Yanıtımız hayır. Kombi kış dönemlerinde uzun süre evde olunmadığında kapatılabilir. Yaz döneminde evde değilseniz kombiyi kapatarak tasarruf yaşayabilirsiniz.
Elektrik kesintisi nedeniyle bazı bölgelerde doğalgaz kesintileri de meydana geliyor. Vatandaşlar elektrik kesildiğinde kombilerini mutlaka kapatmaları gerekiyor. Kapatılmadığı takdirde ani yüklenme ile bina girişlerinde bulunan regülatörlerde atmalar meydana geliyor.
Doldurma musluğunu açık bırakmak hiçbir zaman hiçbir kombi arızası için çözüm yolu değildir. Doldurma musluğu kombiye suyun basılmasını sağlar ve açık kalırsa kombi tesisatındaki su giderek yükselir. 2.5 ya da 3 barı geçmesi halinde ise kombi emniyet ventilinden su akıtmaya başlar.
İlgili 17 soru bulundu
Böyle bir durumla karşılaştığınız zaman yapmanız gereken kombiyi kapatmak ve sular gelene kadar beklemektir. Su kesintisi gibi durumlarda kombide hiç su bulunmuyor ise randıman alamayacağınız gibi farklı sorunlara neden olabileceğinden önerimiz kombinin kapatılması ve bu şekilde kullanılmamasıdır.
Yeterli gaz veya elektrik olmaması durumunda yanma oluşmayacak ve cihaz donma riski taşıyacaktır. Yoğuşmalı cihazlarda kombinin donma riskine ilave olarak yoğuşma giderinin ve gider ağzının donmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekir.
Termostatik vana, kombi suyunun sıcaklığını kontrol eder ve sıcaklık belirli bir seviyenin altına düştüğünde kombinin kendiliğinden çalışmasını sağlar. Ancak arızalı bir termostatik vana, yanlış sıcaklık ölçümleri yapabilir ve bu da kombinin kendiliğinden çalışmasına neden olabilir.
Öncelikli olarak elektrik kesintisi olduğu andan itibaren, elektrikle çalışan doğalgaz yakıcı cihazlarının tamamının kapalı konuma getirilmesi gerekmektedir. Elektrik arzı tekrar sağlandıktan sonra, yakıcı cihazların 15 dakika süreyle kesinlikle çalıştırılmaması gerekmektedir.
Sular kesildiğinde kombilerin çalışması mümkündür.
Kombinin içinde bulunan su bittiği anda kombi çalışmayı durdurmaktadır. Kombi, tesisat içerisinde biriken su bittikten sonra çalışmayacaktır. Kombinin içerisinde bulunan bu suyun tükenmesinin ardından cihazda su basınç hatası göstergesi meydana gelmektedir.
Kombiyi belirli aralıklarla çalıştırdığınızda bu problemi de yaşamamış olacaksınız. Kombiler sürekli kapalı duracağından sistemdeki suyun boşaltılması gibi çok önemli bir hata yapılmaktadır. Sistemdeki suyun hem radyatörlere hem de kombiye zarar vereceği düşünülmektedir.
Tesis Yöneticileri Federasyonu Başkanı Yahya Sağır da ısı pay ölçer kullanan konutlara ilişkin, "Merkezi ısıtma sistemli, ısı pay ölçerli konutlarda, kış sezonunda sıcaklığın 15 derecenin altına düşmesi halinde kaloriferlerin yakılması zorunlu. Bağımsız bölümler boş dahi olsa bu zorunluluk var.
Kombileri mümkün olduğu kadar minimum düşük derecelerde kullanılırsa daha fazla tasarruf elde edilir. En verimli yoğuşmalı kombilerin çalışma sıcaklık dereceleri 30 ile 50 derece sıcaklıklarda elde edilir. 50 derece üstündeki kalorifer derecesi ayarlandığında tasarruf miktarı düşmeye başlar.
Gece yatarken kombi ayarı yapmak yerine kombiyi tamamen kapatmak doğalgaz faturasında tasarruf sağlamaz. Gece yatarken veya evde olmadığınız zamanlarda kombiyi kapatmak evin içinin, duvarların ve eşyaların hızlıca soğumasına neden olur. Bu nedenle de sabah kalktığınızda kombiyi çalıştırarak evi ısıtmak istersiniz.
Özellikle kış aylarında yapılan tatillerde tatile giderken kombi gaz vanası donmaya karşı koruma özelliğinin devreye girebilmesi için mutlaka açık kalmalıdır.
Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15°C, Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20°C, Banyo içinse ideal sıcaklık değeri 24°C'dir.
Merak ediyorsanız eğer yazımızı incelemeye devam ediniz. Ocak Çalışıyor Kombi Çalışmıyor ise eğer bu daire içinde doğalgaz olduğu anlamına gelir. Yani kombide yaşanılan sorun doğalgaz yokluğu sebebi ile değildir. Dairede doğalgaz olmasaydı ocağınız da çalışmazdı.
Doğalgaz açım işlemleri tamamlandıktan sonra sıra elektrik açtırma işlemine gelir. Kombi markası ile ilgili firmanın personeli gelir ve elektrik bağlantısını yapar. Sonrasında kombi kullanılmaya başlanır. Bu aşamada elektrik bağlantısı için asla kendiniz müdahale etmemelisiniz.
"Gaz ilk kesildiğine açık kalmış ocaklarda gaz verildiğinde gaz sıkışması olabilir." diyen Yalçın, evdeki gaz sızıntılarının patlamaya neden olabileceğini aktardı.
Öncelikle, cihazın sıcak su depolama kapasitesi yetersiz olabilir. Ayrıca, su basıncı düşük olabilir veya sıcak su boruları tıkalı olabilir. Cihazın filtresi de tıkanmış olabilir. Bu nedenle, kombinin tamir edilmesi veya değiştirilmesi gerekebilir.
Kombinin devamlı çalışıyor olmasının temel nedenlerinden birisi kalorifer filtresinin tıkalı oluşudur. Kaloriferin dönüş borusu dahilinde bulunan filtrenin tıkanmasıyla peteğe ısının iletilmesi engellenir. Bu nedenle kombiniz peteği ısıtabilmek için devamlı çalışmayı sürdürür.
Dünyanın en iyi yalıtımlı evi ve en iyi tesisatıda olsa tüm kombilerin ana elektronik kartları 1 ile 3 dk arasında bir zaman dilimine ayarlıdır. bu kombinin tekrar devreye girme süresidir.
Doğal gazı kesilen müşterinin, yükümlülüklerini yerine getirmesi ve dağıtım şirketine başvurusu üzerine, müşteriye 24 saat içinde yeniden doğal gaz verilir. Ancak, gerekiyorsa iç tesisatın kontrol ve testlerine ilişkin işlemler bu süre içinde yeniden yapılır.
Son ödeme tarihine kadar faturalarını ödemeyen müşterilerimize doğal gaz kesme ihbarnamesi gönderilmekte ve son ödeme tarihinden sonraki 15 gün içerisinde faturalarını ödemeyen müşterilerimizin doğal gaz arzı durdurulmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri