7. Standart lobe piercingi Hepimizin belki çocukluğundan beri kullandığı klasik kulak memesi piercinginin asıl adı lobe piercingi. Üçüncüye , yani kıkırdak yapıya yaklaşana kadar, bu bölge neredeyse hiç acımıyor. Ufak ve ani bir delim acısından sonra herhangi bir acı hissetmiyorsunuz.
HANGİ KULAK PIERCING'İ EN AZ ACITIR? Lob piercingleri tipik olarak kulakta en az acı verendir çünkü bölge kıkırdak yerine etlidir. Bu yüzden aynı zamanda en hızlı iyileşme süresine sahiptirler (genellikle 6 - 12 hafta).
Helix (Kıkırdak) Piercingi: Halk arasında en popüler olan piercing modelidir. Kulağın üstündeki ince kıkırdak dokulu olan kısım (helix) delindikten sonra delik kapanmasın diye, buraya uyan bir piericingin takılması gerekir. Hemen hemen herkesin çok acıtıyor diye bildiği bu model en az diğer kısımlar kadar acıtmaktadır.
Piercing, delme işlemleriyle yapılan bir aksesuar türüdür. Piercinglerin farklı çeşitleri bulunur. Kulak, dudak ve dil gibi bölgelere delik açılarak, piercing aksesuarları açılan deliklere takılır.
Kıkırdak bölgesinde yapılan bir uygulama olduğundan diğer bölgelerdeki piercing türlerine göre helix piercing delimi biraz daha acı verici olabilir. Ancak hissedilen acı genellikle çok şiddetli değildir ve iyileşme süreciyle birlikte kademeli olarak azalır.
İlgili 21 soru bulundu
Seçilen piercing bölgesinde delim yapılmasını gerektiren tragus piercing işlemi sırasında diğer tüm piercing türlerinde olduğu gibi bir miktar acı hissedilmesi normaldir. Ancak acı toleransı kişiden kişiye farklılaştığından tragus piercing sırasında ne kadar acı hissedileceği kişi özelinde değişebilir.
Piercing taktırdığınızda kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz hatta oldukça havalı olduğunuzu düşünebilirsiniz. Ancak, piercing izinin vücudunuzda kalıcı olduğunu asla unutmamanız gerekir.
Piercing yapıldıktan sonra ilk 24 saat duş almamak ; enfeksiyon oluşmaması için şehir şebeke suyundan korumak gerekir. Bir hafta duşa girerken herhangi bir antibiyotik krem sürerek, çıkarken pansuman yaparak çeşme suyundan korunmalı ve ıslak bırakılmamalıdır.
Kadınların tercih ettiği burun deldirmek ve hızma takmak, güzel görünmek için sıklıkla başvurulmuştur. İslamiyet'te kadın veya erkeğin hızma veya piercing takması mekruh olarak sayılmıştır. Aynı zamanda abdest alırken de suyun deriye temasını engelleyeceği için bu duruma mâni olmaktadır.
Yasaya göre piercing yapan işletmeler, vücutlarını deldirmek isteyenlerden 18 yaşın üzerinde olduğunu kanıtlamasını isteyecek, aksi takdirde işletmeler cezayla karşılaşacak.
Deldirme işlemlerinin en acısızı kulak memesidir. Etten oluşan bu kısım, yumuşak yapısı sayesinde fazla acı hissettirmez ve iyileşme süresi de kısadır. Ancak kıkırdağa yapılan deldirme işlemi, kulak memesine göre daha fazla acı verir. Kulak piercing acı değerleri, bölgeye göre değişiklik gösterir.
Septum piercing uygulaması, nostrile göre biraz acılı olabilir.
Smiley Piercing Yaptırmak Acıtır mı? Piercing, cildin altındaki yağ veya kıkırdak tabakasının özel ekipmanlar aracılığıyla delinmesi ile vücudu takılarla süsleme sanatı olarak tanımlanır. Piercing takılırken derinin delinmesi söz konusu olduğu için tüm bu uygulamalarda acı hissetmek son derece normaldir.
Yapılan basit piercing tanımlaması pek çok kişinin kafa karışıklığını gidermese de yaygın kanı; ucu top şeklinde halkalı, burmalı ya da geri çekilip çıkarılabilen piercinglerin basit piercing olduğu yönünde.
Çift İleri Sarmal Bölgesi
Kulak deldirirken en çok acı hissedebileceğiniz bölge burası olabilir. Bu bölge enfeksiyon açısından da daha hassas olduğu için delme işlemi sonrasında uygun antibiyotik içeren kremlerle bir süre en iyi şekilde bakım yapılması gerekir.
Dudak Piercingi Deldirmek Acıtır mı? Piercing, deri ya da kıkırdak dokunun iğneyle delinmesi suretiyle yapıldığı için uygulama sırasında acı hissedilmesi normaldir.
Bu delikler kulak etlerinin birleşmesiyle kapanmışsa bunları tekrar deldirip içini yıkamak gerekmez. Bu delikler kirle dolmuşsa temizlemek mümkünse temizlenir. Mesela; bu deliklere küpe kolaylıla takılıyorsa, küpe takarak arası temizlenebilir. Bundan fazlası için zorlamak gerekmez, gusle mani değildir.
Piercing de güzel bir aksesuar değil. Dövme yasaktır, piercing de hoş baktığımız bir şey değil. Oje ile namaz kılınır mı? Abdest aldığında tırnağında oje yoksa abdestin bozulduğuna ana kadar namaz kılabilirsin.
Ancak dinî bakımdan zarurî bir durum varsa başka meseledir. Bu meselede, yani kulağı deldirmekte bir zaruretten bahsetmek mümkün değildir. Muhtemel olan bu halin dışında, kulak deldirmekte bir mahzur bulunmamaktadır. Birden fazla delik deldirmek de caizdir.
İyileşmesi için ise kabuklanması gerekir. Kulak deliminin yapıldığı gün duş alındığında, kulağa su değmesinden kaynaklı olarak yara kolay kolay kabuk bağlamaz. Bu nedenle kulak deldirdikten yaklaşık 24 saat sonra duş almanız daha iyi olacaktır.
Piercing takılı takılmaz deliğe antibiyotikli krem sürmek ve bu delik deri ile sarılanana kadar antibiyotikli krem devam edilmelidir. Bu süre ortalama 3 haftadır. Özellike duş alınırken piercingi hareket ettirip bu bölgeyi güzelce temizlemek gerekir. Duş sonrası yine antibiyotikli krem sürülmelidir.
12- Titanyum ve çelik piercing arasındaki fark nedir ? Titanyum genellikle alerjik olmayan bir üründür daha hafiftir ve güvenle kullanılan bir materyaldir. Tıbbi çelik ise çok alerjik olmayan bünyelerde güvenle kullanılabilinir.
Yazlık kısa kollu üniforma giyildiği zaman belli olacak, beş metreden görülecek her çeşit yara izi olanlar elenir. Piercing, çivi gibi materyal vücudunda bulunan kişiler elenir. Ayak, uyluk, bacak ve dizlerde bireyin kendisine zarar vermek maksatlı olan çeşitli izler, şekiller elenme nedenidir.
Helix piercing değiştirilmesi için öncelikle helix piercing delim bölgesinin iyileşmesi gerekir. Helix piercing iyileşme süresi ise çeşitli etkenlere bağlı olarak kişi özelinde değişebilir. Bununla birlikte helix piercing iyileşme süresi genellikle 3 ila 9 aydır.
İslam hukukunda kadınların küpe takmak için kulaklarını deldirmesi caizdir. Fakat erkeklerin bunu yapması caiz değildir. Bazı İslam hukukçuları, erkek çocukların da kulaklarının delinebileceğini çünkü bu tür uygulamaların Peygamber Efendimiz zamanında da yapıldığını ve yasaklanmadığını ileri sürüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri