Neodyum mıknatıslar ise oldukça yaygın biçimde kullanılan nadir toprak mıknatısı türlerinden biridir. Neodyum mıknatıslar aynı zamanda en güçlü mıknatıs olarak bilinir. Neredeyse dünyanın her yerinde kullanılmaktadır.
N52 Neodyum Mıknatıs esas olarak 6 farklı elementin birleştirilmesi sonucunda, belirli seviyelerinin bir kombinasyonundan yapılan alaşımdır. Bu elementler Neodim, Demir, Bor ve diğer çeşitli Alüminyum, Niobyum ve Disprosyumdur.
Gauss manyetik alanın birimidir, 5000 Gauss, mıknatısınızı 5000 gauss'luk en yüksek manyetik alana sahiptir.
Neodyum Mıknatıs Sıkça Sorulan Sorular
%13 indirimle Dünya Magnet Mıknatıs, 40mm X 20mm X 10mm Köşeli Süper Güçlü Neodyum Mıknatıs 250 TL'ye, %4 indirimle Yuvarlak Neodyum 15x3mm Güçlü Mıknatıs 500 Adet 14.168 TL'ye, %4 indirimle Yuvarlak Neodyum 18x2mm Güçlü Mıknatıs 2000 Adet 27.665 TL'ye sahip olabilirsiniz.
En güçlü mıknatıs çeşidi neodyum mıknatıslardır. Neodyum (Neodim-Demir-Bor) mıknatıslar dünyadaki en güçlü kalıcı mıknatıslardır. Neodyum mıknatıslar da kendi içinde kalite olarak değişmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Magnet Market Mıknatıs nikel, kobalt, demir gibi metalleri çeker iken, altın, gümüş, alüminyum, bakır gibi metalleri çekmez çünkü altın soy metaldir. içerisinde mıknatısın altını çekebileceği metal özelliği yoktur bu yüzden mıknatıs altını çekmez.
Ferritik mıknatıslar 2.000 Gauss mertebesinde çekim gücü ve 2-3 yıl mıknatıs özelliğini sürdürebilme özelliğine sahipken, neodymium mıknatıslarda bu değerler 13.700 Gauss (sertifikalı değerlerdir) çekim gücü ve 12-14 yıl kullanım ömrü olarak gerçekleşmektedir.
Mıknatıs, demir, kobalt ve nikel gibi madenleri çekmektedir. Bakır- alüminyum gibi maddelere ve radyum, paladyum, altın, gümüş ve platini çekmemektedir.
Neodyum Mıknatıs neleri çeker? Neodyum mıknatıs demir metalini çeker. Tavsiye Yazı:Manyetik Kireç Önleyici Tavsiye Yazı:Membran Filtre Nedir?
10 mm yani 1 cm kalınlığındaki bir neodyum mıknatıs ortalama 50 – 200 kg arası kaldırma gücü vardır. Örnek vermek gerekirse N35 50x50x15 mm ölçüsünde bir neodyum mıknatıs 150 kg kaldırabilir. 30x30x10 mm ebatlarında bir neodyum mıknatıs ise 50 kg taşıma gücüne sahiptir.
Daha büyük manyetik alanlar için, benzer olan ancak daha büyük Tesla birimlerinde ölçüm yapan bir Tesla Metre kullanılır. Bir Gauss Metre, bir gauss probu/sensörü, metre ve her ikisini birbirine bağlayan bir kablodan oluşur. 1 Tesla = 10.000 Gauss 'dur.
1 Gauss, 100,000 nanotesla büyüklüğündedir. Nanotesla, aynı zamanda gamma (γ) olarak da adlandırılır. Tesla, manyetik alanın (B), SI ölçü birimidir. Manyetik alan genel olarak 25,000 ila 65,000 nanotesla (0,25 - 0,65 G) büyüklüğündedir.
Bunun için mıknatıs, fikstür adı da verilen son derece elektromanyetik bir alanda kısa bir süre tutulur. Genellikle mıknatısların etrafında büyük bir kablo bobini vardır. Mıknatıslama cihazları, büyük bir akım göndererek bu bobini aktif hale getirir, mıknatısın gücünü arttırırlar.
Mıknatıs büyüdükçe çekim gücü artar.
Mesela N35 kalitesindeki neodyum mıknatıslar 80 derece ısıda özelliğini kaybetmektedirler. N52 kalitesinde olanlar ise daha yüksek derecelerde kaybederler. Mıknatıs alacağınız zaman kullanacağını yerde 80 dereceden yüksek ısı var ise dikkat ediniz.
Bir mıknatısın gücünün belirlenmesinde boyutu, şekli, çalışma sıcaklığı ve bağlı bulunduğu sınıf etkendir. Neodyum mıknatıslar, atomik seviyedeki tüm mıknatıslarda, her seferinde mükemmel hale getirilmesi imkânsız olan kristal bir yapıdan yapılmıştır.
neodium demir ve bor elementlerinin alışımlama yöntemi ile üretilen bir mıknatıs türüdür. çok güçlü mıknatıslardır fakat çabuk kırılırlar ve ısıya karşı oldukça duyarlıdırlar. denir ki bunlardan iki tanesini parmağınızı ortalarına koyarak bile birbirine tutturabilirsiniz. o derece güçlüdür yani.
Neodyum mıknatıslardan çok daha güçlü bir mıknatıs ararsanız, elektromıknatıslar belki bir çözüm olabilirler. Sahip oldukları güçten dolayı Neodyum mıknatıslar aynı zamanda çok tehlikeli mıknatıslardır. Bu nedenle ilk kez bir Neodyum mıknatıs kullanacaksanız, küçük ölçülerde bir mıknatıs edinmenizi öneriyoruz.
Güçlü neodyum mıknatıslar içeren paslanmaz çelik özel su aksesuarları, içeceklerde kuvvetli bir manyetik alan oluşturur. Bu güç, suyu kaynağından ilk çıktığı hale getirerek canlandırır.
Halk arasındaki ismiyle mıknatıs taşı. #magnetit.
Farklı birleşenlerden oluşan maddeler arasında mıknatısın çekmediği maddelerde bulunmaktadır. Bu maddeler çoğunlukla manyetik özelliği taşımayan alüminyum, gümüş, altın, cam gibi maddelerdir.
Mıknatıs ya da demirkapan, manyetik alan üreten nesne veya malzemedir. Demir, nikel, kobalt gibi bazı metalleri çeker, bakır ve alüminyum gibi bazı metallere ve metal olmayan malzemelere etki etmez.
Bir neodyum mıknatıs, boyutundan 1.300 kat daha fazla ağırlığı taşıyabilir. Bu nedenle neodyum mıknatıslar boyutlarına bakıldığında çok güçlüdürler. Neodyum mıknatıslar diğer mıknatısların arasında yüksek manyetik gücü, küçük ebatları ve günlük hayatın birçok farklı alanında olmazsa olmaz rolleriyle öne çıkar.
Okul ödevi, takı tasarım yada makina üretimi için ihtiyaç duyabileceğiniz neodyum mıknatıslar artık her yerde. Teknoloji mağazalarında, büyük kırtasiyelerde ve hırdavat dükkanlarında çeşitli ebetlarda toptan ve perakende satılan neodyum mıknatıslar, sanal pazar yerlerinde de boy gösteriyor.
Neodyum mıknatıslar kendi ağırlığının 1500 katını rahatlıkla taşıyabilmektedir. Bilinen en güçlü mıknatıs türüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri