Elma Sirkeli Hijyen Maskesi Derin bir kasenin içinde elma sirkesi ve su karıştırılır. Bu karışım ise bir pamuk yardımı ile yüze sürülür. Bu maske yüzde yaklaşık 10 dakika bekletilir. Daha sonra ise yüz ılık su ile iyice yıkanır.
Elma sirkesi tonik olarak kullanılacaksa bir litre suya, 1-2 yemek kaşığı oranında su ile karıştırılarak cilde uygulanır. Eğer sivilce üzerine kurutucu bir uygulama isteniyorsa yarı yarıya sulandırılarak kullanılmalıdır. Cilt üzerinde bırakılmamalı muhakkak durulanmalıdır.
Sirkeli su ile yıkanmanın bir kuralı vardır. Öyle kafanıza göre sirkeli su ile yıkanmanız yanlış olur. Sirkeli su ile yıkanmak için normal banyonuzu yapmanız gerekir. Daha sonra banyodan çıkmadan evvel, durulanma suyunuzun içerisine yaklaşık yarım çay bardağı kadar sirke koymalısınız.
Sirkeyi ciltte bekletme oranı ise ciltten cilde göre değişse de; Yanma hissettiğinizde anında cildinizi temizlemelisiniz. Pamuk yardımı ile sürdüyseniz 5 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Yüzünüzü sirke ile yıkadıysanız yine 5-6 dakika yeterli olacaktır.
Sirkeli suyla yıkanmak duşun başında değil, sonunda olmalıdır. Yani öncelikle normal banyo yapılmalıdır. Banyodan çıkmadan hemen önce durulama suyuna yaklaşık yarım çay bardağı sirke konulur. Mümkünse elma sirkesi tercih edilmelidir.
İlgili 43 soru bulundu
Tek yapmanız gereken onları yıkarken son kurulama devrinden hemen önce 1,5 su bardağı beyaz sirke kullanmak. Diğer bir yöntem ise sıcak suya bir su bardağı beyaz sirke eklemek ve beyaz çamaşırları bir gün boyunca suyun içinde bekletmek.
İşte elma sirkesini duş alırken suya eklenizin cildinize faydaları…" Elma sirkesi vücudumuzdaki pH seviyesini dengeler. Bu nedenle cildiniz fazla kuruyorsa ya da çok çabuk yağlanıyorsa bu durumları sonlandırmak için duş alırken durulanma suyunuza birkaç damla elma sirkesi damlatmalısınız.
Ciltte bulunan leke ile sivilcelerin üzerine elma sirkesi bir pamuk yardımı ile uygulanabilir. Bu da 30 dakika bekletilir. Ayrıca elma sirkesi maskesi soğuk su ile iyice durulanmalıdır. Bu şekilde cildin de daha iyi bir görünüme sahip olması sağlanır.
Ancak elma sirkesinin cilde direkt uygulanması tavsiye edilmiyor. Bunun yerine birkaç yemek kaşığı sirkenin su ile seyreltilerek kullanılması daha ideal oluyor. Sirkenin güçlü asidik yapısı böylece hafifletilerek olası cilt problemlerinin önüne geçebiliyor.
ELMA SİRKESİ YÜZE NASIL UYGULANIR? 1 çay bardağı suyun içerisine 1 tatlı kaşığı elma sirkesini ekleyin ve iyice karıştırın. Elde edeceğiniz karışıma önce pamuğu batırın sonrasında ise yüzünüze sürün. Karışımı 15 dakika kadar yüzünüzde bekletip ardından yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
Banyo küfü, özellikle banyo ve duş çevresinde kalan nem ve havalandırma eksikliğinden kaynaklanan yaygın bir sorundur. Bir sprey şişesini beyaz damıtılmış sirke ile doldurarak başlayın. Beyaz sirkeyi doğrudan küf birikintisini püskürtün. 10 ila 15 dakika bekletin.
Elma sirkesi, yemeklere eklenerek veya su ile seyreltilerek tüketilebilir. Bu sebeple suya veya çaya 1 ila 2 yemek kaşığı sirke ekledikten sonra tüketmek sağlık açısından doğru bir uygulama olacaktır.
Bir kazan suya bir kaşık ayran veya sirke katılsa, bu su ile abdest alınır. Bir suya süt, ayran gibi bir şey karışıp, suyun rengini değiştirecek kadar çok olursa, o su ile abdest alınmaz.
Cilde spreyli bir şişe içinden püskürtülerek uygulanır. Yüz tamamen ıslandıktan sonra pamukla cilt silinir. Bu esnada nazik olunmalı, cilt yıpratılmamalıdır. Sabah ve gece olmak üzere günde iki kez yapılan uygulama sivilcelerin ortadan kalkmasına yardımcı olur.
Elma sirkesi ile yüzünüzü sildiğinizde cildi ölü hücrelerden arındırabilirsiniz. Peeling kadar etkili olan elma sirkesi, cildi tamamen arındırır. Kusursuz ve canlı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Elma sirkesi cilt bakımında tonik, yüz yıkama suyu olarak ve hatta leke tedavisi için kullanılabilir.
Sivilceleri kurutmak için etkili olan sirke doğal bir cilt temizleyicidir. Nasıl Uygulanır? Bir fincan maden suyu ve bir fincan elma sirkesini bir kaba koyup karıştırın. Günde bir defa akşam olmak üzere pamuk yardımıyla cildinize uygulayın.
Elma sirkesini suyla seyrelterek cilde uygulayın
Sirkede bulunan bu organik asit, sivilce izlerini önleyerek iyi bir cilt görünümüne sahip olmanızı sağlar. Cildin hassasiyetine karşı elma sirkesinin kullanım şekli ve miktarı oldukça önemlidir. Cildinize uygulamadan önce bunun tahrişe neden olabileceğini unutmayınız.
Günde 1 yemek kaşığı elma sirkesi tüketenler ortalama 1 veya 2 kilo kaybedebilir. Cildi sıkılaştırma özelliği olan elma sirkesi düzenli tüketilirse yüzde ki kırışıkların oluşmasını engeller.
Elma sirkesinde bulunan asidik asit, et benleri ve siğilleri yok etmek için en etkili maddelerden biridir. Bu tedaviyle et benlerini tamamen yok etmek birkaç hafta sürer.
NASIL UYGULANABİLİR
- Tonik olarak kullanımda 1-2 yemek kaşığı organik elma sirkesi 1 lt. suya katılarak pamuk yardımıyla yüze sürülür. Akne ve lekeler için ise yarı yarıya sulandırılmış organik elma sirkesi pamuk yardımıyla yüze sürülür. Cildin yağlanmasını azaltır.
Cildinizi hemen bol soğuk suyla yıkayın ki hiçbir kalıntı kalmasın. Dayanabilirseniz biraz buz da sürebilirsiniz. Daha sonra yağlı bir krem veya merhem ile cildinizi yatıştırın. Varsa yoğun nemlendirici bir yüz maskesi de yapabilirsiniz.
Dr. Demirağ: "Sebze Ve Meyveleri Sirkeli Suda Bekletin, En Az 15 Dakika Yıkayın"
Sirkeyle duş alırken en çok tercih edilen sirkelerin başında elma sirkesi geliyor. Haftada 2-3 kez banyo bittikten sonra durulanma suyu hazırlayın. Hazırladığınız kovanın içerisine yarım çay bardağı elma sirkesi ekleyin.
Önce beyaz sirke temizlik için nasıl kullanılır sorusunu yanıtlayalım: Beyaz sirke temizlik suyu içerisine eklenerek tüm yer yüzeylerinin temizliğinde kullanılabilir. Doğal bir dezenfektan olan ve asit içeren beyaz sirke ile banyo temizliği yapılabilir.
Tuz, elma sirkesi ve limon karışımını yaparak, kötü enerjilerden uzaklaşabilirsiniz. Bu karışımı yapmak için; bir su bardağının için su, bir çay kaşığı elma sirkesi ve bir çay kaşığı tuz koyun. Bu karışımı karıştırmadan yattığınız odada, yatağın altına koyun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri