Baines, California Uzman Mühendislik'ten Mona Delitsky ile birlikte, gezegenlerin içindeki ısı ve basınca ilişkin tahminlerin yanı sıra karbonun farklı koşullardaki davranışını inceledi. Bunun sonucunda, özellikle Satürn'ün geniş bir bölümünde gökten elmas kristalleri yağdığı sonucuna vardı.
Neptün ve Uranüs gibi buz devi gezegenlerin derinlerinde elmas yağmurları yağıyor olabilir. Neptün ve Uranüs gibi buz devi gezegenlerin derinlerinde elmas yağmurları yağıyor olabilir.
Evet, elmaslar. Satürn'e yılda yaklaşık 1.000 ton (907 metrik ton) düşüyor.
Bilim insanları uzayda Dünya'dan 2 kat büyük elmas gezegenler buldular. Bunlardan biri de yüzde 30 oranında elmastan oluşan 55 Cancri e gezegeni.
Stanford Üniversitesi fizikçileri Güneş Sistemi'nin en uzak iki gezegeni olan Uranüs ve Neptün atmosferinde elmas yağmurları görüldüğünü açığa çıkardı. Ayrıca gaz devlerinin bulut örtüsünün binlerce km altında etkili olan yüksek ısı ve basınç altında kalın bir elmas kabuk da oluşuyor.
İlgili 38 soru bulundu
Amerikalı bilim insanları Jüpiter ve Satürn gezegenlerinde 'elmas yağmurları' olabileceğini ortaya koydu.
Elmas orijinal olarak yalnız Kimberlit Bacaları'nda bulunur. Diğer tip elmas oluşumları, muhtemelen Kimberlit'ten aşınmayla veya tortuların başkalaşım geçirmelerinden meydana gelmiştir.
Gezegenlerin büyükten küçüğe doğru sıralaması ise; Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün, Dünya, Venüs, Mars, Merkür'dür.
Uzaydan dünyaya düşen bazı göktaşlarında az miktarda elmasa rastlanıyor. Yeni araştırmalar, bu elmasların uzun zaman önce parçalanan gezegenimsi bir yapıda oluşmuş olabileceğine işaret ediyor.
Ülkemiz her ne kadar fay hatlarıyla dolu olsa da, ne elmasların yeryüzüne çıkacağı kadar toprak hareketliliği ne de elmasları püskürtecek volkanik bir hareketlilik saptanmamıştır. Yani kısaca ülkemizde henüz elmas çıkartıldığına dair bir bulgu yoktur.
Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün'de yağmur elmas şeklinde yağmakta. Jüpiter ve Satürn'de elmasların element halindeki karbon ya da grafitin büyük fırtınalar sonucu dönüşmesiyle oluştuğu tahmin ediliyor. Bu katı haldeki elmaslar çekirdeğe yakın yerlerde sıvı hale dönüşüyorlar.
Venüs'ün atmosferinde sürekli olarak devam eden asit yağmurları yağmaktadır.
Satürn tıpkı Jüpiter gibi bir gaz devidir ve çoğunlukla hidrojen ve helyumdan oluşur. Yoğun bir atmosferi vardır.Satürn halkaları ile meşhurdur. Bu gezegen aralarında boşluklar olan 7 tane halkaya sahiptir.Satürn'de 1 gün, 10.7 saat sürer. 1 Satürn yılı, 29 Dünya yılına eşittir.
Güneş'ten en uzak sekizinci gezegen olan Neptün parlak mavi renkte görünür. Bir gezegenin hangi renkte göründüğü bileşimiyle ilişkilidir. Neptün'ün atmosferi hidrojen, helyum, metan, amonyak ve sudan oluşur.
Dahası Venüs yüzeyi 90 atmosfer basınçla 900 metre derinliğindeki suyun ağırlığı kadar ezicidir. Üstelik neredeyse hiç ara vermeden sülfürik asit yağmurları yağar.
Uranüs küçük kayalık merkezinin üstündeki su, metan ve amonyak sıvılarından oluşur. Atmosferi Jüpiter ve Satürn'de olduğu gibi hidrojen ve helyumdan oluşmuştur. Ayrıca metanda içerir. Uranüs'e mavi rengi veren madde metandır.
Parmaklarınızla tuttuğunuz elmasa nefesinizi üfleyerek buharlaşmasını sağlayın. Üflediğiniz nefesinizle elmas üzerinde puslu bir görüntü elde edeceksiniz. Elmasınızın üzerindeki pus hızlıca yok olursa, elmasınız gerçektir. Bu sürecin uzaması elmasınızın sahte olduğunu gösterecektir.
Evet uzayda dolaşan ve Dünya'nın 2 katı büyüklüğünde olan bir elmas kütlesinden bahsediyoruz. Peki bu miktarda bir elmas kaç para eder diye sorarsanız, rakam her hesap makinasının ekranına sığamayabilecek büyüklükte bir rakam ediyor: 26,9 Nonilyon Dolar. Yani bugünkü para ile yaklaşık 70 Nonilyon TL.
Angola'da 170 karat büyüklüğünde pembe elmas bulundu. Bulunan elmasın son 300 yılın en büyük elması olduğu belirtildi. Avustralyalı madenci Lucapa Diamond Co, Angola'da büyük bir elmas keşfi yaptı. Şirkete göre bulunan pembe elmas, son üç yüzyılda keşfedilen en büyük elmas.
NASA arşivine göre keşfettiğimiz çapı en büyük gezegen 2014 yılında keşfedilen HD 100546 b gezegenidir. Bu gezegenin yarıçapı yaklaşık olarak Jüpiter'in yarıçapının 6.9 katı olduğu tahmin ediliyor. Bu büyüklükte bir gezegenin nasıl yıldız olamayışı ise hala açıklanamamış durumda.
Venüs, Güneş'e en yakın gezegen olmamasına rağmen en sıcak gezegendir. Bunun sebebi yoğun sera gazları içeren bir atmosferinin olmasıdır. Bu atmosfer, yoğun olarak karbon monoksit ve sülfürik asite sahip bulutlardan oluşur.
Gaz devleri olarak adlandırılan bu gezegenler, devasa kütleleri nedeniyle büyük bir çekim gücüne sahiptirler. Bununla birlikte, Uranüs ve Neptün o kadar soğuktur ki, onları oluşturan uçucu bileşikler bile donmuş haldedir. Bu nedenle bu ikisine gaz devi yanı sıra buz devi de denir.
Elmasın toprak altında dağınık olduğu yerler olduğu gibi cevher kayaları şeklinde bulunur. Çıkarılan balçıklı kumlu cevher birçok işlemden geçirilir. Yoğun bir sıvıda yüzdürülür ve ağır minerallerin dibe çökmesi sağlanır. Sonra aşağı yukarı titreşimlerle elekten geçirilerek elmasın açığa çıkmasına çalışılır.
810,00 TL Fiyatlarımıza KDV dahildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri