E-posta adresi, çoğunlukla, kişinin kullanıcı numarası ve kullandığı sistemin internet/bitnet vb adresinden oluşur. [email protected] , [email protected], [email protected], örnek e-mail adresleridir.
Örneğin; [email protected] bir çoğu kişinin kullandığı popüler bir Google hizmetidir. Bu servis sağlayıcısının uzantısını taşıyan e-postaya iyi bir örnektir. [email protected] da kendi alan adınızı içeren e-postaya bir örnektir.
İlgili 42 soru bulundu
Sadece isim yazmak veya ismin ilk harfi veya soyadının ilk harfi gibi hesap adları genelde ulaşılması ve hatırlanması zor hesaplar olurlar. Mail hesabınızı kurarken, gönderici olarak mutlaka “adınız, soyadınız” olsun. Aksi takdirde, gönderen sürekli mail adresiniz olarak gözükür.
Gmail İle E-Posta Aynı Şey Mi? Gmail hesabınızı, e-posta adresiniz olarak kullanabilirsiniz. Oldukça kullanışlı ve kolay bir uygulama olan Gmail ile e-posta aynı şeydir. Gmail, Google'ın uygulaması olması sebebiyle yaygın olarak kullanılmaktadır.
E-posta hesabınız saldırıya uğradıysa, hassas veriler hızlı bir şekilde yanlış ellere geçebilir. Bilgisayar korsanları çevrimiçi ödeme hizmetlerinize erişebilir, sizin adınıza alışveriş yapabilir, şirket sırlarını açığa çıkarabilir ve bulduğu diğer bilgilerle size şantaj yapabilir.
O halde e posta nasıl alınır? sorunuzu da detaylı olarak cevaplayalım; Günümüzde en popüler e-posta servisleri arasında Gmail, Outlook ve Yandex bulunuyor. Bu servislerin ana sayfalarına girerek 'hesap oluştur' seçeneğine tıklarsanız birkaç dakika içerisinde kendi e-posta adresinizi ücretsiz olarak oluşturabilirsiniz.
Gmail uygulamasını açın. Ayarlar > Hesap ekle > Diğer'e gidin. Tam e-posta adresinizi girin (adını[email protected] gibi) ve El ile Kurulum'a dokunun. Kişisel (IMAP) veya Kişisel (POP3) seçeneğini belirtin.
e-posta hesapları, bu hizmeti veren çeşitli sitelerden ücretsiz veya belirli bir ücret karşılığında açılabilir. e-posta adresleri; kullanıcı adı, adres imi, hesabın oluşturulduğu sitenin e-posta sunucusunun adı, nokta (.) ve site uzantısının aralık bırakılmadan yazılması ile oluşur.
Aşağıdaki listede yer almayan tüm ülkelerde kendi Google Hesabınızı yönetebilmeniz için minimum yaş sınırı 13'tür.
Profesyonel e-posta yazarken olabildiğince resmi bir dil kullanmak önemlidir. Özellikle resmi e-postalar için emoji kullanımından kaçınmalısınız. Ayrıca, büyük harf kullanmak da e-posta etik kurallarına aykırı olarak görülür, bu nedenle e-postanızı yazarken bağırmış gibi gözükmemeye dikkat ediniz.
mesajınıza başlayabilirsiniz. Hitap kısmından sonra kendinizi kısaca tanıtmalı ve e-postayı niçin yazdığınızı ifade etmelisiniz. sunarım./ Rica ederim. Sonra “Saygılarımla” yada “İyi çalışmalar dilerim.” ifadeleri eklenir.
Bilgi kısmına e-mail hakkında bilgi sahibi olması gereken ya da yazılan mail için cevap hakkı olan kişileri eklemelisiniz. Yazdığınız e-mailde bahsettiğiniz herkes aksi gerekmedikçe bilgi bölümüne eklenmelidir. Bilgi kısmına eklediğiniz kişiler birbirlerinin e-mail adresini görebilmektedir.
"Linklere tıklamayın, şikayet edin"
Bu maillerin kesinlikle açılmaması gerektiğini vurgulayan Koçal, "Bu mailler virüslü olabiliyor ve cihazlara zarar verebiliyor. Ayrıca maillerdeki linklerde yer alan virüs aracılığıyla cihazlarımıza bir program gönderilebiliyor. Bu program bilgilerimizi karşı tarafa aktarılabiliyor.
Hesabınızı doğrulamak için e-postanızda oturum açın
Hesabınızı oluştururken Google'dan bir e-posta alırsınız. E-postayı açın ve doğrulama kodunu bulun. Hesabınızı oluşturmayı bitirmek için istendiğinde doğrulama kodunu girin.
Hacklenmenin en açık göstergelerinden biri artık e-postanızda oturum açamayacağınızdır. Her zamanki e-posta şifrenizi girerseniz ve işe yaramazsa, başka birinin şifreyi değiştirmiş olması muhtemeldir. Korsanlar e-postanıza eriştikten sonra, oturum açmanızı önlemek için genellikle parolayı değiştirir.
Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefon ya da tabletiniz üzerinden birden fazla Gmail hesabını yönetebilmeniz mümkün.
Yeni bir e-posta adresi oluşturma
E-posta adresinizi değiştirmek istiyorsanız yeni bir adres için kaydolun. Yeni bir adres için kaydolduktan sonra, e-postalarınızı ve kişilerinizi eski adresinizden yeni adresinize aktarabilirsiniz.
Gmail ile Hotmail arasındaki en önemli fark; Gmail daha sade ve düzensiz bir yapıya sahip, Hotmail ise daha renkli ve sol tarafındaki kutucukları ile daha kullanışlı hale geliyor. Hotmail kullanımı kullanıcı sayısı olarak e-posta hizmeti alanında ilk hizmet veren site olma özelliğini hala taşımaktadır.
İşte, e-mail yazarken uyulması gereken kurallar. İnternete bağlı tüm bilgisayarlar, aynı işletim sistemlerini kullanmadıkları için Türkçe karakterleri okuyamayabilir. Bu nedenle elektronik posta yazarken mümkün mertebe Türkçe karakterler (ç,Ç,s,S,ğ,Ğ,i,İ,ö,Ö,ü,Ü) kullanmayın.
Özel karakterler
Kullanıcı adlarında "ve" işareti (&), eşittir (=), alt çizgi (_), apostrof ('), kısa çizgi (-), artı (+), virgül (,), köşeli ayraç (<,>) veya art arda birden fazla nokta (.) olamaz.
Cevap: Merhaba! "E-posta adresinde Türkçe karakter kullanılır mı ?" sorunuzun yanıtı: Kullanılmaz. Türkçe'de 29 harf bulunur, bunlardan küçük harfle ğ, ü, ı, ö ve ç büyük harfle yazarsak Ğ, Ü, İ, Ö, ve Ç harfleri Türkçe karakter olarak sayılmakta ve e-posta adresi alırken kullanmayacağımız harfler arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri