En iyi mutfak dolapları Lake mutfak dolaplarıdır. En uzun ömürlü mutfak dolabı Akrilik mutfak dolaplarıdır. En uygun mutfak dolapları MDF(Melamin) mutfak dolaplarıdır. En parlak mutfak dolapları High Gloss mutfak dolaplarıdır.
Akrilik malzeme leke tutmaz ve kolay temizlenir. Ayrıca çizilmeye karşı dayanıklılığı da oldukça iyidir. Akrilik malzeme ısıya karşı da dayanıklılık gösterir ancak direk güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Akrilik malzeme renk solmasına karşı da korumalıdır ancak zamanla sararma yapabilir.
Membran Kapaklar: Membran kapaklar dolap çeşitlerinin hepsinde tercih edilebilecek bir bir malzemedir. Mutfak dolaplarında da en çok tercih edilen malzemedir. Çok fazla tercih edilmesinin nedeni çok uzun ömürlü olmaları ve renk, desen çeşitliliğinin çok fazla olmasıdır.
Malzeme seçimini belirleyen en büyük fark; dolaplarınızın su ile temas edip etmediğidir. Mutfak gibi su ile sürekli temas eden bir alanda suya daha dayanıklı olan MDF malzemenin kullanıldığı lake kapakların kullanılması daha avantajlı olur.
Akrilik kapak uzun süre kullanımda güneş ışığına dayanıklılık gösterebilir fakat lake kapak için bu süre daha kısadır. Lake kapak nem ve buhara, akrilik kapaktan daha uzun vadede dayanıklılık gösterebilir. Akrilik kapakta çizilmez özelliği ön planda iken lake kapakta bu özellik fazla ön planda değildir.
İlgili 39 soru bulundu
Ahşap, mutfak dolaplarında kullanılan en kaliteli malzemelerden biridir. Doğal bir malzeme olması ve estetik bir görünüm sunması, ahşabı popüler bir seçenek haline getirir. Ancak, ahşap dolaplar neme ve suya karşı hassas olabilir, bu yüzden koruyucu bir kaplama veya boyama işlemi gerektirir.
Akrilik mutfak dolapları çok sayıda düz renk seçeneğine sahiptir. Genellikle parlak yapıya sahip renkler tercih edilir.
Lake kapaklar yıllar sonra bile canlı ve parlak görünmektedir. Lake kapakların renklenmesi sırasında kullanılan boyalar sararmaya karşı dirençlidir. Lake kapakların boyaları insan ve çevreye zararlı maddeler içermez.
MDF Ömrü Ne Kadar? MDF'nin kullanım ömrü kullanış tarzı ve ürünün maruz kaldığı etkenlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu anlamda ham MDF ömrü 10 yıl olurken MDF Lam ömrü ise 20 yıla kadar çıkmaktadır.
Dolapların kapak kısımlarında ve ana gövdelerinde kullanılabilecek en iyi malzeme MDF olarak gösterilir. Membran, laminant, akrilik ya da lake dolap malzemeleri de MDF grubunda yer alan kapak türlerindendir ve her birinin birbirine göre avantaj ve dezavantajları vardır.
Kulpsuz mutfak dolabı kullanışlı mı? sorusunun yanıtını evet olarak verebiliriz. Çünkü bazı kulp modelleri mutfaklarda abartılı durabilmekte, hoş olmayan ve kötü görüntülere sebebiyet vermektedir. Yeni nesil mutfak dolapları sade, şık ve estetik görünümleriyle ön plana çıkıyor.
Kimyasal maddeler ile silindikçe, ultraviyole ışınlara maruz kaldıkça sararma ihtimali artar. Mutfağınıza lake dolap seçecekseniz, mutfağınızın konumunu değerlendirip ne kadar Güneş ışınlarına maruz kaldığını tespit etmelisiniz. Yaz ayları için Güneş ışınlarını kesebilecek tül veya perde kullanmanız gerekebilir.
Membran kapak sararır mı? Membran, genellikle pencerelerde kullanılan PVC malzemesiyle kaplandığı için sararma, solma yapmaz. Bununla birlikte sadece bir yüzeyi, yani dış tarafı PVC kaplama yapıldığı için, mutfak eşyalarına MDF harici yapay bir malzemenin temas etmemesi sağlanmış olur.
Genellikle duvarlarda parlak seramik, zeminde ise mat seramik kullanmanız önerilir. Parlak seramik, mat seramiklere göre çok daha göz alıcı ve ışıltılıdır. Ancak yoğun kullanılan zeminlerde kayganlığı çok fazla olduğu için ve sürtünmeyle üzerindeki bu parlaklığı kaybetme riski olduğu için zeminde parlak cila önerilmez.
Siyah ve beyaz, dekorasyonun vazgeçilmez renk eşleştirmelerinden biridir. Dolayısıyla koyu renkleri tercih ettiğiniz bir mutfakta tezgahınızı beyaz kullanabilirsiniz. Ancak beyaz mutfak dolabına uygun tezgah renklerini araştırıyorsanız, gri ve siyaha yönelmeniz daha mantıklı olacaktır.
MDF çeşitlerinden biri de duralit MDF'dir. Duralit, çok kolay işlenebilen bir levhadır. Dayanıklıdır ve deforme olma olasılığı azdır. Bu nedenle en çok tercih edilen MDF modellerinden biridir.
Ahşap, mobilya üretiminde kullanılan malzemelerin çoğunluğunu oluşturmaktadır. Kullanılan çeşitli ahşap malzemeler, mobilya üretiminde kalitenin belirleyicisi olarak kabul edilmektedir. Kaliteli ahşap, mobilyaların dayanıklılığı ve sağlamlığı açısından önemli bir kriterdir.
MDF levhalar neme karşı direnci nedeniyle mutfak ve banyo mobilyalarının üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır. MDF, buharın etkisi altında şişmez veya deforme olmaz.
Sizin seçeceğiniz renk ve modele göre lake kapak fiyatları farklılık gösterebilmektedir. Lake Kapak 2023 yılı fiyatı 1359 TL / m2(KDV hariç) dir. Lake kapak 2023 yılı metrekare (m2) fiyatı 1359 TL / m2(KDV hariç) dir.
Membran mutfak dolapları ülkemizde oldukça sipariş edilen bir mutfak modelidir. Bunun nedeni öncelikle fazlaca desen ve renk kartelasına sahip olmasıdır. Membran mutfak kapakları mdflam yüzeyine, bant köşeleri dahil edilerek sıcak pres ile perçinlenen bir alaşıma sahiptir. Bu onu bir yönden kusursuz yapar.
Hem membran hemde lake kapakta hemen hemen istenilen model bir mutfak dolabı yapmak mümkündür. bu ikisi arasında tercih yapmak tamamen fiyat ile ilgilidir. Lakede el işçiliği biraz fazla olduğundan dolayı fiyatı membrana oranla iki katı fazladır.
Mat beyaz ya da parlak beyaz dolaplara gold dolap kulpları iyi bir seçenektir. Bunun haricinde dolaplara hiç kulp kullanmadan çeltik atılarak dolap üzerine yapılan açma yerleri de oldukça güzel dekorasyonlar karşımıza çıkarmaktadır.
Hayglass parlaklığı 80 glossun üzerinde olan yüzeyler demektir. High Gloss olarak da bilinen Hayglass'ın türkçe manası yüksek parlaklık demektir. Hayglass mutfak dolapları denilince akla parlak mutfak dolapları gelir.
Akrilik kapaklar, ham mdf üzerine 0,5-2 arası ABS/PMMA nın laminasyonu ile elde edildiğinden kapak kalınlığının 18 mm den fazla olması gerekir. Bir diğer yöntemi de kapak kenarında yer alan pvc bantın sökülmesi ile kapağın akrilik olup olmadığı anlaşılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri