Müzik Bölümü, Sahne Sanatları Bölümü ve Müzik Bilimi alanlarında eğitimler veren Hacettepe Devlet Konservatuarı, en iyi konservatuarlar arasında da yer almaktadır.
Konservatuarda; Çalgı Eğitimi, Bestecilik, Müzikoloji, Müzik Teorisi, Müzik Teknolojisi, Ses Eğitimi ve Türk Halk Oyunları olmak üzere 7 program bulunmaktadır.
Türkiye'de 2020 yılı itibarıyla 40 tane devlet konservatuvarı bulunmaktadır. 2005 yılında kurulan Adnan Menderes Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Piyano ve Yaylı Çalgılar ana sanat dalında eğitimler vermektedir.
Mezunlarımız mesleki müzik eğitimi veren kurumlarda akademisyen olabilecekleri gibi, resmi ya da özel sanat kurumlarında, topluluklarda sanatçı ve sanat eğitimcisi olarak görev yapabilirler. Ayrıca pedagojik formasyon eğitimi alarak milli eğitim kurumlarında da görev yapabilmektedirler.
Yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden, 4 yıllık lisans eğitimi veren Konservatuvarımızda, halen Sahne Sanatları ve Müzik Bölümü olmak üzere 2 bölüm ve 4 anasanat dalında lisans eğitimi verilmektedir.
İlgili 33 soru bulundu
Müzik Bölümü – Konservatuvar Meslekleri
Konservatuvar mezunları arasında müzik bölümünü bitirenler; şarkıcı, müzik öğretmeni, akademisyen, piyanist, eğitmen, müzik terapisti, aranjör, müzik yazarlığı, ses ve kayıt mühendisliği, stüdyo mühendisliği gibi sayısız alanda çalışabilirler.
(Belgeler Konservatuvar Kayıt Bürosuna teslim edilecektir.) 2021 – 2022 eğitim-öğretim yılı için eğitim ödemesi 4.400 TL olarak belirlenmiştir. Önemli Not: Ödeme dekontlarında öğrenci ismi ve program bilgisinin yer alması gerekmektedir.
Sadri Alışık Konservatuvarı, 2 yıllık yoğun ders müfredatı olan bir programdır. Kurumumuzda iki yıllık eğitim ÜCRETSİZDİR.
Devlet konservatuvarında eğitim görmek için ilk olarak Yükseköğretime Giriş Sınavı'na girilir ve gerekli olan puan alınarak ardından Özel Yetenek Sınavı'na katılım sağlanır. Başarılı olduğunuz takdirde eğitim için hak kazanabilirsiniz.
Fakat oyuncu olmak için konservatuar şart mı sorusuna verilecek cevap hayırdır. Konservatuar okuyan bir kişinin oyuncu olma şansı daha yüksek olsa da, konservatuar okumamış ama oyunculuk eğitimleriyle kendini yetiştirmiş bir kişinin de bir o kadar oyuncu olma şansı vardır.
ç) Devlet Konservatuvarları lise devresi mezunlarından, lisans programlarına geçişte merkezi sınav puanı aranmaz. d) Son başvuru tarihi itibariyle, Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı için 31, diğer Sanat Dalları için 26 yaşından gün almamış olmak.
Her ne kadar bir yaş sınırı uygulamasından bahsedilse de her üniversite kendi kriterini kendisi belirliyor. Yine de konservatuar yaş sınırı için genel kabulün 25 olduğunu söyleyebiliriz. Buna karşılık bu rakamın 30'a kadar çıktığına tanıklık ettiğimiz üniversiteler de var.
Müzik, üniversitelerde Güzel Sanatlar Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
Konservatuvar sınavlarına girmek için, öncelikle ÖSYM'nin yapmış olduğu YKS sınavından en az 150 taban puanı almalısınız. İstenilen taban puanı, sınava gireceğiniz üniversiteye göre 180 ila 200 puana kadar çıkabilir. Bu puanı elde ettikten sonra, gireceğiniz bir diğer sınav yetenek sınavı.
Lisans: 1 yılı hazırlık olmak üzere 5 yıl. Özel Koşullar: 25 yaşından gün almamış olmak.
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı lisans Programlarına 2021-2022 eğitim-öğretim yılında özel yetenek sınavı ile öğrenci alınacaktır.
Sınav koşulları: Lise mezunu olan 21 yaşını doldurmamış ve aşamalı özel yetenek sınavını kazanan adaylar kabul edilirler.
2. Özel yetenek sınavları 04-05-06 Eylül 2023 tarihleri arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı binasında tek aşamalı olarak yapılacaktır. 4. Sınav Üst Kurulu ve Komisyonu gerektiği durumlarda, sınav tarihlerinde değişiklik yapmak ve sınav süresini uzatma hakkına sahiptir.
Bölüm, 8 yarıyıllık lisans eğitimi vermektedir.
Günümüz şartlarında aynı zamanda konservatuvar mezunlarına pedagojik formasyon verilerek Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel ve devlet okullarında müzik öğretmeni olabilme imkanı tanınmaktadır.
Solist olmak isteyen kişiler bu alanda eğitim almak zorunda değildir. Üniversitelerde müzik alanında eğitim alan kişiler bu alanda daha avantajlı konumdadır. İlgili konservatuvarlarda Müzikoloji, Opera ve Şan ya da Ses Eğitimi alınabilir.
Konservatuvar Lise Devresi veya lise ve dengi okul mezunu olmak. (Lise ve dengi okul mezunları için 2023 YKS'de TYT'den en az 150 ve üzeri puana sahip olmaları şartı aranır. Ancak, Devlet Konservatuvarları lise devresi mezunları için TYT'ye girme şartı aranmaz.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri