Duş jellerinin içerdiği köpürücü maddeler ve cilt yapınıza uygun olmayan sabunlar cildinizin kurumasına ve tahriş olmasına sebep olabiliyor. Buna ek olarak, çok sık duş alınması da tahriş olma sebebi olabiliyor. Duş jelleri de sabunlar da cildin pH dengesini bozan kimyasal maddeler içeriyor.
Duş jeli, kullanım sonrası ciltte kaygan bir his bırakıyor. Sabun kullanımında ise bu his pek yaşanmıyor. Bu kayganlık hissinden hoşlanmıyor iseniz doğru ürün seçimi sabun olacaktır. Kullanacağınız vücut bakımı ürünlerinizin en önemli detaylarından birisi ise pH dengesidir.
Duş jelleri genellikle de otel ve tatil mekanlarında müşterilere daha fazla sunulan bir temizlik ürünüdür. Banyodan sonra vücudunuzun daha güzel kokmasını isteyen kişilerin kullandığı bir üründür.
Duş jeli banyo esnasında kullandığımız vücudumuza tazelik ve temizlik hissi veren ürünler arasındadır. Vücuttaki kirleri gidermede sabun kadar etkisinin olmasının yanı sıra sabuna göre daha kaygan yapıda olması vücut temizliğinde konforu arttırmaktadır. Ayrıca hoş kokusuyla cilde ferahlık ve temizlik katmaktadır.
Duş jeli, vücudun temizliği ve cildin nemini koruması için kullanılan bir üründür. Duş jelindeki maddeler sayesinde, cilt hem tahriş edilmeden temizlenir hem de cildin ihtiyacı olan bakım sağlanır.
İlgili 15 soru bulundu
Genital bölge yıkanırken aşırı sıcak su, sabunlar, duş jelleri, parfüm, kolonya gibi tahriş edici ürünlerden kaçınmak gerekir. Bu bölgeyi yıkarken özellikle duşta daha ılık soğuk su tercih edilmelidir.
Uzmanlar; yüzün duş sırasında yıkanmasını tavsiye etmiyor. Yüzün duş öncesinde ya da sonrasında ılık su ile yıkaması öneriliyor.
Cilt sağlığınız için sabun da duş jeli de düzenli kullanımla temizlik ve bakım sağlayan ürünlerdir. Sevdiğiniz koku, kullanım şekli ve bakım alışkanlığına göre cildinizin ihtiyacı olanları sunabilirsiniz.
Duş jeli temizlenmek için kullanılsa da saçları yıkamak için kullanılırsa, saç kırıkları ve benzer problemler ortaya çıkabilir. Kısacası duş jeli şampuan kadar yumuşak ve kullanıma uygun değildir. Özellikle de saçları yıkarken bu ürünlerin değerlendirilmesi fırsat yerine zarar ortaya çıkarabilir.
1. Vücut kendini daha sağlıklı hisseder. Sadece suyla duş almak cildinizin koruyucu tabakasını dengeleyecektir. Sabun, vücudunuzdaki kiri etkili bir şekilde temizlerken, cildinizin salgıladığı doğal yağları da temizler.
Duş jelinin içeriğinde bulunan ürünler cilde zarar veren ürünler değildir. Bu nedenden dolayı genellikle duş esnasında vücuda uygulanır. Saç ve yüz bölgesi için uygun olmayan bu ürün, kişiler tarafından vücuda sürülür.
Duş jeli (aynı zamanda duş kremi veya vücut yıkama da denir) vücutu temizlemek için kullanılan sıvı bir üründür. Duş jeli, duş veya banyoda cilt temizleme maddesi olarak kullanılan, genellikle eklenmiş bir koku içeren, su ve deterjan tabanının emülsiyonudur.
Duş jeli, kullanım sonrası ciltte kaygan bir his bırakıyor. Sabun kullanımında ise bu his pek yaşanmıyor. Bu kayganlık hissinden hoşlanmıyor isen senin için doğru ürün seçimi tahmin ettiğin üzere sabun oluyor.
Yağlı bir cilde sahipseniz yağsız sabunları tercih etmeli, yağsız bir cilde sahipseniz ise yüzünüzü kurutmayacak nemlendirici özelliğe sahip sabunları tercih etmelisiniz. pH değeri burada çok önemlidir çünkü pH değeri düşük sabunlar cildinizi kurutarak çatlamasına yol açar.
Tüm vücuda eşit şekilde uygulandıktan sonra bol su ile durulanır. Duş jeli, cildi temizlerken aynı zamanda nemlendirici özelliklere sahip olduğu için genellikle ekstra bir nemlendirici ürüne ihtiyaç duyulmaz.
Temel olarak duş jelinden herhangi bir farkı yok. Ancak duş jeli yalnızca vücut kullanımına uygun iken vücut şampuanı bazı markalarda biraz farklılıklar göstererek saçlar için de kullanılabiliyor.
Kimisi karbonatı suyla karıştırıp saçına sürüyor, ama ben direk ıslak saça sürmekten daha memnun kaldım. 2-3 dakika saçta beklettikten sonra suyla çalkalıyorum :) Eğer normalde daha kuru saçınız varsa elma sirkesini sürmeyi de deneyebilirsiniz krem niyetine.
Ayrıca saç derisinde pullanma, tahriş, kaşıntı hatta kepek problemlerine yol açabilir. Bu sebeple her gün saç yıkamaktan kaçınmalıyız. Sağlıklı saçlar için saç yıkama sıklığı haftada 3 kere olmalıdır. Ancak aşırı yağlanan saçlara sahipseniz haftada 2 kere yıkayabilirsiniz.
Duş jellerinin içerdiği köpürücü maddeler ve cilt yapınıza uygun olmayan sabunlar cildinizin kurumasına ve tahriş olmasına sebep olabiliyor. Buna ek olarak, çok sık duş alınması da tahriş olma sebebi olabiliyor. Duş jelleri de sabunlar da cildin pH dengesini bozan kimyasal maddeler içeriyor.
duş jeli yüze sürülmez ki. Yüzün için cilt temizleyici kullanmalısın. Duş jelini istersen elinle istersen de keseyle / lifle vücuduna sürebilirsin. Elle sürünce çok köpürmüyor.
Uzmanlar, ikinin sihirli sayı olduğu konusunda hemfikirler; sabah bir kez ve gece bir kez yıkamalısınız. Gece uyuduğunuzda cildinizde bakteri birikir, bu yüzden sabahları cildinizi yıkamanız gerekir.
Duştan sonra nemlendirin!
İşte size işinizi kolaylaştıracak bir öneri; vücut losyonunuzu da şampuanların yanında bulundurun. Böylece banyonuz bittikten sonra, cildiniz henüz ıslakken nemlendiriciyi uygulayın.
Bunu kendi başınıza küçük bir testle öğrenmek de mümkün: Temizlenmiş yüzünüzü 10 avuç dolusu ılık suyla durulayıp kurulayın ve 45 dakika bekleyin. 45 dakika sonra yüzünüz gerilmeye başlıyorsa ya da solgun görünüyorsa; kuru bir cilde sahipsiniz demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri