Bal Küpü'nün ince ve homojen kristal tanecik yapısı nedeni ile İkili ve beşli silindirlerde üretilen çikolata hamurunda çok olumlu sonuçlar alınmaktadır. Türkiye'de küp şeker üretiminde yıllardır önemli bir konumda olan Bal Küpü, küp şeker için de en ideal kalite değerlerini elde etmiştir.
Diyetisyen Zeynep Çapay yazdı. pancar şekeri, akçaağaç şurubu, agave şurubu, pekmez, bal, hurma şekeri, mısır şurubu ve esmer şeker kıyaslanmış, hangisi daha faydalı diye araştırılmış. Bu kıyaslanan doğal şeker gruplarında en faydalı ve en yüksek antioksidana sahip şeker türünün hurma şekeri olduğu anlaşılmış.
Kristal şekerin, yenilebilir kamış melası ile kaplanmasından elde edilir. Küp şeker, toz şekeri oluşturan şeker kristallerinin sıkıştırılarak bir araya getirilmesiyle yapılır. Küp şeker üretilen fabrikalarda bu işi yapmak için özel makineler bulunur.
Toz Şekerde Ve Küp Şekerde Her Hangi Bir Katkı Maddesi Var Mıdır? Ne küp şekerde, ne de beyaz kristal şekerde herhangi bir katkı maddesi bulunmamaktadır. Unutulmamalıdır ki şeker, % 99,9 saflığa sahip olduğundan en saf gıda maddelerinden biridir.
Buna göre 1 su bardağı dolusu küp şekerin ortalama sayısı 40 ile 45 arasındadır. Bir küp şekerin ağırlığının 4 ile 5 gram arasında değiştiği düşünülürse bir su bardağının kaç gram küp şeker aldığı da hesaplanabilmektedir. Buna göre tam dolu bir bardakta 160 gram ile 180 gram arasında küp şeker bulunduğu söylenebilir.
İlgili 41 soru bulundu
Amerikan Kalp Derneği'nin yayınladığı rakamlara göre günlük olarak alınması tavsiye edilen şeker miktarı erkekler için 35 gram (150 kalori), kadınlar içinse 20 gram (100 kalori). Yani bir gün boyunca 1 kutu kolanın içerdiği şekerden daha az şekere ihtiyacımız var.
Tek küp şeker gram olarak 3 ila 4 gram ağırlığında olur.
Marketlerdeki fabrikasyon ürünlerde raf ömrünü uzatan, tat artıran rafine şeker morfin benzeri etki yaratarak bağımlılık yapar. Sadece 2 tane kesme şeker bile vücudun dengesini bozar ve bu durum saatlerce sürebilir. Şeker, insülin direncine yol açar. İnsülin direnci yağ depolamasına neden olan bir hormondur.
Küp veya toz şeker; şeker pancarı veya şeker kamışından üretilir, kemikten değil. Kemik yalnızca şeker tanelerinin yapışmasını sağlıyor. Pancardan üretilen şeker daha tatlı olur; yani kalitelidir. Şeker alırken buna dikkat etmenizi ve rahatsız oluyorsanız toz şeker kulanmanızı öneririm.
Bal Küpü toz şeker alırken nelere dikkat etmeli sorusuna şeker kalitesi yanıtı veriliyor. Bal Küpü toz şekerin kalitesi 3 farklı analiz sonucunda ortaya çıkıyor. Kaliteli ürünlerde şeker puanının 22 değerinin altında olması gerekiyor. 22 değerinin altında olan ürünler kaliteli olarak biliniyor.
Enerji verir. Düşük tansiyon problemini çözer. Doğal besin maddeleri ve mineraller içerir, bunlar da sağlık için çok yararlıdır. Beyin fonksiyonlarının çalışmasında yardım eder.
Doğal şeker olarak, şeker pancarı, şeker kamışı, meyve konsantresi ve stevia gibi sıralama yaparken; yapay tatlandırıcıda da aspartam gibi ürünleri örnek verebiliriz.
Sakkaroz, bitkilerdeki en önemli şekerdir. Bir bitkide en çok soymuk borularında bulunur. Sakkaroz elde edilirken en çok şeker kamışı ve şeker pancarı kullanılır.
İşte bu yüzden yüzde100 pancar şekeri olması, kısmen daha az zararlı olduğunu ifade ediyor. Esmer şeker, halk arasında en sağlıklı şeker olarak biliniyor.
1960'larda ise glikozun fabrikalarda fruktoza dönüştürülmesi ile glikoz ve fruktoz içeren mısır şurubu ortaya çıktı. Mısır şekeri diğer tüm şeker türleri içinde kamu sağlığı açısından en tehlikelisidir ve 'şeker' deyince insanların aklına gelen bu türdür.
Tokluk kan şekeri yani besin alımından 2 saat sonra ölçülen kan şekeri değeri 140 mg/dl'ye kadar normal kabul edilir. Bu değer 140-200 mg/dl arasında olduğunda pre-diyabet (gizli şeker) durumu söz konusudur. Tokluk kan şekerinin 200 mg/dl'nin üzerine çıkması ise şeker hastalığını ifade eder.
Üretici:İşmen Gida San. Takip ettiğimiz alerjenleri içermez.
Şeker kamışında bulunan uzun liflerde basit şeker yer alır. Bu şeker türü de sağlık için herhangi bir tehlike arz etmez. Bu nedenle şeker kamışından elde edilen ürünler, rahatlıkla tüketilebilir.
Küp şeker çayın içine atılıp karıştırıldıktan sonra hepimiz fark etmişizdir. Çaya kesme şekeri attıktan sonra yüzeyini ince bir yağ tabakası kaplar.Bunun sebebi ise küp,kesme şekere imalat esnasında ilave edilen hayvansal maddedeki yağın su yüzeyine çıkarak kendini göstermesidir.
Bir yıl boyunca rafine şeker tüketmemek, cildinizde akne, tahriş ve çizgilenmelerde ciddi bir azalma olduğunu gösterecek. Diyabet, kalp krizi ve felç gibi hastalıkların riskinde ciddi bir azalma yaşayacaksınız. Ayrıca enerjiniz daha yüksek olacak ve psikolojik olarak daha mutlu hissedeceksiniz.
Günlük diyetinizden şeker çıkarıldığında cilt kalitesi artar, akneler, tahriş ve ince çizgiler azalır. Diyabet gibi önlenebilir hastalıkların yanı sıra kalp krizi ve felç riskinin genel riskinde bir azalma görülür; aynı zamanda yaşam kaliteniz ve yaşam sürenizi de artar.
Özellikle çay ve benzeri içecekler ile şeker çok fazla tüketilir. En çok da küp şeker daha pratik ve kolay kullanım nedeniyle değerlendirilmektedir. Özellikle çay 3 veya 4 bardak tüketildiği zaman antioksidan kaynağı olarak öne çıkar. Aynı zamanda hazmı kolaylaştırıcı bir yapıya sahiptir.
GÜNDE EN FAZLA 8 KESME ŞEKER TÜKETİLMELİ!
Şeker kaynağı olarak yediğimiz karbonhidratlar günlük diyetimizin yüzde 55-60'ını oluşturmalıdır. Diyabetik olmayan kişiler de günlük olarak toplamda en fazla 8 kesme şeker kadar şeker tüketmelidir.
Bal Küpü Şeker fabrikamızda yıllık 700 – 800 bin ton şeker pancarı işlenerek şeker üretilmektedir.
Bal Küpü markasını bünyesinde bulunduran Keskinkılıç Gıda San. ve Tic. A.Ş. 1987 yılında kurulmuştur. Bal Küpü markalı şeker ve çayları üreten ve pazarlayan Keskinkılıç Gıda ilk şeker işleme ve paketleme fabrikasını 1992 yılında Kayseri'de, 2. şeker işleme ve paketleme fabrikasını 1998 yılında Gebze'de kurmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri