En önemlisi ise aldığınız ürünün gerçek baltık kehribar olmasıdır. Kehribarın faydaları sadece baltık kehribar taşında bulunur. Ürünlerimizin hepsi %100 Gerçek Baltık Kehribar taşından olup A+ kalitede ve sertifikalıdır. Laboratuvar onaylıdır.
En iyi damla kehribar, tek parça kayadan elde edilen ve tercihen başta Litvanya olmak üzere Baltık bölgesinden çıkarılan kehribardır. Bunun nedeni ise bu bölgenin tarihinin kehribar çıkarılan diğer bölgelere göre daha eski olmasıdır.
Halk arasında bilinen en iyi Kehribar Rusya'nın Kaliningrad kehribarı diye bilinir fakat aynı kalitede kehribarlar da Ukrayna ve litvanyadan çıkarılmaktadır. Bu bölgelerin kehribar rengi sarıdır. Polonya'dan çıkartılan kehribarın rengi ise kahverengi tonlarındadır.
Baltık kehribarı ve Ukrayna kehribarı aynı orijinden gelmektedir. Aynı bitkiden (ağaçdan) gelmektedir.
En değerli ve kaliteli kehribar ise genel itibariyle Baltık bölgesinden çıkarılan kehribardır. Ancak kehribarın değeri çıkarıldığı bölgeyle birlikte renginin özel olması, hayvansal veya bitkisel fosilli olup olmaması gibi birçok faktöre göre değişmektedir.
İlgili 23 soru bulundu
Kehribar saf bir kroma rengidir ve renk çarkında turuncu ile altın rengi arasında yer alır. Renk ismini kehribardan almıştır, Kehribarın rengi; sarı kahverengi kırmızı ve turuncunun karışımı gibidir.
Sıkma kehribar ürünlerin taneleri daha dolgun ve damarlı bir görünüme sahip iken, ateş kehribar ürünler şeffaf ve pürüzsüz bir yapıdadır. Ateş kehribarı çektikçe kızaran tesbih olarak bilinir. Sıkma kehribar ise çektikçe daha tok bir renk alır.
Kehribar Kolye ve Kehribar Bilekleriniz kesinlikle gerçek, test edilmiş Baltık Kehribar taşı olmasına çok dikkat ediniz. Baltık kehribar taşı süksinik asit olarak en yüksek orana sahip kehribardır. Kehribar kolye ve kehribar bileklik gibi takıların mutlaka %100 gerçek baltık kehribarından yapılması gerekmektedir.
Kehribarı diğer taşlardan ayırabilmek için en etkili yöntem tuzlu su ile test yöntemidir. Bu yöntemde bir çay bardağına atacağınız 6-7 çay kaşığı tuzu karıştırmanız ve tamamen eridikten sonra kehribar taşını suyun içine atmanız yeterli olacaktır. Kehribar gerçekse taneler su yüzünde yüzecek, sahte ise dibe batacaktır.
Gerçek Osmanlı sıkma kehribar tesbih nasıl anlaşılır? Sıkma kehribarın gerçek olduğunu anlamak için Aseton testi yapabilirsiniz. Küçük bir kulak çubuğu veya pamuğa bir miktar aseton damlattıktan sonra tesbihin küçük bir yerinde deneyiniz. Eğer tesbih renk değiştiriyor ise gerçek kehribar değildir.
Bu nedenle çeşitli fıkıh kitaplarında yer alan bilgiler göre bu değerli taşın faydalarından insanların yararlanmasında hiçbir sakınca görülmemiştir. Öyle ki şifayı veren Allah olduğuna göre buna vesile olan ister taş olsun ister başka nesne bunda bir sakınca yoktur.
Kehribar Bileklik Hangi Kola Takılır? Orijinal kehribar taşı kullanılarak yapılan bileklikler süs amacıyla her iki kola da takılabilmekle birlikte, sağlığa katkı sağlamak adına sol kola takılmalıdır.
Bu taş, melankolik adı verilen ruh halini önlemede oldukça etkilidir. Sol bileğe takıldığında depresyonu önlediği ortaya çıkmıştır. Kişilerin negatif enerji, bu taş sayesinde dağılır ve kişiye pozitif yönde enerji olarak yansır. Kehribar taşı hem süs eşyası olarak, bununla beraber sağlık alanında kullanılmaktadır.
Turuncu ve bal köpüğü renklerinin hakim olduğu zar kehribar tesbih çeşitleri yapımında kimyasal maddeler nedeni ile zaman içerisinde renk değiştirmektedir.
tesbih pazarında 10 bin dolara satılıyor.
Fakat piyasada çok fazla sıkma kehribar çeşidi bulunduğundan dolayı, orijinal sıkma kehribar dışında birçok sahte sıkma kehribar da satılmaktadır. Sıkma kehribarın orijinal olup olmadığı bir aseton yardımıyla kolayca anlaşılabilir. Ayrıca sıkma kehribar tesbihin iç kısımlarında küçük hava kabarcığı bulunmamalıdır.
Kehribara yapışan fosilleşmiş böcekler, yabani bitkilerin fazla oluşu, diğer taşlarda görülmeyen önemli özelliklerdendir. Dünya kehribar yataklarının %90'ı Rusya'nın Kaliningrad Bölgesinde bulunmaktadır. Avrupa'da kehribar yatakları en çok Rusya, Ukrayna, Romanya, İsveç, İngiltere, Hollanda ve Sicilya'da görülmektedir.
Kehribar tesbih çeşitleri , damla kehribar tesbih, sıkma ve ateş kehribar tesbih , parça kehribar tesbih ve press kehribar tesbih olarak ayrılmaktadır. Damla kehribar tesbihler naturel fosil malzeme ile hazırlanırken sıkma ve ateşler ise insan yapımı ve değerli bir malzemedir.
Kehribarın gerçek olup olmadığını anlamanın yolu, kehribarı yakmaktan geçmez. Şimdi soru cevapla konuyu toparlayıp son noktayı koyalım; Soru: Kehribar Yanar mı? Cevap: Evet kehribar ateşle temas etmesi halinde yanar.
Kolye ve bilekliklerin kullanımında en önemli dikkat edilmesi gereken konulardan biri sabun ve benzeri kimyasalların kehribar taşına zarar vereceğinden banyoda çıkarılması gerekmesidir.
-Enfeksiyon kapma riskini azaltır. Kehribar bebek kolyesini kullanmadan önce ılık su ile yıkayıp güzelce kurulayın. Enerjisini arındırmak için de 2-3 ayda bir gece, toprak içerisinde veya kaya tuzlu suda kehribarı bekletin ve sabah ılık sudan geçirin. Kolyenin ipinde çamurun kalmamasına dikkat edin.
Bu testi yapmak için yaklaşık 7 çay kaşığı tuz ve orta boy bir bardak suya ihtiyacınız olacak. Suya bir çay kaşığı tuz ekleyin ve tuz tamamen eriyene kadar iyice karıştırın. Bir sonraki adımda bu suya bir kehribar taşı ekleyin. Gerçek damla kehribar bu suda kolayca yüzer, çoğu sahte kehribar ise çabucak batar.
Sıkma kehribarı farklı kılan en büyük özelliği kullandıkça zamanla renk almasıdır. Osmanlı döneminde kullanılan ve günümüze ulaşan sıkma kehribarlar hem antika değeri taşır, hem de renk doygunluğuna ulaştıkları için çok değerli malzemelerdir.
Zar kehribar tesbih olarak da anılan bu modeller kehribar teşbihlerin tüm özelliklerini içerisinde barındıran modellerdir. Ağaçların fosilleşmiş reçinesi olan kehribar, iki yüzden fazla farklı renk tonunu barındırdığı için de çok çeşitli tesbih modelleri ile karşılaşmak mümkündür.
En değerli kehribar türleri arasında gösterilen ateş kehribarlar, reçine fosillerinin usta ellerde işlenmesiyle birçok takı çeşidine dönüşmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri