Efes çatısı altında sunulan 14. marka olan ve yeni bir kategori yaratan Efes Alkolsüz, alkol içermemesi sebebiyle bira severlerin farklı okazyonlarda bira keyfine varabilmesine imkân tanıyacak.
Light bira ya da alkolsüz bira olarak da bilinirler. Düşük alkollü biralar genelde lager tipi olarak üretilmesine karşın, ale tipi olarak üretilenleri de vardır.
Buna göre, dinen necis sayılması, haram olan şeyleri özendirmesi, içki üretimine ve tüketimine destek olması nedeniyle “alkolsüz” olarak isimlendirilse dahi bira tüketimi caiz değildir.
Alkolsüz bira oldukça düşük alkol oranına sahip malt içeceklerinin ya da biraların kümesidir. Sadece ismine bakınca hiç alkol içermediğini varsaymak gayet mümkün, ancak bu düşünce yanlış. Dünya genelinde oranlar ülkeden ülkeye değişmekle beraber Amerika için kabul gören alkolsüz bira oranı %0,5 ABV.
Alkolsüz bira, Türkiye'de 2011 yılının ikinci yarısından itibaren satılmaya başlandı.
İlgili 17 soru bulundu
Marketlerde çocukların erişebileceği raflarda satılabiliyor. Yine alkollü içkilerin 18 yaşından küçüklere satılması Türk Ceza Kanunu'nun 194'üncü maddesine göre 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasını gerektiren bir suç iken, alkolsüz biranın 18 yaşından küçüklere satılmasında da hukuki bir engel bulunmuyor.
Alkolsüz bira; maltın öğütülüp, sıcak su ile belirli yöntemlerle işlenmesi sonucunda elde edilen şıranın; şerbetçiotu ile kaynatılması ve soğutulması, bira mayası ile belirlenen alkol derecesine kadar fermente edilmesi sonucu oluşan alkolün uzaklaştırılması yoluyla elde edilen içecek olarak tanımlanmaktadır [1].
Değerli kardeşimiz, Biranın haram olduğuna dair Diyanet İşleri Başkanlığının beyanatı bulunmaktadır. Buna göre, birada % 2-8 (yüzde iki-sekiz) oranında sarhoşluk veren alkol bulunmaktadır. Bundan dolayı içinde az miktarda da olsa alkol olduğundan içilmesi caiz değildir.
Sual: Gazetelerde şöyle bir fetva yayınlandı: (Sarhoşluk verecek derecede alkol bulunmayan içeceklerin içilmesi caiz, sarhoş edecek derecede alkol bulunan içeceklerin içilmesi ise haramdır. Sarhoş etmediği için kefirin içilmesi caizdir.)
İranlı firma Behnuş'un ürettiği Delster, 1979 İslam devriminin ardından alkolsüz üretilmeye başlandı. Gazze'de Hamas'ın 2005 yılında seçilmesinin ardından Filistinli bira firması Taybeh, rengi yeşil olan 'helal' bira üretmeye başladı.
Alkolsüz Malt İçeceğinin Az Bilinen 5 Faydası
Tam bir B vitamini deposudur. Enerji ve besin değeri yüksektir. Sindirimi Kolaylaştırır: Malt içeceği sindirimi kolaylaştırır. İçeceğinin içerisindeki B vitaminleri, protein, kalsiyum, magnezyum gibi bileşikler sindirim sistemini destekler.
“Sarhoşluk veren her şeyden sakınınız.” (İbni Mâce, Eşribe, 14.) Buna göre, birada % 2-8 (Yüzde iki-sekiz) oranında sarhoşluk veren alkol bulunmaktadır. Bundan dolayı içinde az miktarda da olsa alkol olduğundan içilmesi caiz değildir; bir damlası dahi haramdır.
Sirkeleştirilmeksizin, ne gaye ile olursa olsun yararlanılması haramdır, satışı caiz değildir. Dezenfekte ve saç bakımı gibi şeylerde kullanılamaz. Kaynatılması ile istihale (kimyasal reaksiyon ile bir başka maddeye dönüşme) oluşmuyorsa kaynatılarak da kullanılamaz.
Efes Pilsen Kutu Bira: %5. Efes Pilsen Şişe Bira:%5. Efes Xtra Shot:%9.
1 duble rakı, viski, votka ya da 2 kadeh şarap, 2 bardak bira içtiğinizde 0.5 promile karşılık gelecek miktarda alkol almış oluyorsunuz... Alkolün en az miktarı bile sürücülük becerilerinizi bir çok açıdan etkiler!
Alkolun vücuttan atılması alkol oranına göre 48 ila 72 saat arasında değişir.
(Mâide Sûresi, 91. Âyet). Peygamberimiz'in (s.a.v.) bu konuda sahih hadisleri vardır: 'İçki bütün kötülüklerin anasıdır' (ümmül habais). 'Sarhoşluk veren her içkinin azı da çoğu da haramdır' hadisleri bunlardan sadece ikisidir.
Resûl-i Ekrem Efendimiz Medine'ye teşrif ettikleri zaman Müslümanlar arasında da içki içiliyor, kumar oynanıyordu.
Allah Teâlâ, “Ey iman edenler! Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayın.” (en-Nisâ, 4/43) buyurmuştur. Kuşkusuz, dua ve ibadet bir idrak ve şuur işidir. Bunun içindir ki, bütün ibadetlerde Müslüman olma ve büluğ çağına ulaşmanın yanında akıllı olmak şart koşulmuştur.
Buna göre Müslüman içkiden ve içki içilen ortamlardan uzak durmalıdır. Sarhoş iken namaz kılınmaz (Nisa, 43). Namaz kılan insan ilahi huzurda bulunduğu için bu ibadetin nezih bir ortamda yerine getirilmesi esastır.
Onlara bu özelliği veren madde ise etil alkoldür. Yani sarhoş edici içkiler, etil alkol ihtiva ettikleri için haram kılınmışlardır.
Yok. Alkollü içecekler için yaş sınırı var.
alkolsüz biranın tadı, alkollü biradan (alkolsüz olması dışında) farklı değildir.
Bu kapsamda sarhoş etmeyecek derecede alkol içeren içeceklerin durumu tartışmalı olabilir. Türkiye'de bazı kesimlerin haram sayma eğiliminde oldukları bu türden biralar için Arap ülkeleri ve İran'da "helal bira" deyimi kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri